Анкета

Колко време чакахте Вашия Спортидж 3?

Не съм чакал, взех наличен
11 (25.6%)
Под 1 месец
6 (14%)
Между 1 и 2 месеца
3 (7%)
Между 2 и 3 месеца
5 (11.6%)
Между 3 и 4 месеца
4 (9.3%)
Между 4 и 5 месеца
5 (11.6%)
Между 5 и 6 месеца
4 (9.3%)
Между 6 и 7 месеца
3 (7%)
Повече от 7 месеца
2 (4.7%)

Общ брой гласове: 43

Автор Тема: Вижда ли се краят на чакането?  (Прочетена 179851 пъти)

Embezzler

• Почетен член
  • Експерт
  • Публикации: 510
  • Honda CR-V 1.6 i-DTEC AWD
Re: Вижда ли се краят на чакането?
« Отговор #270 -: Септември 05, 2012, 03:06:42 pm »
Аз не знам дали ще намериш на пазара гуми с размер 225/60/17 с толкова нисък товарен индекс. 92 на теория трябва да носи по 630 кг на гума, което ти стига и имаш резерв даже. Дори на моя pro_cee'd обаче гумите са ми 94. По ценно е да е с подсилен борд, за да не се балонират при срещи с дупки.

direct

• Разбирач ;)
  • Публикации: 309
« Отговор #271 -: Септември 05, 2012, 03:22:36 pm »
До един час ще съм си харесал сигурно. :) Има по 250 Hankook с 93 товарен индекс, което би трябвало да е достатъчно. Аз обаче се зарових в класации от миналата зима. Тези два модела са в топ 5 на повечето класации, но ме смущава скоростния индекс (Q и R)  ???

Dunlop Grandtrek SJ 6 225/60 R17 99Q

Bridgestone Blizzak DM V1 225/60 R17 99R

Embezzler

• Почетен член
  • Експерт
  • Публикации: 510
  • Honda CR-V 1.6 i-DTEC AWD
« Отговор #272 -: Септември 05, 2012, 03:52:57 pm »
Отвори направо една тема за зимни гуми в Sportage подфорума. Тези гуми повече ми приличат на пригодени за някакви аграрни машини като Defender и Wrangler  :)

BioShape

• Новак
  • *
  • Публикации: 8
« Отговор #273 -: Септември 18, 2012, 03:59:22 pm »
Тука в Кипър където съм аз колеги , за нова Киа спортиж не се чака повече от месец - два максимум , но предполагам е така понеже е с десен волан и се правят по малко коли , а в света е нормално да си с ляв волан , търсенето на спортиж не спира и тука всеки ден се вкарват коли и руснаците си ги лапат като топъл хляб :) . Повечето хора взимат направо тези който са налични понеже са докарали от всички модели и не се налага да чакат повече от 5-10 % от клиентите който закупуват спортиж :) Аз мойта все още не съм е и поръчал , имат налична но все още се чуда за цвета иначе модела съм го избрал , 2.0 crdi 184 hp , 6 automatic  R18 гуми , със всички екстри за модела :) само където цената е към 35,000 евро с отстъпката . По добро от това за Спортиж ми казаха че няма .

Поздрави !!!

Shadow

• Експерт
  • Публикации: 447
  • Sportage 2.0® CRDI AWD
« Отговор #274 -: Септември 20, 2012, 12:58:26 pm »
Тука в Кипър където съм аз колеги , за нова Киа спортиж не се чака повече от месец - два максимум , но предполагам е така понеже е с десен волан и се правят по малко коли , а в света е нормално да си с ляв волан , търсенето на спортиж не спира и тука всеки ден се вкарват коли и руснаците си ги лапат като топъл хляб :) . Повечето хора взимат направо тези който са налични понеже са докарали от всички модели и не се налага да чакат повече от 5-10 % от клиентите който закупуват спортиж :) Аз мойта все още не съм е и поръчал , имат налична но все още се чуда за цвета иначе модела съм го избрал , 2.0 crdi 184 hp , 6 automatic  R18 гуми , със всички екстри за модела :) само където цената е към 35,000 евро с отстъпката . По добро от това за Спортиж ми казаха че няма .

Поздрави !!!
Браво, много добре си се насочил  ;D

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
« Отговор #275 -: Октомври 06, 2012, 02:30:28 pm »
...
И така вчера и аз направих поръчка за спортидж и започвам чакането.
Тръпна в очакване кога ще дойде :)
...
До тук един месец от началото на чакането.
До тук 2 месеца чакане. За сега единствената "новина" е, че заводът е в отпуска до 20 август :)
До тук 3 месеца чакане.
КМБ: "Нямаме никаква информация за колата ти".
120-те дни за доставка, залегнали в договора ми изтекоха. Уведомяване от КМБ (под каквато и да е форма) няма.
В понеделник отивам в КМБ да видя, какво тъпизми ще ми наговорят.

