Автор Тема: Обслужване на Про Сийд???  (Прочетена 4366 пъти)

yanko78

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
Обслужване на Про Сийд???
« -: Септември 26, 2011, 12:41:58 am »
Става въпрос за 1.4 бензин. Колата е вече на 3 години, не е обслужвам във фирмения сервиз и се интересувам дали има някъде упътване или препоръки на какъв пробег какво се сменя. В момента е на 75 000 км. Притеснявам се за ангренажен ремък (верига евентуално), маслото на скоростите, спирачната течност и т.н.

Иван

• Administrator
  • Разбирач ;)
  • Публикации: 339
Re: Обслужване на Про Сийд???
« Отговор #1 -: Септември 26, 2011, 10:21:55 am »

vankatatr

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 55
« Отговор #2 -: Септември 26, 2011, 10:31:49 am »
и аз съм на обслужване на 45 000 км и като видях колко струва ми стана лошо хахахах  :) :) :) :) :) тия парите за нищо ги нямат 230лв само за труд :)

ivannlbc

• Експерт
  • Публикации: 464
« Отговор #3 -: Септември 26, 2011, 01:59:26 pm »
137 лв за масло - лилиииии... то да не е със златен прашец в него?! :D

Консумативите са доста скъпички в сравнение с това, което давам за Кларуса. Започвам да си мисля, че мога да преглътна по-големия разход на гориво и липсата на някои екстри в сравнение със Сийд, при тези цени за поддръжка. Да не говорим, че и данъците и застраховките са по-големички за по-новите автомобили. (Което логически не ми се връзва, но в БГ е така. Би трябвало по-нова кола да е с по-нисък данък, за да се стимулира опазването на околната среда и автомобилната индустрия, ама...това се прави в някои по-бели държави.)
KIA Clarus SLX combi 116 hp 1,8 l

vankatatr

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 55
« Отговор #4 -: Септември 26, 2011, 03:28:26 pm »
Те хората не случайно са казали, че дилърите печелят най-много от обслужването през годините на гаранцията, които стават все повече при всички марки автомобили :)  ;D

yanko78

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
« Отговор #5 -: Септември 26, 2011, 10:38:19 pm »
Ето тук - http://kia.bg/web/files/documentation/6.pdf

Благодаря, последната смяна на масло с въздушен филтър ми излезе 89 лв. Този път ще е малко повече заради филтъра на климатика  ;D

api1

• Новак
  • *
  • Публикации: 18
« Отговор #6 -: Април 28, 2012, 06:58:10 pm »
ТАКААА...ДОИДЕ ВРЕМЕ ЗА 1ВО ТО.16000 КМ 1ГОД.И НЯКОЛКО ДНИ.ЧЕТЕИКИ ФОРУМА РЕШИХ И АЗ ДА РАЗПИТАМ ТУК ТАМ ЗА ЦЕНИ МАКАР ЧЕ САМ В ИСПАНИЯ И ТУК ИМА РАЗЛИКА В ТЯХ.ДВИЖАТ СЕ ОТ 180 ДО 250 ЕВРО.ИЗБРАХ ПО БЛИЗКИЯ СЕРВИЗ КАЗАХА МИ 218 ЕВРО НАПРАВИХА МИ НЯКВА ОТСТАПКА ТА ПЛАТИХ ТОЧНО 212.35.  С ВКЛ.ДДС.ДОВОЛЕН САМ ОТ ОБСЛУЖЖАНЕТО РАБОТИ СЕ ЧИСТО А И БЯХ ДО МАИСТОРА ДОКАТО РАБОТЕШЕ.НАПРАВИ МИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ЧЕ СИПА ВОДА ЗА ЧИСТАЧКИТЕ ОТ ЧЕШМАТА АМА НАЛИ Е ЛЯТО НЯМА ПРОБЛЕМ ЗА ТОВА.ИНАЧЕ ЗА ДОЛИВАНЕ НА АНТИФРИЗ И СПИРАЧНА ТЕЧНОСТ(БЯХА НА МИНИМУМА ТАКА Я ВЗЕХ НОВА)НЕ Е ВЗИМАЛ ПАРИ.ЗА ДАНАКА ОЩЕ НЕЗНАЯН НО ЗАСТРАХОВКАТА СЕ Е ВДИГНАЛА С 20 ЕВРО И ВЕЧЕ Е 800 ПАЛНО КАСКО КАТО МИ Е ЗАСТРАХОВАНА И КНИЖКАТА ЗА 3 МЕС.АКО МИ Я ВЗЕМАТ МИ ПЛАЩАТ ПО 34 ЕВРО НА ДЕН.АКО ИМА СРЕЩА СРЕДАТА НА ЮНИ ЩЕ ДОИДА С УДОВОЛСТВИЕ.ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ САФОРУМЦИ.