Анкета

Колко време чакахте Вашия Спортидж 3?

Не съм чакал, взех наличен
11 (25.6%)
Под 1 месец
6 (14%)
Между 1 и 2 месеца
3 (7%)
Между 2 и 3 месеца
5 (11.6%)
Между 3 и 4 месеца
4 (9.3%)
Между 4 и 5 месеца
5 (11.6%)
Между 5 и 6 месеца
4 (9.3%)
Между 6 и 7 месеца
3 (7%)
Повече от 7 месеца
2 (4.7%)

Общ брой гласове: 43

Автор Тема: Вижда ли се краят на чакането?  (Прочетена 179836 пъти)

Pro style

• VAG група
  • Експерт
  • *
  • Публикации: 574
  • Kia Pro_Ceed 1.6 CVVT EX
Re: Вижда ли се краят на чакането?
« Отговор #285 -: Октомври 17, 2012, 09:38:16 pm »
Положението сега е трагично, ти си поръчваш нова кола и искаш да я платиш на КМБ, т.е. те печелят от това. Въпреки това процеса е изключително тегав и продължителен, като искайки информация от тях, обикновено те пращат за "зелен хайвер". Представи си какво те очаква след като дойде колата и почнат ТО с цени сякаш си си купил Майбах или Бентли. Имаш проблем и искаш да ползваш гаранцията, тогава пълно дърво, оспорване до дупка и протакане, докато не ти скъсат нервите напълно. Не съм чувал за друга компания в България, която нехае за клиентите си и прави всичко възможно, дори невъзможното за да ги загуби.
Повечето хора, които са си купили Кия, решавайки да си купят нова кола след време избират друга марка. Това е факт, не поради това, че Кия е лош автомобил, напротив точно обратното, а поради това, че много са напатили и са се ядосвали с дебелите в салона или сервиза. Дано най-сетне почнат да четат тук и да се интересуват от мнението на клиентите си (някой вече бивши).

п.п.Преди три години Хари Иванчев четеше тук, но явно не взима мненията в форума за искрени и сериозни.

direct

• Разбирач ;)
  • Публикации: 309
« Отговор #286 -: Октомври 17, 2012, 09:50:59 pm »
Без да казвам, че забавянето е редно или нормално, според мен големият проблем в твоя случая е настройката. Аз като я взимах в договора пишеше 5 месеца, но от този и другия форум знаех, че е 8. Затова и казах на дилъра, че ще чакам 8 месеца и ако няма кола се изнасям. Дилърът ми каза няколко пъти, че последните му поръчки няма нито една забавена, но нито веднъж не се ангажира да каже "със сигурност ще стане за 8". На 4-тия като се обаждах за някаква евентуална дата се оказа, че вече ме има във въпросната табличка и даже имаше дата за отпътуване. Аз нито се надявах да стане толкова бързо, нито се интересувах за дати, защото така става по-зле - да ти дават постоянно дати и да ги минават. Вече с датата обаче почнах да звъня постоянно и... закъсня с две седмици. Ако не се бях обадил, щяха след 2-3 седмици да ме зарадват да си взимам колата направо.

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
« Отговор #287 -: Октомври 17, 2012, 09:51:55 pm »
Аз лично, още преди да съм станал собственик на КИА, вече съм решил, че втора кола от тези няма да купя. По-скоро втора употреба от човек, ако стана голям фен на марката. Колкото до ТО - не знам как е при Майбах и Бентли, но предпочетох спортидж пред сиид, защото поне в нета като чета, на спортиджа е по-евтино (не знам защо).

Ето за спортидж:
http://kia.bg/web/files/documentation/11.pdf
Ето за сиид:
http://kia.bg/web/files/documentation/4.pdf
Сравнете 1.6 бензин и на двете коли.

Дано не ми дефектира някой голям агрегат обаче, че не знам какво ще става. Представям си гръмнал компресор на климатика - аре земи тия 6 месеца доставка на компресор (в бързината) ...

