Автор Тема: питане за Карнивал  (Прочетена 1134 пъти)

alman67

• Новак
  • *
  • Публикации: 6
питане за Карнивал
« -: Юни 21, 2010, 09:50:09 pm »
Здравейте потенциални колеги, интересува ме мнението ви за Карнивала (съвсем безпристрастно) надявам се. Карам Рено Еспас 3 от 4 години и съм доволен от вана, но вече влизам във възраст в която мързела взима връх.  ;D Та понеже пътувам доста и то предимно до София и вътре в нея съм се замечтал за автоматик, поради обясними причини свързани с левия крак. ПРочетох доста мнения и то крайно противоречиви за Карнивала и съм доста раздвоен. Имам предложение, което мисля , че ще се осъществи като бартер - http://www.cars.bg/u89309 , но не знам нищо за тази марка и модел. Молбата ми е да кажете струва ли си парите , като година на производство, какви са средните разходи за поддръжка, каква е ГО при тази голяма кубатура? Как са цените на консумативите като цяло? Също така ме интересува реалния разход на този мотор, защото при сегашните цени на горивата и това е важно. Ще съм благодарен, ако споделите и детските болести на модела, слабите места и т.н. На всички отзовали се благодаря предварително. Моля мненията да бъдат обективни, изказвания от рода на "супер съм доволен" , няма да подействат на преценката ми. Благодаря на всички отговорили предварително

ivannlbc

• Разбирач ;)
  • Публикации: 277
Re: питане за Карнивал
« Отговор #1 -: Юни 22, 2010, 12:23:22 pm »
Колата е като жената, приятелю. Разбираш какво точно си взел, едва след женитбата.  rofl rofl rofl

Цвета поне на мене ми харесва, дето си си избрал.
Иначе за ГО превиждам някъде около 160-180 лв, разход предвиждам някъде около 8 л/100 +- 1 л, автоматика би трябвало да ти качи още разхода, значи може и 10/100 да ти дойде.

Поддръжката би трябвало да е като на всички други коли - с оригинални части, ментета и от автоморга. Избора е много голям на пазара.

И да завърша, както и започнах - с философстване:
Както има жени - ферари, така има и трабантки. Повечето са голфаджийки, ванките са все пак семейни същества.

Сега пак сериозно - влизаш в колата, виждаш дали ти харесва отвътре и дали се чувстваш добре. Поглеждаш за повреди, интересуваш се от сигурността. Стигаш до двигателя и окачването - ако всичко е във видимо добро състояние, поглеждаш леко тенекийте да не са изгнили или удряни и подменяни, затваряш очите и купуваш.

Успех и безаварийно каране!
KIA Clarus SLX combi 116 hp 1,8 l 1998

alman67

• Новак
  • *
« Отговор #2 -: Юни 22, 2010, 07:52:42 pm »
Благодаря, за инфото. Днес ходих да я видя на живо. Разочарован съм. Доста по зле изглежда от снимките, километрите са станали по малко от написаните, има натиснато отляво, двете брони са спукани, салона е доста захабен, нямаше акумулатор и въобще не я палихме. Мотора явно е измит и нищо не може да се каже. Иначе като пространство ми хареса, може би е с една идея по голяма от Еспас, но пък е по старомоден дизайн. Искам да попитам, лесно ли се сваля последния ред седалки, защото на мен ще ми трябва около 70(100 см площ? Има и две щеки за масло? :o, едната е близо до акумулатора, другата е от другата страна на филтъра (ако това в средата е филтър), за какво са или поне едната? Ако разхода е както казва колегата, около 10 е много добре за тоя мотор, въпреки, че вече най изгодно е на газ. Другото което ме интересува е колко кг. и дават по книжка да товари, щото тая нямаше книжка?

ivannlbc

• Разбирач ;)
  • Публикации: 277
« Отговор #3 -: Юни 22, 2010, 09:53:35 pm »
Точно тази КИА ли не ти хареса или по принцип Карневала не ти хареса?
Ако тази е била удряна и й е взето здравето, продължаваш да търсиш. Автокъщи, сайтове за коли и т.н.

Колкото до технически данни - има ги в съответния раздел на форума. А и гугъл би ти казал доста, стига да питаш.

Който търси - намира!
Успех.
KIA Clarus SLX combi 116 hp 1,8 l 1998

jorko.b67

• Почетен член
  • Spammer
  • Публикации: 820
« Отговор #4 -: Юни 23, 2010, 11:16:44 am »
За този двигател (2,9 дизел) съм чувал , че не е сполучлив. По принцип. Колегата да го има като "едно на ум". Ако има възможност да се насочи към друг дизелов мотор. Успех!

alman67

• Новак
  • *
« Отговор #5 -: Юни 24, 2010, 03:14:17 pm »
Този Карнивал, определено не ми хареса. Иначе модела не е лош, но май ще се търси поне след 2002г. По съвременен двигател и купе. Има и още една в наще автокъщи доста по стагната , но аз търся автоматик. Какви са отзивите за автоматиците при КИА? Четох , че са с японски скорости и нямало пролем ама... знам ли

zhivko88

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
« Отговор #6 -: Юли 29, 2010, 04:01:36 pm »
Здравейте, искаме да купуваме за фирмата някакъв ван и аз се сетих за киата. Много ми харесва на външен вид и приятен интериор   гледам тези от 2000г. имаги около 5000лв. обаче като гледам какви работи пишете, че сте правили и основни ремонти хич не ми харесва това и май двигателите не са им много читави  имам предвид 2.9 турбо дизела същото май и за бензина от тези години.  На един  приятел,  баща му кара сложебна киа от 2005г. само, че 3литровия мотор 150коня вече бил на 250 000 и са били много доволни от него. Обаче от фирмата не отпускат бюджет за такава  , така  че незнам какво да се прави! Чудех се също и за Chrysler Voager някой има ли мнение и за тях?

vilves

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
« Отговор #7 -: Септември 22, 2011, 12:15:19 am »
no cryisler no no no