Модели автомобили > Cerato

Чератото ми изключва понякога

(1/1)

grishan:
Здравейте колеги,искам да споделя с вас за един проблем с колата си която е Черато 1.6 CRDI 16 V. Модела е 2006 г. и в момента е на 62 000 км.Проблемът е  е в това,че изключва 4 скорост когато е на дълъг път и карам продължително време на четвърта предавка.При натискане на педала на газта,лоста на скоростите отива без каквато и де е причина в неутрално положение в следствие на което оборотите на колата се повишават рязко.Колата ми е още в гаранция но в сервиза ми обясниха,че евентуално може да се наложи сваляне на скоростната кутия,което меко казано ме ужасява за кола на толкова малко километри.Попитах дали лоста подлежи на реглаж някъде по щангите но в Киа казаха,че няма такава възможност.Изключва само от четвърта предавка като примерно за дистанция около 500 км може да се случи 3 или четири пъти, което според мен изключва възможността от моя грешка.Случва се и когато я кара друг човек,което потвтрждава до известна степен проблемът.Разбрах за подобни оплаквания със трима колеги със Seed,но нямам представа как са нещата в момента.Благодаря и ще се радвам да споделите опита си защото незнам какво да направя.

jorko.b67:
Колега, точно защото колата ти е в гаранция - отиди до сервиза - какъвто и да е проблема ще трябва да го оправят ! Ако ти се случи да изпреварваш "на живот и смърт" и ти изключи точно в този момент , какво правиме...А колата си е сбор от различни чаркове и въпреки , че е в гаранция може нещо просто да си е дефектно "по рождение". Аз имах дефект "по рождение" с котвата на климатика - отидох в сервиза , оправиха си я хората и сега ми е много гот в колата. Само един съвет - направи си сметката в кой сервиз на КИА ще ти го правят. Успех !

grishan:
Благодаря за съвета колега, прав си, че разглобяването няма да ми се размине.Аз също искам да се реши проблема защото  е сериозен,но по скоро ме безпокои кой и къде трябва да го направи.Ако имаш впечатление къде да си оставя колата за ремонт, сподели.

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия