Автор Тема: Комфорт модул сийд първа генерация  (Прочетена 529 пъти)

stanketo

  • Новак
  • *
  • Публикации: 15
Комфорт модул сийд първа генерация
« -: Ноември 13, 2019, 04:09:31 pm »
Здравейте съфорумци. Изчетох вече съществуващите теми във форума, но имам въпрос относно комфорт модула за автоматично затваряне на стъклата с бутона за централното. От изчетеното стана ясно, че в първа генерация сийд такъв модул няма, както и софтуерно не е заложено и не подлежи на корекция. Понеже ми писна да си забравям прозореца отворен, и се налага да се връщам, да дам на контакт за да мога чак тогава да си вдигна прозореца, се реших на крайности и си поръчах универсален модул за вдигане на стъклата от китайците. Схемата изглежда достатъчно разбираема, но питането е следното: от къде в шофьорската врата може да се вземе постоянно напрежение? Знаем, че при отварянето на шофьорската врата тока към всичко се прекъсва, освен към плафоните. А модула за да работи, му трябва постоянни 12 волта. Моля ако някой има насока нека сподели. Ако има и друг вариянт за затварянето на стъклата, отворен съм за идеи. Алармата явно е фабрична с колата, до скоро дори не знаех че има такава, докато не ми се наложи да откачам акумулатора. Отворих шофьорската врата с ключа без да се активира централното и при закачането на акумулатора клаксона започна да свири и да премигват фаровете. С бутона за отключване на вратите го спрях. Та очевидно и аларма съм имал, а мислех, че е само централно. Та ако и от там може нещо да се настройва, също е идея.

mihr

  • Новак
  • *
  • Публикации: 48
Re: Комфорт модул сийд първа генерация
« Отговор #1 -: Ноември 13, 2019, 08:19:35 pm »
Колега, аз този проблем си го реших, като се самонаучих да не отварям стъклата до долу (да се скрие във вратата) и при излизане от колата поглеждам настрани и така стъклото се вижда дали е отворено. Иначе с този модул трябва да ти го монтира автоел.техник. Да не вземеш да направиш някое късо и да си запалиш колата. Успех

Ronin

  • Разбирач ;)
  • ***
  • Публикации: 301
  • Kia Ceed 1.4 Hundai Galloper 2.5 TDI Kawasaki 650
Re: Комфорт модул сийд първа генерация
« Отговор #2 -: Ноември 15, 2019, 08:09:27 am »
Модула не трябва да стои във вратата.Там е агресивно за него.Модула стои под таблото.От него се закачаш към кабелите в буксата на колонката.Така няма да ти се наложи да пускаш нови кабели през маншона на вратата.Отделно че и към дясната врата трябва да се закачиш на моторчето.

Ако идеята ти да вържеш модула към бутоните,не се прави така,тоя модул в зависимост от начина на изпълнение,може да следи мотора по ток,има модели и които следят дали има пикове в мотора,дали искрят четките и така се ориентира ,до кога да напъват стъклата.Бсм имат модул към 25 лв.беше и работи доста добре.

Никога не сме слагали модулите във вратите.