Автор Тема: Вакум помпа  (Прочетена 3591 пъти)

gogo6307

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
Вакум помпа
« -: Юни 12, 2012, 08:41:20 am »
 :o Здравейте, имам проблем със спирачките. Педала се втвърди, като камък, но ги има.Уточнявам -Спортич 2000 тди; 1999г. При направената диагностика (свалих маркуча от входа на бутилката-резервоар за вакум и при запален двигател не усетих никакво придърпване на лист хартия от вестник) установих, че нещо с вакум помпата ме е наред.
Моля за съдействие, какви може да са повредите, могат ли да са отстранят със смяна на детайли в самата помпа, от къде мога да ги купя или да я сменям цялата?
Предварително благодаря и се извинявам, ако нещо във форума съм объркал.

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
Re: Вакум помпа
« Отговор #1 -: Юни 12, 2012, 10:40:56 am »
Колега , ако си сигурен , че в това ти е проблема - виж магазини "Колос-МС" (02/931 41 36) , бул."Христо Ботев"106-108 , в София. Цени нормални , частите са оригинални.
Магазинът не е мой и това не е реклама !!!

gogo6307

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
Re: Вакум помпа
« Отговор #2 -: Юни 20, 2012, 06:27:45 pm »
Разглобих, оказа се, че шлиците на ротора и помпата са се заоблили. Смених с рециклирана, комплект-алтернатор и вакуум помпа (с гаранция 6 м., но единствена във Варна - 250лв.), но се появи странен шум на определени обороти (ниски, при 1800-го няма). При изваждане на маркуча за вакума от помпата, шума изчезва. Налягане на масло на входа - има, вакум -има, ток -14,2в., ремъците опнати, а шума е дразнещ, стържещ, но дали е опасен?