Модели автомобили > Cerato

Не ми работи климатикът

(1/1)

ненчо:
Здравейте!
Колата ми е КИА Черати дизел 1,5 на 4 години. Имам следния проблем. Преди няколко дни при включване на двигателя пуснах и климатика, но той отказа да работи. Не се включи дори вентилатора на климатика, макар индикаторните лампички да показват че трябва да работи всичко. Когато колата загря след две, три минути, при опит да се включи климатика се промени режимът на двигателя, което означава, че климатъкът трябва да работи. Температурата на въздуха навън беше около -10 градуса. В момента сервизите не работят, а колата ми трябва, но не може да се управлява, тъй като се замълява непрекъснато.
На какво може да се дължи проблемът?

jorko.b67:
Здрасти , колега !
Хубавото в цялата ситуация е , че климатика работи. Даже и през студените месеци е хубаво климатика да се пуска (в седмицата 2-4 пъти) да поработи за около 5-6минути.
Щом ти се изпотяват стъклата :
 - провери/смени си филтъра на купето/климатика
 - ако можеш си почисти въздуховодите
 - гледай да НЕ си на затворен/вътрешен въздух (при всички коли е така).
 - вечер , като си оставяш колата , ако не те е шубе си остави малко отворен прозорец
 - като запалиш колата , влез в нея , но остави вратата отворена - изпотяването става от разликата на въздуха - телесната ти температура е по-висока , като дишаш , въздуха е по-влажен и топъл ....и т.н.
 - не на последно място - пробвай с шпрей против изпотяване на стъклата (има го в почти всяка бензиностанция). Аз , лично не съм го ползвал  , но казват , че имало ефект.
Ами от мен толкова.
Весели празници !

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия