Модели автомобили > Sportage

Sportage 2011: 2,0 4WD или 1,6 2WD МТ бензин - Кое да избера?

(1/4) > >>

blue:
Привет на всички.
Много харесах новия Sportage 2011, но се колебая коя модификация да избера - 2,0 4WD или 1,6 2WD. Става дума за бензинови двигатели с механична скоростна кутия. Какво ще ме посъветвате?
Дали 1,6 2WD е достатъчен за този автомобил?
Дали си заслужава да дам още 5000 лв за 4х4 и двулитров двигател?
Колко бензин реално горят тези двигатели?
Моля колегите, които имат или са поръчали такива модификации, да споделят своите впечатления.

jorko.b67:
Привет нов колега !
Направил си добър избор на марка и автомобил - няма да съжаляваш !!!
Така , както си описал "проблема" (да ти имам проблема ;D) , мисля, че първо ТИ трябва да си зададеш няколко въпроса и ТИ да си отговориш честно на тях :
- имаш ли ги тези 5000лв.  за добавката или повече ти се иска да имаш 4х4 :o
- от къде си и за къде ще го ползваш (само за гъзария в града до "кафето", или ще излизаш често извън пътя и в сняг)
- ти ли ще го ползваш или е за "отбиване на номера" пред любовницата (в такъв случай взимай 1,6 - за нея няма значение yahoo)
- ти ли ще го плащаш или ще мине през фирма - ако друг ще плаща - "греби с пълни шепи"  rofl
- колко хил.км ще минаваш на година - що пък да не е дизел (мммм , двигател , та мрънка...
А за разхода - мисля че никой все още не може да ти отговори , защото след първите 10 - 12 000км се усеща ОСЕЗАЕМО намаляване на разхода , а толкова стари машини от тези , новите май няма все още...
Та , такива ми ти работи - дано скоро да решиш и да си купиш - и 1,6 и 2,0 са добри , но ако ме питаш мен , бих се спрял на 2,0 4х4 - ако е гарга - да е рошава...
Успех в избора и пиши като го вземеш !

blue:
Благодаря за бързия и напълно уместен отговор.
Напълно си прав, че избора е преди всичко субективен и зависи от ползването на автомобила, но на мен ми се искаше тук да направим по-задълбочен технически анализ на предимствата и недостатъците на тези модификации. Например:
- 1,6 е с 6 степенна скоростна кутия, а 2,0 е с 5 степенна скоростна кутия, което ми изглежда като голям недостатък.
- По спецификации дават че 1.6 гори 6,8 l/100 km, а 2,0 гори 7,6 l/100 km комбиниран разход и ако разликата наистина е под 1 l/100 km, веднага бих избрал 2,0 4WD! За съжаление, в ревютата, които четох предимно от руски и английски сайтове, за 2,0 дават страховити консумации от над 10 l/100 km комбиниран разход!!!
- Имам чувството, че никой в БГ не е виждал прословутия 1.6 двигател. И това е голям проблем, защото не бих купил нещо толкова ново! Все пак не искам да съм опитно зайче  ;D

Бих искал това да е насоката на тази тема, за да е полезна за всички.

lini:
Разхода ми за 2200 км е точно 10л/100км смесено градско и извънградско. А ако те притеснява наистина разхода - дизел. Само дето май дизели скоро няма да има, че нещо завода бавно ги прави. 2.0 двигателя си харчи, ама няма какво да се чудиш с това купе 1500кг. 4х4 не се включва при нормално каране, и не гори повчече заради него.  Не знам 140 бензинови магарета на 1.6 дали няма да са и малко обаче...ако не можеш да направиш тест драйв - лошо.

Embezzler:
Не бързай с покупката, освен ако не ти е спешно.

Според мене единственият двигател, който би паснал е 2.0 дизел, 184 коня. За съжаление обаче се предлага само в ix35. Но като се вземе предвид, че колите са технически еднакви, може да се очаква по някое време да го насадят този мотор и на Sportage.

Този 1.6 е с директно впръскване и си има достатъчно коне и въртящ момент да движи Sportage на предно, ама има ли смисъл от Sportage на предно. Cee'd SW e по-широк, по-евтин и по-икономичен.
Тази събота и неделя Хюндай организират дни на отворените врати и сигурно ще има 1.6 ix35 за тест.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия