Анкета

Колко време чакахте Вашия Спортидж 3?

Не съм чакал, взех наличен
11 (25.6%)
Под 1 месец
6 (14%)
Между 1 и 2 месеца
3 (7%)
Между 2 и 3 месеца
5 (11.6%)
Между 3 и 4 месеца
4 (9.3%)
Между 4 и 5 месеца
5 (11.6%)
Между 5 и 6 месеца
4 (9.3%)
Между 6 и 7 месеца
3 (7%)
Повече от 7 месеца
2 (4.7%)

Общ брой гласове: 43

Автор Тема: Вижда ли се краят на чакането?  (Прочетена 179916 пъти)

oz general

• Новак
  • *
  • Публикации: 22
Re: Вижда ли се краят на чакането?
« Отговор #390 -: Ноември 07, 2012, 10:14:34 pm »
Привет,

Ами да се похваля, че вчера взех колата.  ;D Не я чаках много. На 23-ти дадох капарото, на 06-ти я взех, но моето не се брои, защото за мой късмет имаше налична точно тази, която търсех и като цвят и като двигател и екстри.
Много съм доволен и в петък драсвам към Банско да я поразтъпчем.
С жена ми се дебнем кой кога да кара - голям мерак. Мисля си в деня преди пътуването да и бръкна в едното оченце без да искам, че да не може да шофира  devil

Ще пиша повече като се върнем от почивката и като добия малко повече впечатления от колата.
За сега във Варна на градско ми дава 12.3 средно по БК, но съм навъртял само 100 км. и не е много представителна извадката. А, да колата е 2.0 бензин АТ
Прави ми впечатление че е мнооого маневрена. Развърта се все едно на място.

Пожелавам на всички чакащи по скоро да си получат не само VIN-овете, но и ключовете, защото автомобила е страхотен и удоволствието е несравнимо.

Shadow

• Експерт
  • Публикации: 447
  • Sportage 2.0® CRDI AWD
« Отговор #391 -: Ноември 09, 2012, 05:22:00 pm »
И докато чакате, я вижте кво става  :-\ http://economymagazine.bg/news/8533/1/1/KIA-Motors-stroi-nov-kompleks.html

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
  • Публикации: 933

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
« Отговор #393 -: Ноември 17, 2012, 09:50:05 pm »
Май одавна на съм ви писал какво става с мен:
Значи бяха ми обявили, че на 15-ти този месец (което вече мина), ще си карам колата. Дори го имам в писмен вид (в един и-мейл). Седмица преди 15-ти отидох да видя какво става и тогава ми казаха, че е станала грешка и няма да е 15-ти, а ще е 18-ти. И не, че ще я карам, а тогава ще ми я произведат в завода. Аз естествено почти припаднах там в офиса и след като ме свестиха ми обясниха, че на 18 ще е произведена, на 19-ти ще има ВИН и до 23 е тука после аларма, регистрация и до 28-ми максимум я подкаравам. Общо взето стават близо 6 месеца, при супер оптимистични срокове за доставка и т.н. (при 4 месеца срок на доставка по договор със "застраховка" - тоест сложили са по-голям срок за всеки случай).

За съжаление това тяхното (на КМБ) мога само и единствено да го сравня с приказката за лъжливото овчарче. След 100 лъжи и да ми кажат истината вече е без значение. Действието се развива на 8-ми този месец и това беше деня, в който скъсахме договорите и си взех капарото.

Следва продължение...
« Последна редакция: Ноември 17, 2012, 09:56:59 pm от rmk »

direct

• Разбирач ;)
  • Публикации: 309
« Отговор #394 -: Ноември 17, 2012, 10:21:06 pm »
Като видях, че си писал, реших, че ще се похвалиш, че вече е БГ...

chitko

• Разбирач ;)
  • Публикации: 327
« Отговор #395 -: Ноември 18, 2012, 08:28:18 am »
Баси мизериите...то дето се бъзикахме с ония снимки с автовозите и мототехника от тошово време..гледай кво става в 21 век по същите георгафски ширини и дължини:
имаш парите..искаш да им ги дадеш...те не ги искат...
sorry rmk, лошото е че колицата си е много добра и сега трябва да правиш компромиси или пък да влагаш повече кинти...скачай на ix35 или на новото санта :) или си вземи наличен спортидж от друг дилър, ако държиш на нея.

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #396 -: Ноември 18, 2012, 11:02:54 am »
Така е Читко, прав си - колата е много хубава ! ;D
« Последна редакция: Ноември 18, 2012, 11:17:02 am от rmk »

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
« Отговор #397 -: Ноември 18, 2012, 11:18:35 am »
До колкото разбрах - сега КМБ са прехвърлени на отговорност от Корея на Германия...
В момента Корея са ги "отписали" , а Германия не са ги "приели" и са "между два стола"..
С това ни най-малко не искам да ги оправдавам - очаквало се до месец - два нещата да се нормализират , ама какво означава това - никой не казва...

Shadow

• Експерт
  • Sportage 2.0® CRDI AWD
« Отговор #398 -: Ноември 19, 2012, 10:18:24 am »

За съжаление това тяхното (на КМБ) мога само и единствено да го сравня с приказката за лъжливото овчарче. След 100 лъжи и да ми кажат истината вече е без значение. Действието се развива на 8-ми този месец и това беше деня, в който скъсахме договорите и си взех капарото.

Следва продължение...
При мен дори се дърпаха да ми връщат капарото за спортиджа понеже бях дал окол 50 % от стойността на колата. Адвокати истории и най накрая промениха тона. Допълнителни неустойки си договорихме, компромиси отново от двете страни имаше след 7 месеца чакане си я взех с 300 мъки.
« Последна редакция: Ноември 19, 2012, 10:22:33 am от Shadow »

bongo

• Експерт
  • Публикации: 423
« Отговор #399 -: Ноември 19, 2012, 10:25:01 am »
Чета ви коментарите от доста време и все не се рашавам да пиша, тъй като не притежавам такъв модел и ме мисля да купувам, но с риск да ме намразите ще ви споделя моето мнение.И то е че цялата тази драма с поръчките и чакането не си заслужава нервите които трошите.Този модел далеч не си заслужава целия този кошмар с чакането.Ненормално е да се чака кола 6месеца и на края да ти кажат че още не произведена.Това е подигравка и откровенна обида към клиента.Същото важи и за моделите Rio.Спирайте с тези поръчки и не си губете времето.Аз съм доволен от моя автомобил и отново бих си купил по-нов модел KIA, но не и при тези условия с доставки по минимум 4-5 месеца.Няма да цитирам други марки, но на пазара има огромен избор на алтернативи.И след примера на "rmk" ако някой пак си поръча Спортидж и нещата се развият по аналогичен начин, значи си е виновен самия той.А жалването във форума едва ли ще рефлектира на КМБ.Само си "чешите" езиците. crazy

Shadow

• Експерт
  • Sportage 2.0® CRDI AWD
« Отговор #400 -: Ноември 19, 2012, 11:14:16 am »
Ще рефлектира много добре, ако дойде време и отидат колективно да си искат капарото всички чакащи. В крайна сметка клиента тртябва да се обгрижва, а не лъже. Незнаеш дата - по-добре не давай празни надежди.

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
  • Публикации: 933
« Отговор #401 -: Ноември 19, 2012, 11:16:52 am »
Аз нямам претенции за чакането, стига всичко да става в срок обявен в договора.
RIO-то ми харесва, а и цената е най-добра от всички останали марки за това което получавам.

chitko

• Разбирач ;)
  • Публикации: 327
« Отговор #402 -: Ноември 19, 2012, 11:28:58 am »
Чета ви коментарите от доста време и все не се рашавам да пиша, тъй като не притежавам такъв модел и ме мисля да купувам, но с риск да ме намразите ще ви споделя моето мнение.И то е че цялата тази драма с поръчките и чакането не си заслужава нервите които трошите.Този модел далеч не си заслужава целия този кошмар с чакането.Ненормално е да се чака кола 6месеца и на края да ти кажат че още не произведена.Това е подигравка и откровенна обида към клиента.Същото важи и за моделите Rio.Спирайте с тези поръчки и не си губете времето.Аз съм доволен от моя автомобил и отново бих си купил по-нов модел KIA, но не и при тези условия с доставки по минимум 4-5 месеца.Няма да цитирам други марки, но на пазара има огромен избор на алтернативи.И след примера на "rmk" ако някой пак си поръча Спортидж и нещата се развият по аналогичен начин, значи си е виновен самия той.А жалването във форума едва ли ще рефлектира на КМБ.Само си "чешите" езиците. crazy

