Автор Тема: Алтернатор Киа Спортидж 2.0 тди  (Прочетена 11860 пъти)

madh

• Новак
  • *
  • Публикации: 39
Алтернатор Киа Спортидж 2.0 тди
« -: Юли 15, 2012, 05:58:01 pm »
Здравейте,
   имам проблем с зареждането. Когато колата работи зареждането ми е 12 и под 12 волта.... което за мен е достатъчно доказателство, че зареждането не е  както трябва или направо си го няма. гледах по теми насам и натам но нищо конкретно не намерих след малко мисля да сваля модула който мисля че държи четките а утре мисля да ходя да го купя целия... като преди това ше земеря диодите дали не са скапали... но все пак ще съм благодарен и ако някой продава такъв алтернатор да ми каже цена :) последното го пиша в случай че ситуацията се е сговнила съвсем :) ако са четки има ли някой идея дали се сменят само те или целия блок? Мерси предварително :)

kirilrz

• Разбирач ;)
  • Публикации: 214
  • още има да се учи
Re: Алтернатор Киа Спортидж 2.0 тди
« Отговор #1 -: Юли 16, 2012, 04:18:15 pm »
откъде си за да ти дам съвет и ако си евентуално от Варна при кого да отидеш да ти свърши работа
да имаш девствена жена и девствена кола е най хубавото нещо на света :-)

madh

• Новак
  • *
« Отговор #2 -: Юли 16, 2012, 06:04:18 pm »
Здравейте разглобих днес алтернатора и се оказаха четки и диодния блок близо до четкодържателя. не знам дали това нещо подлежи на ремонт но и лагерите са доста разбити, така че май ще скачам на нов :( :(

madh

• Новак
  • *
« Отговор #3 -: Юли 16, 2012, 06:05:39 pm »
Някой случайно да знае дали рециклират или правят по софия алтернатори ? от моя когато го разглабях изпадна един диод... можеби по горе съм пропуснал да спомена

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
« Отговор #4 -: Юли 16, 2012, 06:19:47 pm »
Аз до сега на повечето си коли съм ремонтирал стартери и алтернатори на бул. Свети Наум (между Теодосий Търновски и Милин Камък). Едно гаражче има, вижда се от улицата от страната на детската градина. Чувал съм противиречиви мнения за това място, но аз лично съм доволен.
Успех!

madh

• Новак
  • *
« Отговор #5 -: Юли 16, 2012, 07:29:25 pm »
а някой има ли представа за сервиза който се намира на кръстовището на околовръстното и бул. европа? пише че работи 24 часа

madh

• Новак
  • *
« Отговор #6 -: Август 23, 2013, 09:39:06 am »
Здравейте,
 Алтернатора отдавна го оправих но имам следния проблем:
   1. Проблеми с волтажа врче нямам13.6÷14.2 , но както преди акумулатора все едно, че губи мощност..... в смисъл има 12 .6 волта но колата едвам пали...... проверих за утечка разбира се консумацията беше в диапазона 0.01÷ 0.04 A
 Което за мен е удовлетворително, тъй като знам, че е допустимо до около 100 мили ампера.
(Тествал съм и с разкачане на касетофон и усилвател и какво ли още не.)
След това ми писна и носих алтернатора,на ремонт, защото според мен проблема беше в него, закачиха го на стенд тестваха го товариха го..... мериха и диодния блок, който смених, но уви. Алтернатора си работи добре. Смених и клемите на акумулатора, но уви също така. Интересното е, е като се кара на климатик ии фарове е, че се случва така че както е движи колата нормално хуби мощност изведнъж и гане.
След това палиш и няма проблеми. Ако има достатъчно ток де....
   2.  Истимският проблем обаче се случва когато са пуснати фаровете и климатика....
Тогава волтажа започва да пада стремглаво....  по между другото сменил съм и релето на алтернатора. Това го пропуснах да кажа...... изпращам молба за малко помощ. Интересното е, че когато сваля акумулатора от зарядното и го сложа колкото и да го меря няма проблем. (него го носих пък на товарна вилка за тест). сега съм разкачил и музики и всичко.... но .... не се знае онзи ден го зареждах дано да изкара поне до другата седмица. Автомобила е дизелов 1997 2.0 ТДИ наясно съм, че когато колата се запали студена има по голяма консумация заради подгревните свещи и достигнах до извода, че докато двигателя на  загрее до определена степен те работят и също съм наясно, че са и голям консуматор. ...... но .....  аааа по между другото съм пуснал и допълнителна маса, защото се съмнявах и в това....  :) май ще трябва да ходя до хогуортс  :) ще бъда благодарен ако някой който се е сблъсквал с този проблем даде съвет.
: )
« Последна редакция: Август 23, 2013, 09:46:42 am от madh »

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
« Отговор #7 -: Август 23, 2013, 10:38:43 am »
Алтернатора и компресора на климатика на един ремък ли са?
Ако да, кога е сменян?
13.6 волта зареждане не е добре, особено за дизел. С това зареждане при продължително каране на фарове като спреш - може и да не запалиш.

madh

• Новак
  • *
« Отговор #8 -: Септември 16, 2013, 03:35:16 pm »
Здравейте,
   Дълго време не съм писал но..... мисля, че открих проблема. За колегата който пита за ремъка на климатика и алтернатора не са на един ремък и всичко е ново. Не си оставям колата "неглезена" глезя я и всичко гледам да е ок :) мисля, че в крайна сметка хванах какво е. Един мой приятел, който дълго време е работил в един от официалните сервизи на фолцваген ми спомена, че може да е от стартера.... и наистина се оказа това. Една сутрин на студено колата направи едно бързо завъртане след което стартера започна да върти много бавно. Той ме посъветва да сменям фтулките и евентуално четки и четкодържатели. Стискайте палци!   :)  crazy

madh

• Новак
  • *
« Отговор #9 -: Септември 17, 2013, 05:23:54 pm »
и като допълнение винта на палеца на газта се беше разхлабил и като го натегнах до старото му положение от 850 оборота на около 900-930 и волтажа заспа..... :) ще тествам и ще се похваля :)

ivan kozev

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 84
« Отговор #10 -: Септември 17, 2013, 10:57:53 pm »
2.  Истимският проблем обаче се случва когато са пуснати фаровете и климатика....
Тогава волтажа започва да пада стремглаво

Според мен при това положение стартера не играе роля.Когато палиш и не върти съм съгласен ,че има  дефект в стартера . Но във време на движение и на фарове да ти пада акумулатора споре мен не е от стартера.

madh

• Новак
  • *
« Отговор #11 -: Ноември 06, 2013, 11:47:32 am »
 yahoo.   Здравейте съфорумници! Не съм писал от много време защото все не намирам време да се похваля!!!! Оправих колата. След дълго ходене къде ли не най накрая се установи, че проблема е в акумулатора. Оказа се че губи стартовата мощност или по за кратко е дефектен щ. Подмениха го с нов и сега вече всичко е наред. Надявам се ако някоищй има подобен проблем всичкото ми ходене по мъките да спести много време на някой от вас!