Автор Тема: Мнения за Киа Рио 2006г  (Прочетена 38958 пъти)

Div0t0

• Новак
  • *
  • Публикации: 45
Мнения за Киа Рио 2006г
« -: Август 09, 2011, 07:25:56 am »
Здравейте на всички колеги.
Скоро надявам се ще се сдобия с Киа Рио 2006г модел хечбек, 1.4i 16v 97к.с.
Някакви мнения за тази колица,ходова част,мотор? От какво най-често "страдат" и всичко полезно, което може да ми помогне, за да си карам по-безпроблемно ;)
Благодаря предварително, надявам се да не съм сгрешил в избора си.
Киа Рио 1.4i 16V 97hp Hatchback. Build Date November 2005

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
Re: Мнения за Киа Рио 2006г
« Отговор #1 -: Август 09, 2011, 02:43:52 pm »
Здравей , колега !
За този модел нямам впечатления , но като цяло КИА се оказват много здрави и "корави" автомобили , особено тези след 2000г. Като "слабост" може да се отчете сравнително честата смяна на биалетки , но предвид цената , времето за смяна и сигурността на пътя - не е никаква "болка за умиране"... ok
И КИА-та , както и всяка друга кола - ако си я караш и поддържаш нормално ще си другарувате дълго. yahoo
Ако си уцелил и предназначението на колата.... music
Не можеш да получиш много информация за колата , защото както писах , КИА са здрави коли и просто няма за какво толкова да се пише (нищо лошо не се случва).
То и затова форума ни е толкова "безинтересен и скучен" - при другите марки колегите все си имат с какво да се занимават , а ние , горките - само карай , карай , карай... Скучна работа...
Препоръчвам ти ако я взимаш "втора ръка" - мини през някой сервиз НА КИА да й "хвърлят едно око" - ей така , за всеки случай...
 bye

Pro style

• VAG група
  • Експерт
  • *
  • Публикации: 574
  • Kia Pro_Ceed 1.6 CVVT EX
« Отговор #2 -: Август 09, 2011, 03:26:46 pm »
Единствения недостатък, за който се сещам е лошата изолация на купето (предимно пода и под калниците)...донякъде от ниското качество на мокета, което в най-новите модели, като Sportage е отстранено.

Иначе Кия е здрав и изгоден автомобил ;D

ivannlbc

• Експерт
  • Публикации: 464
« Отговор #3 -: Август 09, 2011, 03:48:29 pm »
Здравей , колега !
За този модел нямам впечатления , но като цяло КИА се оказват много здрави и "корави" автомобили , особено тези след 2000г. Като "слабост" може да се отчете сравнително честата смяна на биалетки , но предвид цената , времето за смяна и сигурността на пътя - не е никаква "болка за умиране"... ok
И КИА-та , както и всяка друга кола - ако си я караш и поддържаш нормално ще си другарувате дълго. yahoo
Ако си уцелил и предназначението на колата.... music
Не можеш да получиш много информация за колата , защото както писах , КИА са здрави коли и просто няма за какво толкова да се пише (нищо лошо не се случва).
То и затова форума ни е толкова "безинтересен и скучен" - при другите марки колегите все си имат с какво да се занимават , а ние , горките - само карай , карай , карай... Скучна работа...
Препоръчвам ти ако я взимаш "втора ръка" - мини през някой сервиз НА КИА да й "хвърлят едно око" - ей така , за всеки случай...
 bye

Жоре, мойта като е модел 96-та да не би да не е корава, а?! Айде да ги блъснем с твойта челно да видим коя ще има по-големи щети!
KIA Clarus SLX combi 116 hp 1,8 l

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
« Отговор #4 -: Август 09, 2011, 06:57:18 pm »
Ванкаааа  :-\  silen ,
нали знаеш приказката , че по-умния отстъпва ? :) :) :)
Просто исках да подскажа на колегата , че марката КИА не е била много разпространена/позната по нашите земи и поради тази причина инфото за нея е по-оскъдничко. :o
А и като си е здрава колата и нищо не се пише за нейни проблеми... bravo
Говореше се за по-старите КИА Карнивал ( или Каренс ), че били най смотаните ванове от всичкото ван , де що е правено някога на земята , но май тези , по-новите са оправени вече... yahoo
Това имах предвид - дано не съм засегнал някого !!! music
 bye

