Автор Тема: Съединителя издъхна на 20 000 - съвети?  (Прочетена 8303 пъти)

shofior

• Новак
  • *
  • Публикации: 18
Съединителя издъхна на 20 000 - съвети?
« -: Август 20, 2011, 01:22:16 pm »
След последното ТО и оплакване за малко странно поведение на съединителя от сервиза казаха че е "мек" за 20 000 км, но все още работи. И разбира се любезно напомниха, че е консуматив и смяната е около 700 лв. Около 1000 км по-късно той почти издъхна (може да се изпреварват само тежко натоварени каруци с наличните 118 коня и разхода стана 10/100).

Без да коментираме какво е гаранция и защо съединителя на нова кола е сдал багажа (на стария опел го смених след 80 000 км) моля дайте съвет ако сте го сменяли гаранционно (в смисъл в сервиз на KIA) къде е най-евтино - все пак сумата е сериозна.

KIA Cee'd SW 1.6 бензин
« Последна редакция: Август 20, 2011, 01:28:24 pm от shofior »

Pro style

• VAG група
  • Експерт
  • *
  • Публикации: 574
  • Kia Pro_Ceed 1.6 CVVT EX
Re: Съединителя издъхна на 20 000 - съвети?
« Отговор #1 -: Август 20, 2011, 08:41:16 pm »
На твое място не бих се притеснявал, че съединителя е сдал багажа на 20 000 км, а каква е причината за аварията му.
Това трябва да разберат първо в сервиза, преди да го подменят. То е ясно, че ще се опитат да избегнат ремонта му за тяхна сметка, но пиши, искай документи с тяхното мнение за аварията...
Все пак колата е нова и не трябва да има подобни проблеми.

п.п. Дърпал ли си друга кола с твоята до момента?

shofior

• Новак
  • *
« Отговор #2 -: Август 21, 2011, 12:07:48 am »
п.п. Дърпал ли си друга кола с твоята до момента?

Никога не съм дърпал, нито колата е мъчена по какъвто и да е повод. В началото имаше миризма на феродо при качване на тротоар назад, но мина още първия месец и забравих за това. Важното сега е да я оправя в сервиз на КИА, като не ми пречи да отскоча до Пловдив например, ако там е по-евтино.
« Последна редакция: Август 21, 2011, 12:16:35 am от shofior »

aris

• Spammer
  • Публикации: 817
  • Sportage 4 1.6 GTDI automatic
« Отговор #3 -: Август 21, 2011, 04:05:03 pm »
Отивай в Пазарджик , там са добри  ;D

shofior

• Новак
  • *
« Отговор #4 -: Август 24, 2011, 03:25:30 pm »
Според мен това си е кофти монтаж на съединителя, моята го има същия проблем, първите месеци миришеше на съединител при качване на бордюр, като карам на задна има едно виене на съединителя.

Моя сдаде багажа при същите признаци, май не е толкова изолиран проблем. Други с подобни проблеми (дори само с миризмата при качване и виене)?

Embezzler

• Почетен член
  • Експерт
  • Публикации: 510
  • Honda CR-V 1.6 i-DTEC AWD
« Отговор #5 -: Август 24, 2011, 09:00:25 pm »
Аз съм с миризма при натоварване на полусъединител, но няма приплъзване, виене или вибрации. Колата е на 3 години и 72к км. Така се държи още от началото, но не го считам за проблем.

smirn0ff

• Master of KIA
  • Публикации: 1731
  • Шеф диригент
    • Inspire Communications LTD
« Отговор #6 -: Август 25, 2011, 01:31:29 am »
Аз съм с миризма при натоварване на полусъединител, но няма приплъзване, виене или вибрации. Колата е на 3 години и 72к км. Така се държи още от началото, но не го считам за проблем.
според мен това не е проблем.
аз съм на 90000км и два-три пъти съм го прегрявал и припушвал съединителя.
първия път си го спомням ясно беше при паркиране назад в една кална нива с бордюр в ст.град, тогава леко с газ назад влязох до половината, назад до предните гуми, в номента в който започнах да вкарвам предницата изскърца на желязо и реагирах обратно с първа и газ извадих колата ... замириса на съединител ... доста позната миризма
втория път беше когато се катерих по едни чукаци(отбелязвам на отворени прозорци) над Априлци, на полусъединител, на полусъединител, на полусъединител, на полусъединител .... и накрая замириса - спрях и до там
Hyundai Genesis 2015 3.8 V6 AWD
KIA VENGA 1.6 CVVL EX 4AT
[ex]KIA CEED 1.0 T-GDI GT LINE
KIA VENGA FL 1.6 CVVL EX 6AT
[ex]KIA OPTIMA 2.0 CVVL EX 6АТ
[ex]KIA CEED 1.6 CRDI LX 5MT

shofior

• Новак
  • *
« Отговор #7 -: Август 27, 2011, 10:16:07 am »
според мен това не е проблем.
аз съм на 90000км и два-три пъти съм го прегрявал и припушвал съединителя.
първия път си го спомням ясно беше при паркиране назад в една кална нива с бордюр в ст.град, тогава леко с газ назад влязох до половината, назад до предните гуми, в номента в който започнах да вкарвам предницата изскърца на желязо и реагирах обратно с първа и газ извадих колата ... замириса на съединител ... доста позната миризма
втория път беше когато се катерих по едни чукаци(отбелязвам на отворени прозорци) над Априлци, на полусъединител, на полусъединител, на полусъединител, на полусъединител .... и накрая замириса - спрях и до там

Това е нормално поведение, но при качване на 15 см. тротоар на равна улица на задна не би трябвало да се случва.

roa

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 83
  • KIA RIO LS
« Отговор #8 -: Юни 14, 2012, 02:21:49 pm »
 И на моето RIO, съединителя издъхна на няма и 20 000? (Едит: Оказа се хлабаво жило - съединителят си отделя сносно, след натягане)

Още от началото си беше проблемен и тресеше при тръгване, отделяше високо, но като пресметнах що за цифра е сваляне и качване скорости, така и не се заех. В сервиза по това време казаха, че е от жилото - било за смяна. Сега пък, казват заради жилото бил заминал съединителя?
« Последна редакция: Февруари 11, 2013, 04:23:32 pm от roa »