Модели автомобили > Venga
Експлоатация на KIA Venga
giimi:
Благодаря Дани за новия раздел!
Активността във форума е въпрос на личен избор, а аз съм избрал да търся контакт и обмен на информация с други колеги, каращи Венга. Засега впечатленията са ми малко - само 3 дена, предимно градско и къси извънградски до 15 км. Едва днес малко повече - до 30 км. в едната посока.
Машината е 1.6 16 V CRDi 115 кс , ниво EX.
Нямам никакви забележки по изпълнението. Много просторно купе, седалките макар и лееко твърди, не досаждат. Позицията на шофьора - много добре. Засега изучавам екстрите, но без експерименти. При стандартна експлоатация - също мн.добри впечатления. Много маневрена в града, окачването добре поема неравностите. Очаквах да е по-твърдо, но по-скоро стои стегнато, без да те подхвърля. На по-дългото извънградско днес натиснах до 130 (е, малко превиших 90, но без никакъв риск-прав участък, сам на пътя) Стои много стабилно, гуми 205 /55 . Няма аеродинамични шумове, няма крен в завоите.
Не мога да свикна с ваденето на ключа, изискващо натискане на вътре.
А бих искал да коментирам с някого круиз контрола.
Това е засега. На колебаещите се - повече решителност! И аз се колебах, точно 2 седмици между ПеЖо 308, Шкода Фабия , Нисан Ноте, даже Дачия Дъстър, но накрая заложих на Венгата, като добро съчетание между цена, гаранция, двигател и екстри.
giimi:
Отчет за разхода на гориво.
От 0 до 535 км - първа седмица.
Пробег - 50 / 50 градско-извънградско.
Стил - напълно спазване на ограниченията на скороста, без резачки, частично ползване на круиз контрола за поддържане скорост (примерно- първокласен път, равен, 90 км. на 5 или 6 предавка)
Работещ климатроник - вън 30-39 градуса, вътре - 25-29 градуса.
Заредено - пълно пълно. Разход 35,68 литра. Среден разход 6,67 л. дизел.
Мисля че е добре за начало. Втората седмица ще се опитам да сваля разхода :)
giimi:
Ей, стана ми скучно да си пиша тук сам :o
Тия дето карат Венга нямат ли интерес към интернета? devil
giimi:
За четящите руски - ето един полезен и активен клуб
http://vengaclub.ru/
smirn0ff:
здрасти пич,
предполагам, че собствениците на Венга в БГ не сте много, за това няма и хора, които да пишат тук.
Честито за придобивката - много да те радва, да я караш само с пълен резервоар и да нямаш проблеми с колата :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия