Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгубил си
активационния е-мейл
?
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:
Добре Дошли във Форума
Начало
Forum
Помощ
Вход
»
Модели автомобили
»
Rio
(Модератор:
CoolMaN®
) »
Rio - Части и аксесоари (OEM и Aftermarket)
« назад
напред »
Формат за разпечатване
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
17
Автор
Тема: Rio - Части и аксесоари (OEM и Aftermarket) (Прочетена 98299 пъти)
CoolMaN®
Наблюдава денонощно
Spammer
Публикации: 933
Re: Rio - Аксесоари (OEM и Aftermarket)
«
Отговор #15 -:
Юли 30, 2012, 04:43:13 pm »
Цялостно LED осветление
http://www.exledshop.com/exled-custom-leds/kia/pride-rio-2011/exled-interior-led-lights-for-all-new-pride-2011.html
Активен
chitko
Разбирач ;)
Публикации: 327
«
Отговор #16 -:
Август 03, 2012, 09:20:16 am »
Колеги поръчал съм си като това (ама уж upgrade с waterproof)
http://www.parkingdynamics.co.uk/Universal-Sensors/Parking-Dynamics-PD1/Parking-Dynamics-PD1-Parking-Sensor
първоначално уж за про-то, после може и за рио-то
Някой има ли впечатления от подобни системи? Преди 2-3 години имаше такива и в бг (ефтинджос), за които имаше и хубави и лоши отзиви.
Тази уж е upgrade-ната и вече няма прецак ефекти когато вали силно. Иначе идеята изглежда много добра...да видим като дойде. Дано лесно се свалят броните или пък да имам късмет да може да се бърка от долу без сваляне...
Активен
CoolMaN®
Наблюдава денонощно
Spammer
«
Отговор #17 -:
Август 03, 2012, 09:33:14 am »
Знам за едни италиански, които се продават и в България.
http://www.eps-bg.net
Харесват ми, че не се пробива нищо по бронята, но пък съм чувал, че не са доволни тези които са си купували.
Хваща всякакви препятствия дори трева. Много е чувствителен и при мокра броня се задейства без причина. Влиае се много от климатичните условия - дъжд, мъгла. Променят чувствителността си в зависимост от околната температура.
«
Последна редакция: Август 03, 2012, 09:35:00 am от coolman_kk
»
Активен
bongo
Експерт
Публикации: 423
«
Отговор #18 -:
Август 03, 2012, 10:29:00 am »
да добавя също и от предмети в багажника.аз също изчетох доста за този парктроник преди година, но по-вечето негативни коментари засилиха притесненията ми и наклониха везните за стандартен, за което не съжалявам и съм доволен.
Активен
chitko
Разбирач ;)
«
Отговор #19 -:
Август 03, 2012, 10:49:15 am »
Еми този уж бил по-различен..ще видим..дано има файда. Ще споделя впечатления....
Bongo - задната броня лесно ли се сваля ?
Активен
CoolMaN®
Наблюдава денонощно
Spammer
«
Отговор #20 -:
Август 10, 2012, 03:02:11 pm »
Това е схемата за сваляне на задна броня
(download)
Ето нещо което е съвместимо с повече модели (подгряване на седалките)
(link)
(video)
«
Последна редакция: Август 10, 2012, 03:14:06 pm от coolman_kk
»
Активен
rmk
Наблюдава денонощно
Master of KIA
Публикации: 1403
KIA Sportage III - D4HA
«
Отговор #21 -:
Август 11, 2012, 10:50:33 pm »
Гледам, че сте се приготвили да правите доста промени по чисто новите си автомобили.
(монатаж на навигации, LED осветления, парктроници, подгряване на седалките и какво ли още не)
Как стои въпроса с гаранцията след такива интервенции ?
Това в повечето случаи това си е промяна в оригиналната ел. инсталация, след такива промени не отпада ли гаранцията?
Активен
CoolMaN®
Наблюдава денонощно
Spammer
«
Отговор #22 -:
Август 12, 2012, 09:38:04 am »
Лично аз пускам всички тези неща само за информация какво се предлага на пазара.
Иначе, светлините не са гаранционни, съответно мога да си сложа LED без да изменям инсталацията.
Относно навигацията, мисля, че също не е проблем. В страни като Холандия дори слагат aftermarket още при дилъра, а Pioneer предлага цял kit заедно с новия панел.
Активен
rmk
Наблюдава денонощно
Master of KIA
KIA Sportage III - D4HA
«
Отговор #23 -:
Август 12, 2012, 12:06:57 pm »
До колкото знам крушките не са гаранционни (за ксенона не съм сигурен, май те бяха гаранционни), но имате гаранция на ел инсталацията. Монтирте ли крушки обаче, които нямат нищо общо с оригиналните не отпада ли гаранцията на цялата ел. инсталацията?
Активен
CoolMaN®
Наблюдава денонощно
Spammer
«
Отговор #24 -:
Август 13, 2012, 08:12:22 am »
Всичко е много относително.
Какви крушки са позволени от същия произодител ли само? А след 5г ако няма вече производство на халогенни, а само LED крушки?
Защо всичко е позволено, но само ако КМБ ти вземат парите?
Когато същите поставят аларма не нарушават ли инсталацията на колата? И когато отида във фирмен сервиз в чужбина и ми кажат, че алармата не е фабрична и гаранцията ми отпада какво правим? Или когато в същия този сервиз ми монтират HID какво да кажа на КМБ или още по-лошо КАТ? Защо КМБ предлага нещо противозаконно?
Изобщо кой е органа който може да каже кое не нарушава гаранцията и имат ли някаква комуникация с всички ценрове по света за да проверят кой какво е монтирал?
Знаете ли, че в Холандия например има сертифицирана фирма за монтаж на HID който е забранен в много държави. Някъде дори конфискуват и автомобила.
Изобщо всичко е една голяма пародия.
«
Последна редакция: Август 13, 2012, 08:45:30 am от coolman_kk
»
Активен
rmk
Наблюдава денонощно
Master of KIA
KIA Sportage III - D4HA
«
Отговор #25 -:
Август 13, 2012, 09:08:39 am »
Колега наясно съм, че нещата са относителни. Не знам как ще е положението след 5 години, питам за СЕГА.
Освен това каквито и промени да правят в сервиза на КМБ те не нарушават гаранцията, колкото и незаконни да ти се струват.
Все пак това е идеята на фирмания сервиз. Предполагам за всичко допълнително монтирано в КМБ по колата е редно да се издава документ за да можеш да го представиш при поискаване в дръг сервиз / държава. Само предполагам - не знам дали е така.
Та въпросът ми беше какво става с гаранцията на автомобила след като се почнат тунинг и рода на светодиодно осветление, навигации, усилватели (стъпала), допълнителни вискоговорите и подобни...?
Питам, защото представете си следната ситуация:
Монтирам си красиво светодиодно осветление по цялата кола. След 1 седмица почват проблеми с двигателя (запалителната система). Отивам в сервиза - "еми от светодиодите е, прецакали сте компа на двигателя". Както те не могат да докажат, че съм, така и аз, че не съм. Кво правим ?
Та затова питах има ли някъде черно на бяло написано, какво може и какво не.
Активен
CoolMaN®
Наблюдава денонощно
Spammer
«
Отговор #26 -:
Август 13, 2012, 10:20:10 am »
Аз не те нападам, просто задавам въпроси също като теб
За някои неща съм питал КМБ и казаха че няма проблем, но това важи сигурно докато не се появи такъв.
На мен не ми се стува, а просто е незаконно поставянето на ксенон и после тях ще съдя и доста здраво ще ги одрусам
«
Последна редакция: Август 13, 2012, 10:23:05 am от coolman_kk
»
Активен
chitko
Разбирач ;)
«
Отговор #27 -:
Август 13, 2012, 01:26:00 pm »
Pimp my Rio.... pre-cut фолио..
http://www.ebay.co.uk/itm/KIA-RIO-11-12-50-FULL-PRE-CUT-CAR-WINDOW-TINT-KIT-AUTO-FILM-/270945129055?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3f1596925f
Това е Соларгард фолио, от което слагат по нашите тунинг центрове и му викат "американско".
Може би някой от колегите са го пробвали.
Лично се заинтересувах за цените на 3M Crystalline 90, за предното стъкло е 280лв в БГ
Активен
CoolMaN®
Наблюдава денонощно
Spammer
«
Отговор #28 -:
Август 21, 2012, 11:13:40 am »
Централен подлакътник
http://www.kofferraumwannen.de/Mittelarmlehne/Mittelarmlehne_AZUGA/Kia/Rio/Passgenaue_Mittelarmlehne_fuer_Kia_Rio_ab_2/2003-8/2011_i601_555.htm
Активен
CoolMaN®
Наблюдава денонощно
Spammer
«
Отговор #29 -:
Август 28, 2012, 08:22:04 am »
От aftermarket-ите за аудио, това излиза най-сполучливо за сега, а и много се доближава до фабричния вид
http://www.ebay.nl/itm/MAP-4G-SD-card-8-CAR-DVD-Player-GPS-Navigation-for-KIA-K3-Kia-RIO-2012-/390452894985?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5ae8ce5d09#ht_6206wt_922
Активен
Формат за разпечатване
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
17
« назад
напред »
КИА Клуб България- фен форум на КИА
»
Модели автомобили
»
Rio
(Модератор:
CoolMaN®
) »
Rio - Части и аксесоари (OEM и Aftermarket)