Анкета

Колко време чакахте Вашия Спортидж 3?

Не съм чакал, взех наличен
11 (25.6%)
Под 1 месец
6 (14%)
Между 1 и 2 месеца
3 (7%)
Между 2 и 3 месеца
5 (11.6%)
Между 3 и 4 месеца
4 (9.3%)
Между 4 и 5 месеца
5 (11.6%)
Между 5 и 6 месеца
4 (9.3%)
Между 6 и 7 месеца
3 (7%)
Повече от 7 месеца
2 (4.7%)

Общ брой гласове: 43

Автор Тема: Вижда ли се краят на чакането?  (Прочетена 180026 пъти)

Shadow

• Експерт
  • Публикации: 447
  • Sportage 2.0® CRDI AWD

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
Re: Вижда ли се краят на чакането?
« Отговор #451 -: Декември 13, 2012, 08:42:19 am »
Честито на sugar4o, много безаварийни!
Браво и на КМБ, че поне този път всичко мина бързо и без лъжи (а може би зависи от това на кой дилър ще попаднеш...).

Дано всички така си получават колите оттук насетне (но не разчитайте много на това, особенно ако правите поръчка за непроизведена кола).
« Последна редакция: Декември 13, 2012, 08:48:03 am от rmk »

direct

• Разбирач ;)
  • Публикации: 309
« Отговор #452 -: Декември 13, 2012, 10:37:15 am »
Аз като си я взимах моят дилър ми показа един списък от 10-20 коли, които подобно на sugar4o бяха вече поръчани от КМБ и трябваше да пристигнат скоро. Просто комбинациите са доста при 4 двигателя, три нива на оборудване, автоматик/ръчка и 7 цвята... За моя избор нямаше вариант дори с различен цвят.

Shadow

• Експерт
  • Публикации: 447
  • Sportage 2.0® CRDI AWD
« Отговор #453 -: Декември 13, 2012, 10:29:18 pm »
Малко инфо относно поръчките в Европа. Тук в Германия днес засякох цяло автовозче с чисто нови Спортиджи. Изглежда тук или някъде другаде в Европа ще има подаръци за НГ. Говоря регион Хановер. Като го видях автовозчето се сетих как преди време един колега сподели за обърнал се автовоз със Спортиджи. Като го видях как хвърчи, честно казано е нормално да стават такива работи. Не ги жалят тия нови коли ей тц тц тц...
« Последна редакция: Декември 14, 2012, 09:03:34 pm от Shadow »

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #454 -: Декември 14, 2012, 03:45:16 pm »
днес в сервиза товареха/разтоварваха 2 автовоза!
Все спортиж.Идват коледните подаръци,ама само тъмни цветове music

dani

• Administrator
  • Експерт
  • Публикации: 675
  • i30 rider
« Отговор #455 -: Декември 14, 2012, 04:32:50 pm »
Добри новини
3 автовоза токущо засечени на Цариградско на влизане със джипове Спортидж  yahoo

П.С.
Не видях да ги кара Дядо Коледа
Love is suicide!

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
« Отговор #456 -: Декември 14, 2012, 11:21:22 pm »
Ха , щом са само тъмни цветове и не ги кара дядо Коледа - да не са пак за Военна полиция и да ги карат военни полицаи ? :) :) :)
Извинявам се за черния хумор - на много от хората тук не им е до смях , ама......

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #457 -: Декември 15, 2012, 09:57:31 am »
Мога само да пожелая на чакащите да им оправят документите преди коледните празници и да им дадат колите.
Дано не се получи, че колите са тук, но ще си ги подкарат средата на януари.

Deliyski

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #458 -: Декември 18, 2012, 02:38:25 pm »
И аз да се похваля, след 2 месеца и половина си получих Спортиджа. Сега остава само да му се радвам на шофирането!

sugar4o

• Новак
  • *
  • Публикации: 49
  • ex Sportage III EX - 1.6 GDI (откраднат)
« Отговор #459 -: Декември 18, 2012, 04:28:41 pm »
Честито!
Явно на следващата среща на съфорумци ще имаме повече Спортиджи. Последния път беше само 1.

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #460 -: Декември 19, 2012, 08:56:30 am »
Честито Deliyski !
Много безаварийни !

lirex

• Новак
  • *
  • Публикации: 43
  • Sportage 2.0D CRDi HPE 6AT 4WD TX+ 186 HP
« Отговор #461 -: Декември 19, 2012, 05:53:32 pm »
Честито и от мен!

Чудя се няма ли някакъв начин да взела от дилъра номера на поръчката ми и да звънна в завода да говоря с някой за срокове. На теория ми звучи напълно нормално и приложимо, но на практика нашите тук вероятно ще ме отрежат да не се бъркам и да чакам. Евентуално ако колата се забави повече от 5-те месеца по договор ще мода да им вдигна панаир и да направя такова нещо...

DeBiL.InSidE

• Новак
  • *
  • Публикации: 19
« Отговор #462 -: Декември 20, 2012, 02:53:13 pm »
Здравей колега,
с цялото ми уважение, но не знам кое ти се вижда нормално в това да искаш да звъниш в завода.
Аз, от гледната точка на дилър (не на Киа), ще ти кажа, че е абсолютно ненормално и неприложимо.
Представи си ако всички милиони потребители, на всякаква техника, по света тръгнат да звънят по заводите ...

Знам, че чакането е безкраен и досаден процес, аз съм в същото положение (чакам вече 2 месеца), но единственото, което можеш да направиш е да се заредиш с търпение и отвреме навреме да ръчкаш дилъра за новини.

С пожелания за скорошна придобивка : )

lirex

• Новак
  • *
  • Публикации: 43
  • Sportage 2.0D CRDi HPE 6AT 4WD TX+ 186 HP
« Отговор #463 -: Декември 20, 2012, 05:07:41 pm »
Здравей колега,

С цялото ми уважение, би ли ми казал като дилър за какви новини могат да те ръчкат клиентите ти? Освен дали колата е готова, какво друго? Но ако беше така щеше да им си се обадил вече. Следователно могат да те питат кога се очаква да е готова.

Това което очаквам от дилъра е да ми каже "твоята модификация е заложена за производство през януари, до средата на февруари би трябвало да пътува насам". В 21 век, когато всички работят по графици, правят се планове за по година напред и се плащат толкова много пари за този продукт, не мисля, че е ненормално и неприложимо някой да се интересува за по-конректни дати, вместо да се зарежда с търпение.

Иначе мерси за пожеланията, да ви се връщат!  bye

DeBiL.InSidE

• Новак
  • *
  • Публикации: 19
« Отговор #464 -: Декември 20, 2012, 05:48:23 pm »
Клиентите могат да ръчкат мен, като дилър, и могат да ме ръчкат за всичко - за дати, за подробности, за графици, за планове, за очаквания, за каквото се сетиш, но не могат да звънят в завода. Единствено идеята ти да звъниш в завода е това, което нарекох ненормално и неприложимо, а не факта, че се интересуваш какво се случва с поръчката ти. Това си е съвсем нормално, но не завода е източника ти на информация : )