Автор Тема: Проблем с електрониката  (Прочетена 3913 пъти)

niki_kia

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
Проблем с електрониката
« -: Август 03, 2015, 09:08:01 pm »
Здравейте колеги! Купих си наскоро Киа Сийд 1,6 GDI, automatic, 2014г. Проблема с колата е, че е втора употреба и е претърпяла наводнение. Изчистих колата добре и дори запали. Проблема е с електрониката, тъй като километража и повечето ел. неща не работят. Някой би ли ми препоръчал добър електротехник, който ще успее да оправи повредите. Уточнение: да ходи на адрес, тъй като колата няма как да се придвижи. Ако някой може да бъде полезен, ще бъда благодарен.

pyrpyl

• Новак
  • *
  • Публикации: 47
  • KIA Magentis 2006 2.0 CRDI
Re: Проблем с електрониката
« Отговор #1 -: Август 04, 2015, 11:42:21 am »
Добре дошъл колега. По въпроса: ако искаш някой да помогне, напиши от кой град си. Почти всеки от нас знае някой ел. техник който да му е свършил работа. При теб, най-вероятно първо трябва да се направи диагностика. Едва ли ще ти е от полза да ти препоръчам човек за това от Русе, ако си от Благоевград примерно. Поздрави.
KIA Magentis 2006 2.0 CRDI

niki_kia

• Новак
  • *
« Отговор #2 -: Август 04, 2015, 12:58:45 pm »
Извинявам се, че не споменах от къде съм. Колата се намира в София.

fuego

• Разбирач ;)
  • Публикации: 170
  • КIA Proceed GT Line 1.5T 7DCT
« Отговор #3 -: Август 04, 2015, 02:13:39 pm »
Не искам да те отчайвам,но наводнен автомобил винаги ще ти прави проблем с електрониката/зависи до каква степен е бил потопен във водата/. Повечето ел. блокове са разположени под седалките ,около конзолата на скоростния лост и ниско в централната конзола. Така,че според мен трябва да се подменят ел. блоковете ,които са били под вода. Колко време е била потопена колата? Това също има значение ,защото влагата се просмуква и по ел. инсталацията на автмобила ,което е предвестник на постоянни проблеми с електрониката.

niki_kia

• Новак
  • *
« Отговор #4 -: Август 07, 2015, 07:36:10 am »
Благодаря за мнението! Надявам се да няма много проблеми.

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
« Отговор #5 -: Август 07, 2015, 04:35:49 pm »
Щом си от София , колега има свестен майстор и той е в КМБ. Казва се Иван, инженер точно по тази част и мисля, че ще ти свърши работа.
Успех !

niki_kia

• Новак
  • *
« Отговор #6 -: Август 07, 2015, 07:01:48 pm »
Благодаря! Ще се възползвам от съвета ти.

rockton

• Разбирач ;)
  • Публикации: 123
« Отговор #7 -: Август 09, 2015, 10:11:35 am »
-Казваш да ходи на място, НО това не е дефект, и работа за Тротоара и на улицата. Още повече "на място" единственото което може да се направи е някаква повърхностна диагностика/скенер/, който всъшност няма да каже всички болежки. Тъй като няма как да "види" къде по инсталацията или свърващите конектори има окисляване, корозия или прекъсване! Оправил съм доста наводнени автомобили, някой с доста поражения, някой с по малко, НО НИКОГА НА МЯСТО! Практиката е , репатрак, и в сервиза, след отстраняването на всички дефекти и поражения, колата си тръгва на собствен ход!
-Давам пример със Двигателно ECU, наводнено от теч в уплътнението на предното стъкло, вижда се че Компа е полуунищожен, но след коректен ремонт колата излезе от сервиза на собствен ход и без забележки по работата на двигателя!  Тази операция по ремомонта на Компютъра не може да бъде извършена на ТРОТОАРА!

"четенето на грешки" - не е диагностика , "изтриването на грешки" - не е ремонт!  0896 633459 /autoelectronic/