Автор Тема: Проблем със съединителя - Соренто 2.5 CRDI 2003г.  (Прочетена 7992 пъти)

ivanmp

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
Здравейте колеги.От месец и половина карам Киа Соренто 2.5 CRDI-ръчни скорости 2003г.За сега съм много доволен но има един проблем който много ме дразни.Понякога когато съм спрял на кръстовище например след това не мога да включа на първа или задна скорост.След като напомпя 2-3 пъти съединителя и тогава включва.При опитите ми да включа- скоростите не хъркат - просто не влизат. Интересното е че това не го прави постоянно.Мислех си че има въздух.Обаче вчера обезвъздуших съединителя и пак същата работа.Някой има ли идея от какво може да е този проблем

kirilrz

• Разбирач ;)
  • Публикации: 214
  • още има да се учи
Re: Проблем със съединителя - Соренто 2.5 CRDI 2003г.
« Отговор #1 -: Август 20, 2012, 05:38:31 pm »
май никой не го интересува какъв ти е проблема.един съвет-отиди в киа плати си диагностиката и си свирукай.само че ако си от Варна не ходи в него сервиз.отиди в Бургас или Добрич
да имаш девствена жена и девствена кола е най хубавото нещо на света :-)

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
« Отговор #2 -: Август 20, 2012, 09:18:20 pm »
Типично за проблем с коаксиален лагер !
Аз го имах същия проблем , но на Сийд-а. Следва смяна и си готов..
Дано да се продават не в комплект със съединителя , че трябва иначе да смениш всичко...
Успех ! 
« Последна редакция: Август 20, 2012, 09:32:19 pm от jorko.b67 »

kolev703

• Новак
  • *
  • Публикации: 22
« Отговор #3 -: Май 08, 2015, 03:46:46 pm »
Здравей колега и аз имам същия проблем с моята киа. По някога след като е загряла колата доста трудно включвам на първа скорост. Би ли споделил, решили проблема и какво се оказа.

djidji

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
« Отговор #4 -: Май 21, 2015, 07:47:49 am »
още един член с подобен проблем, силно се интересувам от развитие по темата. От официалния сервиз ми казаха смяна на комплект и се чувствам леко %)

mitio85

• Разбирач ;)
  • Публикации: 141
  • Натискането на спирачки бърка директно в джоба!!!
« Отговор #5 -: Май 29, 2015, 08:33:00 pm »
Здравейте колеги проблема е или лагер или помпа на съеденителя най безболезнено е смяна на течността на помпата и обезвъздушаване чак след това сваляне на скоростната кутия и без това е полезно да се смени течността на 20000 километра!!Ако няма теч след обезвъздушаване от долната помпа на съеденителя и работи няколко дни проблема е във горната помпа! Успех!

djidji

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
« Отговор #6 -: Юни 09, 2015, 03:35:43 pm »
Развитието при мен се изрази в смяна на демпферен маховик, неприятна история. Разликата с оригиналния пост е, че при мен имаше проблем при превключването на всички предавки, не само първа. След смяната този проблем изчезна, но остана друг (извинявам се, че разводнявам темата) - при спускане по наклон на 3та скорост лоста се изключва сам и преминава на нулева в движение. Изглежда, че и тук предстои инвестиция  :o