Автор Тема: Kia CEED SW 1.4 16V CVVT  (Прочетена 5833 пъти)

Sokola

• Новак
  • *
  • Публикации: 5
Kia CEED SW 1.4 16V CVVT
« -: Ноември 23, 2011, 01:21:48 pm »
Здравейте,
Насочил съм се към покупка на Kia CEED SW 1.4 16V CVVT 90 hp. Не можах да се ориентирам в другите теми дали е коментирам точно този модел, та затова моля, ако има собственик на такава - да сподели свойте впечатления. Поведение на пътя, разход на гориво, технически аспекти.
Благодаря предварително на всички, които напишат по нещо.

YANCHO71

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 77
Re: Kia CEED SW 1.4 16V CVVT
« Отговор #1 -: Ноември 23, 2011, 04:28:32 pm »
Здравей колега.Аз притежавам същият автомобил от 1г3м.Честно казано до момента не съм имал никакви сериозни проблеми с него.Колата вече стана на 17500км и мога да кажа,че определено има промяна в движението и разхода в сравнение с началото(към по добро) ;DКолегите с по-голям стаж от мен с такъв автомобил казват,че колата търпи развитие до около 22-25000кмЩо се касае до разхода всичко е много относително,но горе-долу при мен показаниятя са следните:градско 10-10,5(в големите студове) иначе около 8л и извънградско 5,5л/120км/ч.Но всичко зависи от начина ти на шофиране.Бих казал че колата е доста пъргава за кубатурата си.В зимни условия се държи добре.Аз лично съм предпочел за зимата гуми 195/65/15 и мисля,че се справя добре с този размер.Успех с избора.

YANCHO71

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 77
« Отговор #2 -: Ноември 23, 2011, 04:36:54 pm »
Забравих да уточня че моят автомобил е 1.4/109кс.Намаляването на мощността се налага за покриването на нормите на EURO5,а моята е с EURO4 сертификат.Но като цяло мисля,че ще останеш доволен.

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
« Отговор #3 -: Ноември 24, 2011, 11:03:00 am »
Колега , в къщи си имам два Сийд-а - 1,4/109 бензин и 1,6/115 дизел. Бензинът е про - сийд , а дизела е комби.
Какво да ти кажа - комби с това малко двигателче на това голямо купе.....
Аз с дизела нямам проблеми даже и при натоварена кола - като реша да се "заиграя" с някой...става си играта. Но с бензиновото двигателче (хем там не става въпрос за комби , а и е 109 к.с.) - не смея да се хвърлям в "спорове" на пътя. А и както са го намалили от 109 на 90 коня (на това тежко купе) - бих те посъветвал да си вземеш дизел , но ти си знаеш - ако си привърженик на бензина , или ще караш по-малко от 12-13 000 км на година си вземи бензин , ама ако може - нека да е 1,6 - няма да съжаляваш.
И накрая - каквото и да избереш - спрял си се  на нещо наистина сполучливо. С дизела вече съм на 111 800 - и само радост...
Успех в избора !

Sokola

• Новак
  • *
  • Публикации: 5
« Отговор #4 -: Ноември 24, 2011, 11:57:33 am »
Благодаря ви много за коментарите. Радвам се, че след дълго проучване на пазара попаднах на Киа.
Не съм от най-спорещите на пътя, гледам си спокойствието. На година карам между 9 и 13 хиляди, затова избрах бензина. Ще ми трябват няколко години да направя разликата между дизела и бензина и затова направих този избор.