Автор Тема: Датчик/сензор за незатворен багажник/преден капак??  (Прочетена 3784 пъти)

vanselot

• Разбирач ;)
  • Публикации: 159
  • pro_cee'd 1.6 benz
От 2-3 дни ми примигва лампичката,която индикира недобре затворен  багажник/преден капак. Премигването става по дупки и вибрации и го наблюдавам все по-често и при все по-малки раздрусвания. Не ме притеснява толкова че ми святка тази лампичка, колкото това, че алармата е вързана към тези датчици или сензори и се задейства след заключване ако съм паркирал в момент когато е светила лампичката. Дори днес в 6 ч . сутринта се разсвири ей така от само себе си по същата причина. Не съм сигурен дали проблема идва от капака на багажника или от предния капак. Не виждам никъде такива "бутончета" на пружинки, за да проверя дали там нещо не прекъсва. Нито на капаците, нито на вратите има такива бутончета.
Някой знае ли къде се намират и дали са под формата на такива "пъпчета на пружинки" или са някакъв друг вид сензор? Дреболийка ще е някоя, трябва да се пипне, но не знам къде да гледам  :o
Благодаря предварително!

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
Вързано е към бутона на допълнителната "прекрасна " аларма.Като застанеш пред колата с вдигнат капак,вляво над левия фар се пада.Напръскай го с контактен шпрей.След година,пак music

vanselot

• Разбирач ;)
  • pro_cee'd 1.6 benz
Да, видях го това пъпче до фара, но към него няма вързан никакъв кабел - просто ей така си стои там  %)  А което е по-странно - като го хванах и го дръпнах съвсем леко нагоре и се извади самата пластмасова "клечица" заедно с яко ръждясалата пружинка  :o  И пак: не е вързано никъде. Възможно ли е да е имало кабел някакъв който да се е разкачил? наистина проблема е от предния капак, защото при палене и при гасене лампата премигва в резултат на претрисането на двигателя..

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
Ами да.Трябва да е запоено там.То като се клати,то дава контакт,ту не music
Ходи да ти го запоят някъде,или ти ,ако можеш music

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
Е - поогледай се малко отвътре , дееее.
И аз бях почти така - веднъж с Митко като се видяхме - той ми намери кабелчето , последва малко "пръъъс" с шпрейче , после леко с клещичките се стяга обувчицата и хааайдеее - на мястоооо... :) :) :)
И от тогава Жорето си е доволееен...

vanselot

• Разбирач ;)
  • pro_cee'd 1.6 benz
Да, намерих кабела да виси ниско долу. Не беше просто откачен, а самото пластмасово бутонче се беше счупило там където се захваща кабела. Залепих го с "Капчица"  :) ;D .. пък колкото изкара все е кяр  ok.
Благодаря че ме ориентирахте в ситуацията  ;D

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
Браво - добре си се справил !!! ;D
Е , та нали за това сме тук - да си помагаме... ok

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
Запои го!
Капчица не държи на температура!

vanselot

• Разбирач ;)
  • pro_cee'd 1.6 benz
Ще го имам предвид, но самата свръзка кабел-обувка - пластинка си е ОК и няма нищо за запояване. Залепих пластинката към пластмасовото бутонче с пружинката, тъй като до сега се държала чрез някаква "щракалка" (щифтче), която се е счупила и липсва частичка. Самата пластинка беше яко зеленясала, така че я почистих с шкурка.
А премигването на лампата е било заради това, че кабела като е висял и се е докосвал чат-пат някаде по тенеКията на Кията  rofl
Ще видим колко щв изкара така  bye
Мерси още веднъж!

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
А - има няма 17-20 годинки...