Автор Тема: Още един нов собственик на Сийд :)  (Прочетена 2920 пъти)

vasic

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
Още един нов собственик на Сийд :)
« -: Октомври 19, 2011, 08:38:45 pm »
Здравейте колеги,

От вчера съм горд собственик на Сийд SW 1.6 crdi и бързам да се запиша във форума. Колата е втора употреба на 3 години - 90000 км и след изминати вече 80 км от моя страна, мога само да се хваля на приятелите си колко удобна, просторна и приятна за каране е колата. Ще се радвам да мога да помогна и аз с някоя идея и да взема участие в някоя от сбирките на форума.

Поздрави на всички   bye

pro_

• Разбирач ;)
  • Публикации: 114
  • 2.0 CRDi
Re: Още един нов собственик на Сийд :)
« Отговор #1 -: Октомври 19, 2011, 10:44:12 pm »
Честито! Добре дошъл в клуба! Направил си много добър избор!
Сподели малко за колата, от чужбина ли е, кое беше решаващо при избора ти?

smirn0ff

• Master of KIA
  • Публикации: 1731
  • Шеф диригент
    • Inspire Communications LTD
« Отговор #2 -: Октомври 20, 2011, 08:15:19 pm »
Добре дошъл! Много безаварийни километри!
Hyundai Genesis 2015 3.8 V6 AWD
KIA VENGA 1.6 CVVL EX 4AT
[ex]KIA CEED 1.0 T-GDI GT LINE
KIA VENGA FL 1.6 CVVL EX 6AT
[ex]KIA OPTIMA 2.0 CVVL EX 6АТ
[ex]KIA CEED 1.6 CRDI LX 5MT

vasic

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #3 -: Октомври 21, 2011, 08:43:35 am »
Здравейте,

Колата е била ползвана служебна в България. Поне е на реални километри и обслужвана в Киа. Успях да проследя и кой точно и как я е карал, така че не е много юркана и са се грижили добре за нея. Решаващото за избора беше, че комбито на сийд за мен е най-красивото комби на пазара, а и след като прочетох доста от темите във форума всичко дава признаци, че Киа правят качествени коли. Все още има гаранция на двигател и скоростна кутия, но смятам да я си я обслужвам сам (все пак излиза на половина по-евтино), вие как ще ме посъветвате? Проверих в Сервиз Колос - София Люлин и цената
на филтър за двигател - 10 лв. филтър купе - 12.50 ?!!!какво му плащаш

Вчера се сблъсках и с първия проблем, за който ще Ви разкажа, да го имате предвид. Въпреки че колата е загряла и климатроника е макс HI, вътре не ставаше топло - духаше си направи хладно. След като в Колоса я прегледаха установиха, че има дефектирало ел. моторче на някакви клапа, която не затваря и ще трябва да се смени. Към момента затвориха клапата на ръка и вътре стана баня, а моторчето за скромните  :(180лв, ще пристигне след 20 дни и ще го сменят. Цена за труд и откриване на проблема - 55 лв. (не ми се струва много предвид, че разглобиха половината табло).

Поздрави и слагайте зимните гуми, че настана зима :)

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
« Отговор #4 -: Октомври 21, 2011, 08:23:33 pm »
Добре дошъл във форума , колега !
Със здраве да си ползваш колата и много да те радва... yahoo
Щом си избрал тази марка и модел (да не говорим , че е и комби  ok ) - явно имаш вкус !!!
Относно гаранцията , съвета ми към теб е - първо обмисли нещата , а после пристъпвай към отказване. Филтрите за които споменаваш се водят консуматив и не влияят на гаранцията , така че още не е късно.
А зимните гуми вече ги сменихме (даже с чисто нови) - благодаря за подсещането...
Успех на пътя !