Анкета

Колко време чакахте своето Rio?

Няколко дни
5 (38.5%)
1 месец
3 (23.1%)
2 месеца
0 (0%)
3 месеца
1 (7.7%)
4 месеца
1 (7.7%)
5 месеца
0 (0%)
6 месеца
1 (7.7%)
7 месеца
1 (7.7%)
повече от 7 месеца
1 (7.7%)

Общ брой гласове: 13

Автор Тема: Rio[UB] - първи впечатления  (Прочетена 84494 пъти)

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
Re: Rio[UB] - първи впечатления
« Отговор #105 -: Септември 25, 2012, 08:38:02 am »
Значи до тук се вижда много голяма разлика между показанията на борд компютъра и реалността (1.5 - 2.5 литра). Други колеги от форума споделят точно обратното (че били почти еднакви). Може да има някакъв проблем с отчитането, знам ли. Питал ли си в сервиза защо е толкова голяма разликата?

От друга страна за да ти е еднакъв разхода в града и извън града има само едно обяснение:
"или градското ти не е градско или извънградското ти не е извънградско".

Аз си го представям така:
Караш в град, където няма големи задръствания, но пък има големи разстояния за преминаване (получава се почти извънградско). Извънграда я караш постоянно на предела и и затова харчи като ламя?
Освен да разкажеш повече за режима в който я караш, просто не виждам как може иначе да ти се помогне.

BODUR_SD

• Разбирач ;)
  • Публикации: 155
« Отговор #106 -: Септември 25, 2012, 08:40:21 am »
Пичове, разходът се застопори на 7.4 и изобщо не мърда! %) Климатик, без климатик, няма значение скорост, магистрала, вид път.... Други забележки нямам, освен един проблем с алармата, но ще го оправим като му дойде времето в сервиза - заключва се в движение и свири когато й скимне, дори и при пуснат двигател, изключва се само от копчето на ключа.... 4000 км. е вече колата, засега разходът най ме притеснява... резервоарът се изпразва видимо..., като го засичам, показва около 9-10 реален. Пък тука викате - пада.... С разработването също не е добре работата, на ниски обороти е мудна, но още няма 10 000, ще видим...
Има  нещо нередно аз навъртях 3000 км и по комп. разхода спадна на смесено 6,0/от средно голям град съм/Със скорост 120 на магистралата София -Пловдив разхода пада на 5,5 :o Алармата и при мен е проблем ,  при включен двигател когато оставя пътник и след това кача друг ако аз не загася колата или сляза първи при слизането на втория пътник алармата се включва  :-\ Друг минус -лаковото покритие на боята е по податливо на надраскване от немските возила
При мен разхода е извънградско 5,9-6, последния месец карам градско с разход 8,5. Нямам никакви проблеми с алармата, но незнам в София ли е слагана или в Стара Загора. Относно лака наскоро един " чичо" ме подпря, ако се има предвид звука който се чу, очаквах смачкана задна врата и калник. Има едва забележима драскотина.
Колата е малко над 5000km.
« Последна редакция: Септември 25, 2012, 08:42:45 am от BODUR_SD »

duini

• Новак
  • *
  • Публикации: 40
« Отговор #107 -: Септември 25, 2012, 09:05:03 am »
Шест хиляди и нещо километра вече. Разход градско около 8.5, вдигна се след 17ти септември  crazy  Хора, всичко зависи от субективното усещане за ускорението. Аз я карам нон-стоп в ниски обороти и съответно не ускорява бързо. Ако е в обороти обаче е самолет. Има разлика във вървенето и от бензина  :o Забелязах, че педала на газта като че има 2 степени и като се натисне по-силно отива малко по-навътре и съответно си полита колата :D

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
  • Публикации: 933
« Отговор #108 -: Септември 25, 2012, 09:31:32 am »
Понякога идва на колонка и малко под 9, но това7.4 е като залепено и в града и по магистрала.