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
  • Публикации: 933
« Отговор #276 -: Октомври 06, 2012, 02:44:50 pm »
Чакаме да ни "зарадваш" и нас, въпреки, че Rio идва от Корея, а Sportage от Словакия.

Въпреки, че за Sportage това е информацията по VIN, така, че явно има производство и в Корея.

9. Plant of production
- 5 : Hwasung (Korea)
- 6 : Sohari (Korea)
- 7 : Kwangju (Korea)
- T : Seosan (Korea)
- L : Zilina(Slovakia)
« Последна редакция: Октомври 06, 2012, 03:43:19 pm от coolman_kk »

direct

• Разбирач ;)
  • Публикации: 309
« Отговор #277 -: Октомври 06, 2012, 06:41:17 pm »
В Словакия се правят само за Европа и евентуално Близък Изток. В Корея се правят за Азия и за Австралия. Предполагам и за САЩ са от Корея, въпреки че съм чувал за мексиканска фабрика, но това май беше проект за изграждане.

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #278 -: Октомври 06, 2012, 07:21:56 pm »
Кулмен, с какво очакваш да те зарадвам ?
Дори да ми кажат, че са почнали моята джипка, това няма нищо общо с твоето рио или със спортиджа (който така и не разбрах дали си поръчал).

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
« Отговор #279 -: Октомври 06, 2012, 07:23:43 pm »
С лоши новини, защото ще разбереш според мен, защо има забавяне не само за Sportage.

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #280 -: Октомври 08, 2012, 12:54:56 pm »
Както написах по-горе - днес отидох до КМБ. Още с влизането като ме видя, дилърът ми и започна разговорът с "тъкмо щях да ти се обаждам" (да се смея ли, да плача ли...). Информацията която ми даде е, че са настроили поточната линия в момента за 1.6 ГДИ (тоест моят сешоар) и са почнали да правят поръчките. До 15-то число този месец се предполага, че всички поръчки (включително и моята) ще са произведени. Доставката до БГ била 5 дни, така че към 20-ти се предполага, че колата ми ще е тук.

Ще поживеем, ще видим. На думи не вярвам много...

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #281 -: Октомври 17, 2012, 01:44:30 pm »
15-ти мина (и замина). Обаждане от КМБ няма (нищо учудващо до тук).
Отидох днес в КМБ да питам произведена ли ми е каляската.
КМБ: ами те сигурно са я произвели; те много коли са направили до 15-ти; пратихме запитване вчера; чакаме сега да ни пратят табличката с ВИН-овете.

Явно заводът толкова много коли е произвел, че не могат да разпратят номера по дилърите в Европата вече втори ден...  rofl

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
« Отговор #282 -: Октомври 17, 2012, 02:03:56 pm »
Това е тайната стратегия на корейците която в световен мащаб действа.  :)
Както виждате Kia/Hyundai са на плюс, но явно по неизпълнени поръчки  rofl

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #283 -: Октомври 17, 2012, 08:59:20 pm »
Искам да добавя нещо, което не знам дали стана ясно от постовете ми по-горе:
Беше ми обещано, че до 15-то число този месец колата ми ще бъде произведена (при това не само моята, а ставаше дума за някаква партида с двигатели 1.6ГДИ). Аз като един голям наивник си представих, че щом заводът произведе някакво количество коли гледа да се отърве от тях и да си прибере парите и съответно моментално ги разпраща. Представих си, че щом колата ми се произведе, товарят я на автовозът и той тръгва към БГ. Съответно попитах колко време продължава транспортът. Един от дилърите каза: "5 дни, но може едни 3 допълнителни да се появят в някои случаи". Друг дилър през друг ден ми каза: "3 дни, но може 1-2 дни допълнително". Аз реших да добавя тези дни към дата когато ще приключи производството на партидата и да изчисля ориентировъчно кога ще е тук колата.

И тук ми беше голямата грешка. Оказва се, че има някакъв междинен процес, който на мен ми е представен под наименуванието "появяване в табличката". Та докато въпросната кола не се появи в табличката при дилърите с номерата на шаси и двигател, забравете, че е произведена.

Тоест до тук ми става ясно, че дори да ви кажат до кога ще се произведе една кола, после има процес (по появяване в табличката), който е с неустановена за сега продължителност. След това не знам дали следва друг процес, но по някое време ще започне (може би) транспортът на колата, който както става ясно по горе също е с доста неустановена продължителност.

Споменавам това за информация, за си представите горе долу как се случват нещата.

А междувременно, аз чакам да видя какъв друг процес ще има между "появяване в табличката" и "транспортът". После предполагам ме чакат процесите: "отвисяване на митницата", "отвисяване в сервиза за монтаж на аларма + бонус издраскване на таблото", после кой знае още какъв процес ще дойде...

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
« Отговор #284 -: Октомври 17, 2012, 09:15:01 pm »
Набираш инерция  :)
Кофти е наистина и дано всичко това свърши скоро. Кефа след това ще е по-голям.  ok

Не разбрах обаче защо толкова много се бави колата, след като се произвежда в Словакия.  ???