Автор Тема: Само аз ли не харесвам новия евро дизайн на Киа/Хюндай?  (Прочетена 10251 пъти)

mikko

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
Здравейте, лично аз смятам, че Киа и Хюндай са по-качествени от френските коли, Фиат, Форд и Опел, и то още от края на 90-те. Обаче залитането към евродизайн в последните години не ми харесва. До преди 8-9 години си имаха свой, уникален дизайн и не подражаваха на европейците. И точно това ми харесваше в тях, че се отличаваха от сивата маса фордове, опели, пежа, ситроени и рена. И японците като корейците напоследък подражават на европейския дизайн, особено на французите.

Та аз ли съм единствения, който предпочита дизайна на корейките от преди (2000-2004 някъде)? Просто хич не ми харесва това, че две от най-любимите ми автомобилни марки започнаха да правят дизайна си в Европа. ???

Thor

• Разбирач ;)
  • Публикации: 146
Не зная какво точно не ти харесва, но Киа има начело бивш дизайнер на Ауди, а Хюндай на Мерцедес.
Е, тези двамата определено изстреляха корейците в друго измерение.:-)

Pro style

• VAG група
  • Експерт
  • *
  • Публикации: 574
  • Kia Pro_Ceed 1.6 CVVT EX
Колега направи страхотен старт с първата си тема в форума :)

bongo

• Експерт
  • Публикации: 423
Аз мисля че новия дизайн е точно това което липсваше на марката преди.Продажбите сами говорят за положителната тенденция в развитието на марката.На мен дизайна на Карнивал и Каренс дори и в момента въобще не ми харесва и той не е променян от поне 10 години(изключвам фейслифтите)

ivannlbc

• Експерт
  • Публикации: 464
Прав е човека. Аз си харесвам Кларуса точно защото е със заоблени форми и има в себе си все още оня дух на източноазиатски дизайн с американски привкус. Сегашните ви Сийдове са все едно някви братовчеди на ГОЛФ. С новото РИО има някакво подобрение, но не е това, за което говори mikko и аз го разбирам. Хубаво, продажбите са се увеличили, чудесно, но мен лично ме карат да се замисля относно дизайна на КИА. Хюндай са може би една крачка напред, защото i40 страшно много ми харесва. Честно да ви кажа, ако сега ми произведат чисто нов Кларус и му сложат всички съвременни екстри, ще ме изкефят максимално.
За мене най-красивия дизайн на автомобил е на Нисан Примера модела от преди 10 години. Сега вече и Нисан се изкилифечиха, а Джук е най-голямото недоразумение, което съм виждал откъм дизайн, но това е друга тема.
KIA Clarus SLX combi 116 hp 1,8 l

mikko

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
Мисля, че от новите Кии и Хюндаи може би Hyundai ix20, Kia Venga и Veloster са с най-оригинален дизайн и най-много се отличават от съперниците си в своите класове и са запазили азитски нотки в дизайна си. Мъниците i10 и i20 също са си азиатски отвсякъде. Затова и взех i20 /знам, че с това трябваше да започна/.

Другите ми идват много европейски, особено сийд и i30. Но така е, явно в Европа това се харесва от повечето хора и те гледат да продават повече. Щом като немските и френските са най-продавани на стария континент всичко е ясно, няма място за разнообразие в дизайна, особено в клас, воден от Голф. Явно в Европа дългогодишните почитатели на тези марки сме като цяло малцинство, а те като всички други гледат да прилапат повече клиенти. И все пак като качество определено дръпнаха напред, както и като вътрешен дизайн - вече салоните им изглеждат много по-добре от преди. ok

smirn0ff

• Master of KIA
  • Публикации: 1731
  • Шеф диригент
    • Inspire Communications LTD
при мен, още като погледна моя сиид от страни ми пълни душата, макар че е на 4г. :) КРАСОТА!
Hyundai Genesis 2015 3.8 V6 AWD
KIA VENGA 1.6 CVVL EX 4AT
[ex]KIA CEED 1.0 T-GDI GT LINE
KIA VENGA FL 1.6 CVVL EX 6AT
[ex]KIA OPTIMA 2.0 CVVL EX 6АТ
[ex]KIA CEED 1.6 CRDI LX 5MT

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
Аз мисля че новия дизайн е точно това което липсваше на марката преди....
Абсолютно съм съгласен с бонго, точно това им липсваше и точно заради дизайна започнах да ги оглеждам. Преди да въведат новия дизайн от последните 5 години въобще не правеха впечатление по улиците, просто едни от многото...