Нормално е да е залепено 7.4 на борд компютъра, все пак това е среден разход.
Като тръгнеш извънградско, нулирай дневните броячи и виж какво ще ти покаже.

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
« Отговор #109 -: Септември 25, 2012, 10:05:52 am »
Човека не казва какви километри върти извън града, но ми се струва нормално ако покара повече да почне да се променя това число.
От друга страна ако в града и извън града му харчи еднакво - няма да се променя числото :)
Рио един разходомер ли имат или има и такъв който се ресетва след 2 часа загасена кола (нещо като дневен разходомер) ?

chitko

• Разбирач ;)
  • Публикации: 327
« Отговор #110 -: Септември 25, 2012, 02:17:39 pm »
Задължително нулирай борд-а...и после пак провери..този разход си е доста голям

Във връзка с новата тема за гумите и джантитe и друго имам две въпросчета на притежателите на РИО:

1.Какви са ви впечатленията от Kumho Solus ? По външните форуми нещо много ги плюят, че били шумни.

2.LX и ЕX owners -  интересно ми е cruise control-a има ли и лимитатор или това се доплаща (не че му виждам големия смисъл ама все пак опознаваме возилото по документи докато го чакаме :)

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
« Отговор #111 -: Септември 25, 2012, 02:49:33 pm »
Лимит няма на Rio-то, но ми направи впечатление, че за някои държави има предупредителен сигнал и индикация на таблото за надвишаване на 120км/ч.
Когато бях в Дубай, всички коли бяха оборудвани с това.

Ето къде стои индикацията на Supervision таблото, която свети в жълто.
Предполагам тази опция се настройва от GDS software.

« Последна редакция: Септември 25, 2012, 03:05:07 pm от coolman_kk »

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #112 -: Септември 25, 2012, 03:06:26 pm »
Ти в дубай не ги мисли.Там лесно го изключват crazy

BODUR_SD

• Разбирач ;)
  • Публикации: 155
« Отговор #113 -: Септември 25, 2012, 05:12:24 pm »
Всъщност има ограничение на скороста, което можеж да въведеш. Когато наближиш зададената скорост колата умалява, при подаване рязко нагаз можеш да подминеш заданието, като има и звуков сигнал.

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
« Отговор #114 -: Септември 25, 2012, 05:24:35 pm »
 sorry
Извинявам се, прочел съм набързо инструкцията.

duini

• Новак
  • *
  • Публикации: 40
« Отговор #115 -: Септември 26, 2012, 04:02:22 pm »
...
1.Какви са ви впечатленията от Kumho Solus ? По външните форуми нещо много ги плюят, че били шумни.
....

Гумите са Hankook Kinergy Eco, моята е LX

chitko

• Разбирач ;)
  • Публикации: 327
« Отговор #116 -: Септември 26, 2012, 04:27:32 pm »
...
....

По-добре...надявам се и моята убавица да е с такива:) Я сподели впечатления и от тях тогава.

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
« Отговор #117 -: Септември 26, 2012, 04:36:09 pm »
Ами те и ECO гумите не са свят. Бях пуснал едно филмче точно с такива, при които се увеличава с 4м спирачния път, но от към икономия на гориво сигурно са по-добри.
http://www.teknikensvarld.se/2012/09/14/34586/daliga-abs-bromsar-sanker-kia-rio-i-bromstest/
« Последна редакция: Септември 26, 2012, 04:44:20 pm от coolman_kk »

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #118 -: Септември 26, 2012, 04:50:39 pm »
Гориво за живот !
Бах тея икономии!

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
« Отговор #119 -: Септември 26, 2012, 08:02:20 pm »
...
....

По-добре...надявам се и моята убавица да е с такива:) Я сподели впечатления и от тях тогава.

Ако си със 16" са Kumho. Но нека rio или BODUR_SD потвърят, те са с такива джанти.
« Последна редакция: Септември 26, 2012, 08:05:02 pm от coolman_kk »