Модели автомобили > Clarus

Проблем с оборотите!

(1/3) > >>

smarfcho:
Здравейте колеги, карам Кия Кларус 2.0 , 1997 г. 133 конски сили. На празен ход (на бензин) оборотите сами се вдигат и стоят на около 3000, а по някога си стоят нормално. Този проблем не зависи от температурата на двигателя. Ще се радвам , ако някой има идеи от какво може да е. :)

ivannlbc:
Оборотите на двигателя не се ли управляват от компютъра? Може би имаш натрупани грешки. В този ред на мисли, защо не идеш до някой сервиз да ти го преинсталират?!

smarfcho:
Ами защото съм от Русе, но не искам да ходя в тукашния сервиз. А дали е възможно да ми кажеш какъв тип кабел ми трябва за диагностика?

ivannlbc:
Мисля че по темата с кабели и т.н. диагностики е говорено вече във форума. Аз лично не съм си правил тестове - сервиза в Пазарджик ми оправи компютъра и от тогава не съм имал проблем.

ivannlbc:
Ето че проблемът с оборотите се появи и при меееен. Колата е 1,8 л на бензин. От вчера започнаха да играят оборотите между 1500 и 2500. Когато е студен двигателя и запали няма проблем. После като почна да подавам газ и колата загрее се получава. При смяната на скоростите на свободно положение се усеща и когато е на скорост се чувства леко придърпване, все едно подавам газ.

Попрочетох малко из интернет, проблема е доста разпространен. Решения има много, ето някои споменати из другите форуми:
- замърсена дроселова клапа;
- замърсен въздушен филтър;
- ЕГР-клапан, спукан маркуч, свещи за смяна, повредени датчици, термостат и т.н. и т.н.

Значи предполагаме, че и при мене е нещо от сорта. На първо време ще се сменят свещите и въздушния филтър. После ще се почисти тук-таме. Ако не се оправи проблема, сигурно ще се ходи пак при бате ви Стоян за диагностика и компетентна намеса. Очаквайте продължение...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия