Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгубил си
активационния е-мейл
?
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:
FACEBOOK СТРАНИЦАТА НИ
Начало
Forum
Помощ
Вход
»
Модели автомобили
»
Sportage
»
Предстои ми покупка на Кия Спортиж 2.i 96г
« назад
напред »
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
Автор
Тема: Предстои ми покупка на Кия Спортиж 2.i 96г (Прочетена 10784 пъти)
deko
Новак
Публикации: 4
Предстои ми покупка на Кия Спортиж 2.i 96г
«
-:
Април 16, 2012, 08:31:33 am »
Здравейте Колеги,предстои ми покупка на кия спортиж 2i 96г.Моля за съвет какво да гледам по двигател,ходова част,рама,купе?
Активен
deko
Новак
Re: Предстои ми покупка на Кия Спортиж 2.i 96г
«
Отговор #1 -:
Април 16, 2012, 05:15:40 pm »
Утре ще я вземам.Чакам съветите Ви .
Активен
Thor
Разбирач ;)
Публикации: 146
«
Отговор #2 -:
Април 16, 2012, 09:00:19 pm »
Мой колега има такава и като я взе трябваше да смени резервоар
иначе други проблеми не е споделял да има.
Успех!
Активен
deko
Новак
«
Отговор #3 -:
Април 29, 2012, 11:16:44 am »
2.0i 96г, бензин, 95коня
Активен
ivannlbc
Експерт
Публикации: 464
«
Отговор #4 -:
Април 29, 2012, 11:05:02 pm »
А честито!
Активен
KIA Clarus SLX combi 116 hp 1,8 l
deko
Новак
«
Отговор #5 -:
Април 30, 2012, 08:44:39 am »
БЛАГОДАРЯ КОЛЕГА
Активен
M.Yankov
Новак
Публикации: 3
«
Отговор #6 -:
Юни 14, 2012, 12:17:43 pm »
Привет на колегите. Харесах си такава колица и естествено се регистрирах във форума.
Интересува ме конкретно този мотор, и ако колегата не се сърди ще ползвам неговата тема, за да задам въпросите си.
Надежден ли е мотора... прави ли проблеми ако е на газ... задължително ГИ или може и обикновено газово... икономичен ли е...(какъв разход дава в градски условия и какъв на дълъг път)... и ако може няколко думи общо за колата.
Предварително се извинявам ако модела е коментиран в друга тема, но това ми е първия пост и тепърва започвам да чета форума
... и благодаря предварително за отговорите
Активен
jorko.b67
Почетен член
Master of KIA
Публикации: 1870
«
Отговор #7 -:
Юни 14, 2012, 04:44:08 pm »
Нямам такава кола , но се интересувам от този модел...
Та какво научих (от разговори с хора и от четене по руските форуми)...
За тези коли по-сполучливия вариант (така казват) е бензинов , вместо дизелов двигател защо - не знам.
А от бензиновите двигатели се препоръчва този с повечето коне (не съм сигурен 128 или 131 к.с. беше). За двигателя с по-малкото коне казват че леееко не му стигал "въздуха" в някои ситуации.
Може да се сложи и ГИ , и обикновена газова. Разхода си зависи от много неща (горива , начин на каране , натоварване , оф роуд и др.) , но като цяло разхода (бензин) бил средно около 10 - 11л/100км. , което си мисля , че е нормално.
За оф роуд не е най-добрия избор (не , че не върви) , все пак си е 4х4.
По руските форуми чета , че хората са си доволни от тях и някакви специфични проблеми не са забелязали - всичките са си с проблемите на 12-15 годишните коли.
Ако ти е предимно за 4х4 - на всякъде препоръчват ръчно превключване , а не от купето (може би не се изразявам правилно). Смяната струвала 400-600лв.
Ако аз избирах , бих си взел 2,0/129к.с. бензин 4 врати GRAND (с най-големия багажник , но много по-рядко се намират на пазара) , но това е въпрос на личен вкус и предпочитания.
Това е с което мога да помогна.
Успех !
Казват , че части се намират , не са скъпи и нямат някаква особена философия при правене.
Активен
M.Yankov
Новак
Публикации: 3
«
Отговор #8 -:
Юни 18, 2012, 08:36:16 am »
Звучи добре като цяло
Търся подобен автомобил, защото сегашния четириврат седан не ми е удобен. Често си правя екскурзии уикендите от град на град и понякога ми става жал за моята маздичка, като трябва да ме закара до някое кале или някои язовир например. В този ред на мисли, КИА-та ми изглежда подходящ за моя начин на употреба, автомобил. Единственото което ме притесни е, че от няколко човека чувам, че много горяла. 13-14 градско и около 10 на дълъг път
Активен
marina.m
Новак
Публикации: 43
«
Отговор #9 -:
Юни 18, 2012, 08:52:32 am »
Ако става въпрос за бензин - леееко е в повече. Може да се мине през една диагностика и да се наблегне малко на начина на каране. Ако говориш за газ - добре е...
Активен
gogo6307
Новак
«
Отговор #10 -:
Юни 18, 2012, 11:00:44 am »
Честито! Имам, но 2000тди модел- 1999г. от три години - проблеми: Хъбове, алтернатор, вакуум-помпа, спирачки, вентилатор на радиатора, предно окачване. Гори, според карането - 11\100 град; 8\100 извън, 13-15\100 offroad. Много добра сентенция има един колега от форумите:"Всяко натискане на спирачките, ти бърка по-дълбоко в джоба...".
Активен
bobo77
Новак
Публикации: 14
«
Отговор #11 -:
Юни 23, 2012, 07:50:49 pm »
Имам 2,0 бнзин 128кс двувалка 2000г, на метан е (обикновнна газова) гори 11 до 14 лв на 100км но обикновната газ н се разбира добре с компа на колата затова задългително газ-ининжекция (моята вече беше сложена).
Карам я и на лов и ми върши работа наложи се да повдигна задницата поради тежката бутилка.
Хъбовете явно са сменяни защото са центробежни а по ВИН излиза че са вакумни, но работят перфектно. Сериозни проблеми не съм имал но за мен е задължително да се провери двигателя за компресия. Не препоръчвам малкия двигател защото колата е тежка. Късмет
Активен
KIA Sportage 2000 2.0 16v 128hp
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
« назад
напред »
КИА Клуб България- фен форум на КИА
»
Модели автомобили
»