Автор Тема: въпрос за кора  (Прочетена 3257 пъти)

jojo

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 77
въпрос за кора
« -: Март 29, 2010, 09:13:00 pm »
искам да попитам някой виждал ли е кора под двигател на делта и такава над двигател.
или някой знае ли дали такава кора за отдолу е съпоставима с тези от сепия,шума,рио.  :o
няма да откажа няккаво предложение по въпроса,а ако имате и представа за цена ще е супер.(но за момента не ми се занимава да си я изработвам)

и също ако някой ми каже на този модел ако е слагал щора на прозорец да кажа,каква е взел,защото аз много ми се искаше и даже едно фриендче си монтираше неговата в Е38 -ца,и като я сложих при мен(или по точно опитах) е никав шанс,а тази беше универсална.
ще помоля ако някой иска да ми предлага от тези лепкащите се да се въздържи ;D

jojo

• Обичам да пиша ;)
  • **
Re: въпрос за кора
« Отговор #1 -: Април 08, 2010, 07:41:54 pm »
и така с това развитие за корите,имаше опит за приспособяване от кори за сепия,че преди бяхме взимали за една и си станаха,ама на авелата явно дизайнерите не са се погрижили за такова животно.
мислех да си направя нещо като шаблон,но доста ще е трудничко а и материалите,които бих използвал не ги виждам как ще ги застопоря,а се оказа чеси имам и ръждичка отдолу.
яд ме е че тая кола е уж 2001 г,а е като от 83 та отвсякъде.
а и при обилни валежи прави проблеми защото локвите не са си малко и  загребва доста вода и от там проблем ,губи мощност най малкото и гасне.
не съм се отказал от идеята ,ще погледна от някой хюндай дали ще може да се напасне,но за целта трябва да е цяла ,защото тази от сепия е от 3 части и е не покрива всичко отдолу.преди това съм се занимавал с такива кори ,но само на една А6 -ца и си беше цяла.
иначе колата на сухо време си върви без проблем (даже тия дни я измъчих с 190 км/ч и имах чуството че ще гръмне,ама бързах и нямаше как и  който се е доближавал знае как работи "тихичко") ,но при сериозен дъждец и не може да се разчита на нея(а за жалост в момента нямам възможност да взема още коли,че криза ),поне в софийските водоеми,като на места се виждаше само горната част на гумата.
По принцип си ме радва вече колата,ама като ме предава често и нормална реакция да се изнервиш повечко. ???

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
« Отговор #2 -: Април 08, 2010, 11:15:28 pm »
Колега , не казваш с какъв двигател си - ако си с дизелов , би трябвало да има в КИА.... , или в автоморгите... Ако е бензинов - май оригинално производство няма.... Не бих те съветвал да си правиш , за да не стане някое пожарче ( визирам горна кора )... За долната - може да си направиш , но погледни преди това някой дизелов двигател - къде и как е закрепена , къде и какви отвори за отичане на водата и мръсотията има , колко е дебела ламарината , къде ще ти дойде дупката за пробката на маслото....Такива ми ти работи... Успех !!!

jojo

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #3 -: Април 09, 2010, 10:33:44 pm »
първо да бензинов е мотора(то май дизаелов агрегат този модел няма).
както мислех да правя кора,в никакъв случай не бих използвал ламарина,или пластмаса или някакъв вид pvc.
въпреки огромното ми желание за момента ще я зарежа тази работа,по прогноза се очаква дъждовно време тези дни,ако има проблеми,някак си ще направя покритие на ремъците само,защото съм сигурен ,че на 90% от там е проблема,а и започват да вият ужасно.ако няма проблеми,май въобще няма да се занимавам,защото наистина доста трудно аз бих направил за цяло покритие на пода и двигател,защото освен каналите за оттичане трябва да се направят и дупки в купето,че няма,но и учудващо странно няма и много места за захват.

вече малко се поусъзнах и се опитвам да се примеря,защото за тази кола пътя по който тръгнах,честно казано се опитвах да я модифицирам и да има следи от луксозен клас,защото почнах с подлакътници,кожен салон,цели щори,мрежи,кори под двигател,ксенон...,като не всички точки са изпълнени :( ,но все пак е вече старичка кола а и е само 1500 кубика).
може би някой ако прочете това мнение,ще му се стори доста познато от близкото далечно минало спрямо него :) и ще си припомни какво е