BODUR_SD

• Разбирач ;)
  • Публикации: 155
През последнитеняколко години Киа и Хюндай се отличават от останалите благодарение на дизайна.
Това е една от причините  лично аз да избера Киа.

chitko

• Разбирач ;)
  • Публикации: 327
През последнитеняколко години Киа и Хюндай се отличават от останалите благодарение на дизайна.
Това е една от причините  лично аз да избера Киа.
;D

Вижте новите Sportage, Rio, I30, I40, Ceed...дизайна им е уникален. Верно казват имало прилики с европейски марки..еми не може да няма...те ги правят така за са се възприемат по-добре от средностатистическия EU купувач.
Специално за КИА, мисля че през 2012-2014 ще спечелят много нови клиенти с новия сиид и ще увеличат значително пазарния дял в Европа.

Кажете ми една евро-марка в която стандартното оборудване включва толкова много екстри + сигурност - ESP-то и другите буквички нявсякъде другада се заплащат..

Корейчетата избягаха много напред през последните години, особенно КИЯ, а големият брат навлезе и в по-горния сигмент и като качество и като цена.
Освен това отдавна не е copy/paste..както знаете моторите на Hyundai вече редовно попадат сред първите най-добри разработки...(тук колегите с 1,6 crdi може да се обадят  bravo)..а за новите U2 и последния GDI също отзивите са отлични.

Кажи ми може ли да сравняваш новите дизайни на Hyundai/KIA с последните дизайни на Тойота, Нисан, Мазда (с изключение на Мazda6 и стария CX7)...да не говорим за повечето EU куфари, който основно правят фейслифтове.

Винаги бих избрал Ceed / I30 пред голф/Астра...без да се обижда някой :)
Верно че всеки си обича марката (но важното е да има за какво) - Сега чакаме шестата корейка...btw още имам и една lantra от 1996, която за времето си е с уникален дизайн (останалите коли бяха правоъгълни като учебници в сравнение с нея) и която е на много хл. километри по бг пътищата без да и е барано нищо по окачването с изключение на едни карета и две биалетки...компресията на цилиндрите е върхова и еднаква на всичките...като се има в предвид че е LPG от бая години...

...сега не заслужавам ли една промоция от КМБ ?  music
« Последна редакция: Август 15, 2012, 03:25:16 pm от chitko »

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007

...сега не заслужавам ли една промоция от КМБ ?  music
Ако с това мислиш че ще заслужиш,прати го на маила на киа rofl
Ама не повече от 5%

ivannlbc

• Експерт
  • Публикации: 464
Винаги бих избрал Ceed / I30 пред голф/Астра...без да се обижда някой :)

За другото не знам, но за това съм съгласен напълно. Дори мога да кажа, че има нещо общо между марката на колата и начина на каране, респективно манталитета на шофьора. Забелязал съм, че опелджийте, голфаджийте и особено бмв-идиотите са особено нагли и безотговорни на пътя. За безсмъртни ли се мислят, не знам, но като видя опел или бмв покрай мен, бягам надалече, щото ми е мил живота. А хуморескната връзка между перник и голф едва ли е случайна.
Напоследък гледам доста са се нароили карнивалите. Ма те били верно огромни чудовища! Кефят ме.  yahoo
KIA Clarus SLX combi 116 hp 1,8 l

niko24

• Гост
Re: Само аз ли не харесвам новия евро дизайн на Киа/Хюндай?
« Отговор #12 -: Декември 10, 2012, 05:03:31 pm »
повечето модели за които говорите са правени специално за Европа, i10, i20 ix20, Venga, Ceed, това са все модели които се произвеждат за и в Европа, а в Корея например изобщо не се продават.

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
Re: Само аз ли не харесвам новия евро дизайн на Киа/Хюндай?
« Отговор #13 -: Декември 10, 2012, 08:09:07 pm »
И на мен моята КИА си ми харесва отвсякъде - и като двигател (повече не ми трябва) , и като екстрериор , и като интериор...
Да , обаче сърцето ми е другаде - повечето знаят - VW Transporter 3 SYNCRO...
Някои могат да ме помислят за луд или каквото си искат - може и да съм такъв , но това е положението...
Много ми харесват (и ин , и екстериор) добрите стари КИА Спортидж I GRAND (с най-големия багажник) - почти без пари , с климатик , ел.пакет , 4х4 ...
Даже сега ми се върти една муха в главата - за зимата да си купя един такъв джип - ще го карам само през зимата , а Сий'д-а през останалото време . За едната само зимни гуми , а за другата само летни (че и лети джанти може да й взема)....В повече само ще ми дойде една Г.О. и един данък , но пък през зимата ще съм навсякъде....
Не знам - може и да си е от напредването на годинките (не , че се чувствам стар) , но и на мен ми харесват повече по-старите автомобили..
Новите коли ми идват малко като "космически кораби" , но по-важното за мен е , че някак си им липсва "душа" - ето , в моя Сий'д си ми е добре , но в VW Т3 Syncro ми е УЮТНО...