Модели автомобили > Magentis
Мнение за Magentis
kalkam:
Здравейте. харесъл съм Magentis с дизелов двигател 2008 г. Колата е на 90 х км. Ще ходя да я огледам. Кажете, има ли характерни и проблемни неща? Проблемен ли е DPF филтърът? Има ли демпферен маховик както при други дизели? Проблемни ли са дюзите? И друго за колата? Поздрави: К. Каменов
kalkam:
Никои ли няма мнение по въпроса?
pyrpyl:
Колега, видях ти мнението и сядам да ти отговоря, въпреки че не зная до колко мога да ти бъде полезен.
От декември съм собственик на Magentis с дизелов двигател 2.0 CRDI, механична 6 степенна скоростна кутия - 09.2006 г.
Колата е на 93 х км. от тях 3 са мой. За сега съм доволен от автомобила, но не мога да ти дам технически подробности по въпросите които те интересуват, защото не съм имал такива проблеми. Единствените разходи са ми за гориво, смяна летни - зимни гуми и нов акумулатор Varta ULTRA BLUE - 95Ah за 270 лв. Другото са консумативи като за всяка нормална кола. Лично за мен като че ли малко мудно ми реагира дизела на крака(до сега съм карал само безинки и на газ). Иначе колата е "чипвана" от предишния собственик и от сервиза на КИА ми предложиха да махнат чипа за десетина минути и на символична цена, но за сега отказах. Колата е прилично оборудвана с екстри(няма само кожа, темпомат и автоматични чистачки). И в общи линии за сега съм доволен, ако има нещо конкретно , което да те интересува - пиши тук или на лично. Поздрави.
kalkam:
Благодаря за отговора. Пуснах ви на лични. За чипа има различни мнения. Доколкото знам той "лъже" помпата с налягането, като я кара да работи примерно на 1800 бара, вместо на нормалните 1500. От там вдига мощността и по-важното - въртящия момент.
Митето:
Лични?
Следващият,пак ще пита!
Форума е за това. Хората да се информират 8-)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия