Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгубил си
активационния е-мейл
?
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:
https://www.facebook.com/pages/KIA-Bulgaria/41695574797
Начало
Forum
Помощ
Вход
»
Модели автомобили
»
Carnival
»
питане за Карнивал
« назад
напред »
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
Автор
Тема: питане за Карнивал (Прочетена 1133 пъти)
alman67
Новак
Публикации: 6
питане за Карнивал
«
-:
Юни 21, 2010, 09:50:09 pm »
Здравейте потенциални колеги, интересува ме мнението ви за Карнивала (съвсем безпристрастно) надявам се. Карам Рено Еспас 3 от 4 години и съм доволен от вана, но вече влизам във възраст в която мързела взима връх.
Та понеже пътувам доста и то предимно до София и вътре в нея съм се замечтал за автоматик, поради обясними причини свързани с левия крак. ПРочетох доста мнения и то крайно противоречиви за Карнивала и съм доста раздвоен. Имам предложение, което мисля , че ще се осъществи като бартер -
http://www.cars.bg/u89309
, но не знам нищо за тази марка и модел. Молбата ми е да кажете струва ли си парите , като година на производство, какви са средните разходи за поддръжка, каква е ГО при тази голяма кубатура? Как са цените на консумативите като цяло? Също така ме интересува реалния разход на този мотор, защото при сегашните цени на горивата и това е важно. Ще съм благодарен, ако споделите и детските болести на модела, слабите места и т.н. На всички отзовали се благодаря предварително. Моля мненията да бъдат обективни, изказвания от рода на "супер съм доволен" , няма да подействат на преценката ми. Благодаря на всички отговорили предварително
Активен
ivannlbc
Разбирач ;)
Публикации: 277
Re: питане за Карнивал
«
Отговор #1 -:
Юни 22, 2010, 12:23:22 pm »
Колата е като жената, приятелю. Разбираш какво точно си взел, едва след женитбата.
Цвета поне на мене ми харесва, дето си си избрал.
Иначе за ГО превиждам някъде около 160-180 лв, разход предвиждам някъде около 8 л/100 +- 1 л, автоматика би трябвало да ти качи още разхода, значи може и 10/100 да ти дойде.
Поддръжката би трябвало да е като на всички други коли - с оригинални части, ментета и от автоморга. Избора е много голям на пазара.
И да завърша, както и започнах - с философстване:
Както има жени - ферари, така има и трабантки. Повечето са голфаджийки, ванките са все пак семейни същества.
Сега пак сериозно - влизаш в колата, виждаш дали ти харесва отвътре и дали се чувстваш добре. Поглеждаш за повреди, интересуваш се от сигурността. Стигаш до двигателя и окачването - ако всичко е във видимо добро състояние, поглеждаш леко тенекийте да не са изгнили или удряни и подменяни, затваряш очите и купуваш.
Успех и безаварийно каране!
Активен
KIA Clarus SLX combi 116 hp 1,8 l 1998
alman67
Новак
«
Отговор #2 -:
Юни 22, 2010, 07:52:42 pm »
Благодаря, за инфото. Днес ходих да я видя на живо. Разочарован съм. Доста по зле изглежда от снимките, километрите са станали по малко от написаните, има натиснато отляво, двете брони са спукани, салона е доста захабен, нямаше акумулатор и въобще не я палихме. Мотора явно е измит и нищо не може да се каже. Иначе като пространство ми хареса, може би е с една идея по голяма от Еспас, но пък е по старомоден дизайн. Искам да попитам, лесно ли се сваля последния ред седалки, защото на мен ще ми трябва около 70(100 см площ? Има и две щеки за масло?
, едната е близо до акумулатора, другата е от другата страна на филтъра (ако това в средата е филтър), за какво са или поне едната? Ако разхода е както казва колегата, около 10 е много добре за тоя мотор, въпреки, че вече най изгодно е на газ. Другото което ме интересува е колко кг. и дават по книжка да товари, щото тая нямаше книжка?
Активен
ivannlbc
Разбирач ;)
Публикации: 277
«
Отговор #3 -:
Юни 22, 2010, 09:53:35 pm »
Точно тази КИА ли не ти хареса или по принцип Карневала не ти хареса?
Ако тази е била удряна и й е взето здравето, продължаваш да търсиш. Автокъщи, сайтове за коли и т.н.
Колкото до технически данни - има ги в съответния раздел на форума. А и гугъл би ти казал доста, стига да питаш.
Който търси - намира!
Успех.
Активен
KIA Clarus SLX combi 116 hp 1,8 l 1998
jorko.b67
Почетен член
Spammer
Публикации: 820
«
Отговор #4 -:
Юни 23, 2010, 11:16:44 am »
За този двигател (2,9 дизел) съм чувал , че не е сполучлив. По принцип. Колегата да го има като "едно на ум". Ако има възможност да се насочи към друг дизелов мотор. Успех!
Активен
alman67
Новак
«
Отговор #5 -:
Юни 24, 2010, 03:14:17 pm »
Този Карнивал, определено не ми хареса. Иначе модела не е лош, но май ще се търси поне след 2002г. По съвременен двигател и купе. Има и още една в наще автокъщи доста по стагната , но аз търся автоматик. Какви са отзивите за автоматиците при КИА? Четох , че са с японски скорости и нямало пролем ама... знам ли
Активен
zhivko88
Новак
Публикации: 1
«
Отговор #6 -:
Юли 29, 2010, 04:01:36 pm »
Здравейте, искаме да купуваме за фирмата някакъв ван и аз се сетих за киата. Много ми харесва на външен вид и приятен интериор гледам тези от 2000г. имаги около 5000лв. обаче като гледам какви работи пишете, че сте правили и основни ремонти хич не ми харесва това и май двигателите не са им много читави имам предвид 2.9 турбо дизела същото май и за бензина от тези години. На един приятел, баща му кара сложебна киа от 2005г. само, че 3литровия мотор 150коня вече бил на 250 000 и са били много доволни от него. Обаче от фирмата не отпускат бюджет за такава , така че незнам какво да се прави! Чудех се също и за Chrysler Voager някой има ли мнение и за тях?
Активен
vilves
Новак
Публикации: 1
«
Отговор #7 -:
Септември 22, 2011, 12:15:19 am »
cryisler
Активен
Формат за разпечатване
Страници: [