Ми то и аз си харесвам про-то, имам отлични впеатления от Hyundai/KIA, ама сега съм си поръчал Рио и не виждам с каква алтернатива мога да го сменя като цена/качество/оборудване..затова го чакам
С базов и грозен ваген ли ?( дето вътре е като кола от 1998-2004 дори при 2-ро оборудване )
С по-скъпия братчед и20ли? (външно риото ме кефи повече)
С ford fiesta ? (нямам пряки впечатления, но имам впечатления от работещи в сервизи на форд...иначе интериор/екстериор е избарана, но е масова)
С опел и френски коли с по 2 години гаранция и интериор като на ваген-а ?

Sportage, пък още повече като цена/качество/екстри/външен вид изпъква пред другите за тая цена.
Ако Жорко е прав...кво да коментираме..моя дилър поне не ме е лъгал за дати (първоначалното беше 4м, предвид стачките и евентуалното даване на "свободно" на Корейците спрямо КМБ..оправдавям закъснението донякъде..но то ще трябва да се компенсира.

Верно, че чат пат си чешем езиците, но в никъкъв случай не мога да определя това като постоянно жалване. Споделят се мнения..опит..колкото до КМБ - все пак има вероятност да им се отрази ако бъдещи купувачи, решът да се регнат тук и да попрочетът малко темите (дори в момента има няколко такива, който потъчаха модели на КИА след като гледаха тук и преди това не са имали впечатления).

rmk update?

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #403 -: Ноември 19, 2012, 11:36:49 am »
bongo, прав си, темата си е за чесане на езици, но пък какво да правят хората иначе в този форум като нямат КИА, ми поне да пишат нещо. Ако много те дразни не я чети. Като цяло темата служи като ориентир за евентуалните бъдещи клиенти на КМБ - точно затова смятам подписът ми да си остане такъв какъвто е сега и да не го променям - за да го виждат бъдещите клиенти на КМБ.

Прав си и за безумното чакане от 5-6 месеца (пък и нагоре). Аз лично се чувствам подведен (излъган) от моя дилър, който ми каза "пишем 4 месеца, но да знаеш колата ще е тук по-рано" (или нещо в този смисъл). А в началото на 6-тия не знаеха какво става с производството още. Хареса ми и мнението на Шадоу, определено ако няколко човека (примерно 10-тина) отидат и си каселират поръчките може и да им светне някоя лампичка на тези в КМБ.

Ъпдейт от мен очаквайте утре.

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #404 -: Ноември 19, 2012, 02:12:54 pm »
Хайде няма да ви мотам, чак до утре:

Днес се чух с КМБ и ми казаха, че моята кола вече е произведена и имат номер на шаси и двигател. За съжаление както по-горе писах аз вече съм си изтеглил капарото, защото в началото на месеца, нямаше смислен документ, който да подплати поредните дати, които ми сервираха. Както и да е, аз съм доволен от това как се развиха събитията, защото на 9-ти (тоест деня след като си взех капарото) отидох до Бургас и се срещнах с колегата стартер и купих неговия спортидж.

Тук е момента за едно ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ, че си загуби поне половин ден с мен, да прехвърлим колата, гаранцията и застраховките. Още едно голямо благодаря за това как  е пазил колата (като излезнала от завода е). Обслужена, в гаранция, оборудвана с комплект зимни гуми с джанти (+ оригиналните лятни гуми с джанти) и стелки. Абе мечта! Та от тогава си го карам спортиджа и страшно му се радваме с цялото семейство.

А тази моята оранжевата май ще стой в КМБ да им напомня за мен :)
« Последна редакция: Ноември 19, 2012, 02:23:28 pm от rmk »