Автор Тема: за надраскани лети джанти  (Прочетена 10658 пъти)

sertaki

• Новак
  • *
  • Публикации: 19
за надраскани лети джанти
« -: Януари 10, 2009, 03:49:40 pm »
Момчета дайте съвет,могат ли по някакъв начин да се възстановят надраскани лети джанти?Направиха фал при смяна на гумите със зимни

vanselot

• Разбирач ;)
  • Публикации: 159
  • pro_cee'd 1.6 benz
Re: за надраскани лети джанти
« Отговор #1 -: Януари 10, 2009, 04:38:58 pm »
Аз съм си реставрирал не одраскани, ами направо очукани джанти.Метода си го измислих сам, но смея да твърдя че станаха много добре, направо като нови.
Описвам моя  начин и нямям претенции че е правилен:
Значи ако драскотината е груба или е чукнато нещо най напред с една фина пиличка заглаждаш нежно. После с фина шкурка водна (аз ползвах 600 но може и по фина) с водичка мокриш и търкаш. След това аз ползвах един шприц кит на спрей DUPLI (води се Filler) уж да позапълни малки дупчици или чертички, но май няма нужда  от него ако добре си изгладил мястото. Ако ползваш филера след като засъхне пак минаваш с шкурката. След това пръскаш отгоре със сребрист спрей който е за джанти специално.Дано цвета да е същия! При мен спрея се оказа че е по-тъмен и се наложи да пръскам цялата джанта. В последствие установих, че е нямяло нужда, защото ако пръскаш по- от далече и по внимателно - може да успееш да направиш преливане и да не си личи (това е в случай че цвета на спрея и на джантата е с малка разлика както беше при мен). хубаво е да повториш и потретиш пръскането,като чакаш всеки слой да поизсъхне. След това на пипане джантата е малко грапава от боята и затова я минах със шлайф паста или квато и да е паста и става бонбон. Най - накрая трябва да напръскаш боядисаното със спрей-лак, за да пази боята малко или много.При мен първия път пропуснах лака и на автомивката ми свалиха боята с препарата за джанти.
Това мога да споделя от личен опит. Време и търпение се иска.Ако има гума на джантата - облепи я с нещо, защото задължително ще я оплескаш!
Успех!

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #2 -: Януари 12, 2009, 09:59:22 am »
а може,ако не ти се занимава с тая процедура(че нич не е бързо) да отидеш някъде да ти пръснат прахово джантата.Пък може и всичките :)

proc

• Експерт
  • Публикации: 437
  • Aequitas & Veritas
« Отговор #3 -: Април 05, 2010, 05:49:54 pm »
Хора и аз днес забелязах, че тъпите гумаджии при смяната на зимните гуми с летните са ми надрали лошо три от четирите лети джанти. Явно са ги хвърлили на асфалта.  devil
Карам си леко колицата и ми е гот на душицата!

aris

• Spammer
  • Публикации: 817
  • Sportage 4 1.6 GTDI automatic
« Отговор #4 -: Юни 04, 2010, 01:43:58 am »
Знае ли някой каде оправят драскотините на ал джанти? :-*