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #288 -: Октомври 17, 2012, 09:55:38 pm »
Директ, значи какво излиза:
- преди година, когато уж положението било зле твоята кола е "влезнала в табличката" през 4тия месец
- сега, година по-късно, когато всичко "се е стабилизирало", 4.5 месеца не и стигат да влезна в табличката.
Все по-добре ми става...

direct

• Разбирач ;)
« Отговор #289 -: Октомври 17, 2012, 09:58:10 pm »
И при мен беше влязла вече третата смяна. Не би трябвало да има разлика. Според мен ще ти дойте тоя месец или поне ще тръгне. :) На мен като ми дадоха дата за тръгване на автовоза се размина с половин месец. :) Първата седмица не тръгна щото не товарели оранжеви, втората нещо друго...

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #290 -: Октомври 17, 2012, 10:01:54 pm »
Я да видим дали правилно съм разбрал:
Минават 2-3 седмици от появяването в табличката до взимането ?

...щото не товарели оранжеви...
Някакво суеверие предполагам  rofl
« Последна редакция: Октомври 17, 2012, 10:04:12 pm от rmk »

direct

• Разбирач ;)
« Отговор #291 -: Октомври 17, 2012, 10:06:13 pm »
Да уточня първо, че няма минала година при мен. :) На 10 януари 2012 г. ми замина поръчката, края на април ми я произведоха. Минаха поне две седмици от въпросното произвеждане до София. Но по принцип нещата би трябвало да се случват в рамките на 10 дена. Аз си я взех чак към края на май, защото трябваше да чакам и 15 дни заради лизинга...

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #292 -: Октомври 17, 2012, 10:07:58 pm »
Опа, и аз ще ги облизвам тези, обаче нищо не съм чул за тези 15 дни ????
За какво става дума ?

direct

• Разбирач ;)
« Отговор #293 -: Октомври 17, 2012, 10:46:50 pm »
Заради Закона за защита на потребителя имало 15 дни, в които може да върнеш всеки закупен продукт без да могат нищо да ти кажат. И има някаква глупост уж да не прецакаш лизинга, че се чака 15 дена от купуването на колата преди да си я получиш. И на мен не ми е много ясно, но нещо такова обясняват. Това чакане беше най-неприятното! Ако лизингът ти е от КБМ, предполагам няма да има такова чакане. Не забравяй обаче няколко дена докато ти монтират изпадналата китайска аларма за 300 лв. ;)

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
  • Публикации: 933
« Отговор #294 -: Октомври 17, 2012, 10:48:42 pm »
 :)
Точно така. Релно нарочно изчакват за да не може да я върнеш, а да минат 15 дни.
Тези игрички ги правят не само в КИЯ.

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #295 -: Октомври 17, 2012, 11:12:17 pm »
Вие отстеляхте всичките ми надежди    krivogled

cmapmep

• Разбирач ;)
  • Публикации: 212
« Отговор #296 -: Октомври 17, 2012, 11:42:45 pm »
Според хронологията на постовете ми аз съм чакал само 15 дена след излизането на WIN-а. На 30-ти май ми се обади дилърът, че колата ще излезе от производство през седмицата, на 7-ми юни пристигна в София, на 14-ти - в Бургас и на 15-ти я взех. Колегата @direct е много прав за настройката при чакането. Тези 2 месеца и половина след обявената дата придадоха горчив привкус на сладостта от придобивката. Имаше моменти в които бях готов да си взема капарото и да забравя за KIA.

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #297 -: Октомври 18, 2012, 09:29:29 am »
Гледам, всички сте чакали доста след срока посочен в договора за доставка.
Питахте ли и получихте ли си неустойката?

direct

• Разбирач ;)
« Отговор #298 -: Октомври 18, 2012, 11:41:45 am »
В договора пише, че ако не си изпълнят условията, можеш да го разтрогнеш и да си вземеш обратно капарото. Те да не са луди да плащат неустойки. :) Иначе при мен си беше в срок - пишеше 5 месеца, колата я произведоха за три, беше тук за 4 и нещо и си я карах малко преди 5. :)

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #299 -: Октомври 18, 2012, 11:46:57 am »
В моя договор има залегнали неустойки и според мен от понеделник (22ри) тръгват, ще си говоря с тези от КМБ.