Div0t0

• Новак
  • *
« Отговор #5 -: Август 10, 2011, 12:22:48 am »
Колеги вече съм горд собственик на Киа Рио 2005г(2006 година модел),хечбек,1.4,16в,97коня. Като цяло съм доволен за това купе като ускорение и като возия. Досега бях собственик на други марки, и наистина киа направо разби, всякакви отрицателни мисли в мен, но все пак дадена кола се усеща като се кара(в по-дълъг период). Ще споделям мнението си за колата и за представянето и, както и за ремонтите и. За сега имам проблеми при предната биалетка или на тампон на аморт.

Вече съм официален член и наистина съм доволен от марката!

ivannlbc

• Експерт
  • Публикации: 464
« Отговор #6 -: Август 10, 2011, 08:46:53 am »
Честито! Със здраве да си я ползваш!

@Жорката:
Под формата на закачливо заяждане с теб исках да кажа на колегата, че и по-старите модели КИА не са за изхвърляне. Той да си прави изводите. Мислех си, че носиш на майтап! :P ;)
KIA Clarus SLX combi 116 hp 1,8 l

roa

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 83
  • KIA RIO LS
« Отговор #7 -: Август 10, 2011, 10:51:43 am »
Честито, колега! Безаварийно и дълго да я ползваш.
Дай да видим снимки.
Аз също от 5 месеца карам модел от 2005 (LS) но с 1.5 двигател. След обслужването нямам никакви оплаквания, даже напротив ...

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
« Отговор #8 -: Август 10, 2011, 11:21:59 am »
Ванкааа  :-\ ,
И аз нося на майтап , бре.. ;D ;D ;D
Нали трябва и да се бъзикаме тук  ??? rofl
Че иначе с тези машини е скука...
Нито съм се обидил , нито съм се засегнал , нито съм се разсърдил - да не сме малки деца , я...
Радвам се , че и тези КИА-и са си здравички...
А на колегата с новата придобивка - дано първите впечатления не само да се потвърдят , но и да се затвърдят !!!
Успех на пътя , колега !  ;D 

Div0t0

• Новак
  • *
« Отговор #9 -: Август 10, 2011, 04:20:08 pm »
Колега "roa" ще я снимам скоро и ще я кача. Я споделете от къде си купувате части за Киите. (Колос?)
И някаква представа от къде мога да си взема качествени секрети? От софия съм :)!

roa

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 83
  • KIA RIO LS
« Отговор #10 -: Август 11, 2011, 07:51:26 am »
Колега "roa" ще я снимам скоро и ще я кача. Я споделете от къде си купувате части за Киите. (Колос?)
И някаква представа от къде мога да си взема качествени секрети? От софия съм :)!

От както смениха съединителя и я обслужиха в Колос, нищо не съм пипал. Там ми сложиха и парктроник. Вече 6000 км направих и маслото е като сълза все още.

Div0t0

• Новак
  • *
« Отговор #11 -: Август 13, 2011, 01:37:58 am »
Завърши обслужването днес. Много съм доволен от консумативите и цените в Колос (не правя реклама на тях). Смених ангренаж+обтегач+ролка,3-те ремъка-алтернаторен,климатик и хидравлика и мас,въз, и гор :) климата после.... За край си взех едни накладки. Мога да кажа само, че тези всичките части ми излезнаха колкото за предишната кола само да си взема АНГР К-Т. дори по-малко....
Тотално доволен от качеството на корейската марка....!

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
« Отговор #12 -: Август 14, 2011, 02:25:22 pm »
Е сега и като я покараш щевидиш , че просто няма за какво да съжаляваш...

Div0t0

• Новак
  • *
« Отговор #13 -: Август 21, 2011, 05:32:42 pm »
Колеги знаете ли точно какъв трябва да бъде размера на м/у болтовото разтояние за Киа Рио.?
Защото си търся джанти,но предполагам, че стават и от други автомобили?
Мерси.

Div0t0

• Новак
  • *
« Отговор #14 -: Септември 30, 2011, 02:04:44 pm »
Колеги някой с Рио да има проблеми с лагера на съединителя?При тръгване се чува прожинно скърцане...А ако се сваля направо ще сменям и съединителя, нищо че си отделя добре...