Анкета

Колко време чакахте своето Rio?

Няколко дни
5 (38.5%)
1 месец
3 (23.1%)
2 месеца
0 (0%)
3 месеца
1 (7.7%)
4 месеца
1 (7.7%)
5 месеца
0 (0%)
6 месеца
1 (7.7%)
7 месеца
1 (7.7%)
повече от 7 месеца
1 (7.7%)

Общ брой гласове: 13

Автор Тема: Rio[UB] - първи впечатления  (Прочетена 84411 пъти)

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
  • Публикации: 933
Re: Rio[UB] - първи впечатления
« Отговор #165 -: Декември 04, 2012, 02:45:37 pm »
Днес се разходих до един шоурум в Милано да си припомня как изглеждаше колата след 5 месеца  :)
Е все още е най-красивата  :) Гледах и други марки включително и новото Renault Clio 4, но на снимки е по-красиво от колкото на живо.

Ето една снимка на 3-вратото Rio

Щях да забравя да ви кажа, че пукането/тракането на таблото са го оправили в хърватския форум с бюлетина който е за САЩ.  ok
« Последна редакция: Декември 04, 2012, 03:30:40 pm от CoolMaN® »

BODUR_SD

• Разбирач ;)
  • Публикации: 155
« Отговор #166 -: Декември 30, 2012, 03:25:00 pm »
След като вече имах възможност да покарам на сняг ,  колата се представя също толкова добре колкото и на сухо. Не е имало никакви проблеми. ;D

chitko

• Разбирач ;)
  • Публикации: 327
« Отговор #167 -: Януари 12, 2013, 08:58:23 am »
Ето я и моята красавица 1,4 LX pearl fresh beige:
Снимана е при доста облачно време и цвета на живо е малко по-различен.

Първи впечатления:
Много сме доволни - още и се радваме. Като цяло колата отговори напълно на очакванията ми - не бях правил тест драйв като я поръчвах. Возията е добра (по-добра от на pro ceed-a). Гумите са малко шумни - което беше установено преди, но се надявам малко като се износят да се подобри. Светлината в завоя, автомат фарове и чистачки много ми допадат. Supervision таблото е много готино (чак си намалих силата на светлината).

Аудиото с 6 колонки също ми допада.
Бучнах му едно 8gb такова:.
Хубавото е че захапвя веднага (<1 сек), запомня къде си ако сменяш радио, цд, мп3 и продължава без да се чуди. Дал съм му малко power bass и surround и лично за мен е добре. Добро попадение е и вдлъбнатината под изводите 12V и USB-то (която оригинално е за ipod), но в нея отлично се събира моето HTC.
В легена под багажника могат да се сложат бая неща-  аптечка, пожарогасител, триъгълник и много други.

Допълнително съм му сложил афтърмаркет парктроник (който виждате на задния номер). Според мен се получи много добре и изглежда по-хубаво от стоковите черни кръгчета. Момчетата от Найк Моторс ми направиха окабеляването и зумера е монтиран някъде в гредата над предния колан на шофьора. За момента работи отлично.

Управлението е стабилно, волана също много ми харесва. Скоростите са много дълги, дори може да караш на 6-та с 60 без да се зори.
Мотора започва да се чува леко над 2,5-3 000 оборота. За момента го пазя и не съм форсирал много, много.
Фаровете са супер, DRL LED също...тези за мъгла ми се струват слабички или доста надолу насочени, ще видя как са като ги регулирам.
Единствено ми липсва ел.прибиране на огледалата, ама засега така..
Btw, колата идва без никакви стелки (за разлика от предишната генерация ceed)

Започвам да събирам впечатления как се държи на пътя....

Пожелавам на чакащите скоро да се зарадват и те yahoo
« Последна редакция: Януари 12, 2013, 12:10:10 pm от chitko »

kiario2012

• Експерт
  • Публикации: 515
  • KIA RIO 1.4 CVVT 109hp L
« Отговор #168 -: Януари 12, 2013, 09:16:36 am »
Колега за парктроника от 400лв ( от ценовата листа на киа ) ли говориме ?
Или са ти сложили нещо което ти си купил от другаде.
KIA RIO 1.4 CVVT 109hp L

KIA CEED 1.4 T-GDI 140hp DCT-7 EX

Стефан

chitko

• Разбирач ;)
« Отговор #169 -: Януари 12, 2013, 11:54:21 am »
Колега за парктроника от 400лв ( от ценовата листа на киа ) ли говориме ?
Или са ти сложили нещо което ти си купил от другаде.

ето това сложих

http://abacuscaralarms.co.uk/alarmshop/index.php?act=viewProd&productId=94

не го ли виждаш на задния номер ? :) За рио-то е супер, понеже там си е черна пластмаса и не се набива на очи.
Монтажа беше 74лв. Направо ми го пломбираха през номера, понеже я регистрираха на място в бокса.
Нещото което ме издразни е че контролера ми е наврян някъде в бронята (аз аз държах изрично да е в багажника или около стопа в кутийката), понеже може да се регулират чувствителност, звук и др.
« Последна редакция: Януари 12, 2013, 12:13:16 pm от chitko »

kiario2012

• Експерт
« Отговор #170 -: Януари 12, 2013, 11:57:53 am »
Добре си се стил, и то навреме.
При мен няма кой да маха номера вече ( поне от снимките разбирам че се слага подложка под номера )
KIA RIO 1.4 CVVT 109hp L

Стефан

Jouzzin

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 66
« Отговор #171 -: Януари 12, 2013, 12:02:19 pm »
  Наистина добре стои,но как хваща ъглите на колата като е само с 2 датчика.Няма ли опасност да подпреш някого ако му се предовериш?

chitko

• Разбирач ;)
« Отговор #172 -: Януари 12, 2013, 12:03:51 pm »
Добре си се стил, и то навреме.
При мен няма кой да маха номера вече ( поне от снимките разбирам че се слага подложка под номера )

Еми както решиш, нита се разпробива лесно с 2-3мм бургия (на друга кола съм го правил), после  с две видии и готово. Ако си слагаш друго, задължително искай да ти ги боядисат в цвета на колата.

Наистина добре стои,но как хваща ъглите на колата като е само с 2 датчика.Няма ли опасност да подпреш някого ако му се предовериш?

Не съм го пробвал под големи ъгли, аз като цяло го сложих за всеки случай. Датчиците са под ъгъл малко. Иначе тук дават сравнение:
http://www.abacuscaralarms.co.uk/alarms/meta/reverse-sensors.htm

« Последна редакция: Януари 12, 2013, 12:07:24 pm от chitko »

Shadow

• Експерт
  • Публикации: 447
  • Sportage 2.0® CRDI AWD
« Отговор #173 -: Януари 12, 2013, 08:45:04 pm »
Браво колега за избора на колата и парктроника. Аз пък си взех ефтин обикновен за около 40 лв и си го монтирах пак в задния номера без да разпробивам бронята. В двата края на рекламната плака на номера съм пробил дупки и там ги сложих. Да само два сензора са но вършат перфектна работа. Преди време продаваха едни практроници на UNITEC в Кауфланд те също стават без никакво пробиване, но вече не ги виждам  bye.

rio

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 89
« Отговор #174 -: Януари 18, 2013, 08:41:08 am »
Колеги, какво да се направи с това скърцане, още повече ме е яд, че тука гледам - споделят, че нямало никакви паразитни шумове. Като минавам през паваж, имам чувството, че таблото всеки момент ще се откачи, пука и скърца буквално навсякъде....направо да не повярваш, че е нова кола...
KIA Rio 2012 (UB) 1.4 MPI CVVT 16V (Gamma engine), 6MT gearbox, 109hp - (EX  equipment)

kiario2012

• Експерт
« Отговор #175 -: Януари 18, 2013, 09:42:41 am »
Браво колега за избора на колата и парктроника. Аз пък си взех ефтин обикновен за около 40 лв и си го монтирах пак в задния номера без да разпробивам бронята. В двата края на рекламната плака на номера съм пробил дупки и там ги сложих. Да само два сензора са но вършат перфектна работа. Преди време продаваха едни практроници на UNITEC в Кауфланд те също стават без никакво пробиване, но вече не ги виждам  bye.

Колега, пусни снимка на парктроника как ти е станал и седи на номера. ( ако не си патентовал технолойията на монтажа де :))
KIA RIO 1.4 CVVT 109hp L

Стефан

Росен

• Новак
  • *
  • Публикации: 42
« Отговор #176 -: Януари 18, 2013, 09:53:58 am »
Да..дразнещо е :(..И мен ме дразни. Особено, подглавника на облегалката на навигаторското място, когато е празно...доста дрънчи по неравен терен-80% от улиците ни krivogled. Таблото не ми дрънчи много...само малко поскръцва от към жабката отгоре в дясно..към малкото странично прозорче. Казват, че има спрейове, с които се прска по връзките..и тва го оправяло. Може да потърся такова нещо и да пробвам. Но наистина е резил...и малко нелепо човек да се занимава с такива неща на новата си кола.

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
« Отговор #177 -: Януари 18, 2013, 10:15:46 am »
По въпроса за скърцането ако не го оправят като гаранционен проблем хората по другите форуми практикуват "побългаряване" чрез:
- пръскане със силиконов спрей
- слагане на тънки двойно залепящи лепенки
- лепене на тънки кечета (мъхести ленти) във фугите
- мазане тънко с грес krivogled
- облепяне с вата
- силна музика  8-)

Успех!

courage

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
« Отговор #178 -: Януари 18, 2013, 11:04:01 pm »
Здравейте,

To add my two cents here.. :)

Колата (1.4 crdi LX) вече е на почти 10000 км и  аз както повечето други съм много доволен до сега. За всички тези, които имат колата от скоро и се дразнят от шумовете в таблото – поне през лятото и есента не се чуваше :) . Имам чувството, че от 2-3 седмици е изчезнал шума от дясно на таблото, а може и да съм спрял да му обръщам внимание.

Разход по борд комп. зимата е 5.6 градско, но това е повече околовръстно от колкото градско , така че не е много реално.  Лятото Варна – София – 4.3 л (това е поне 5-6 пъти засичано) без много багаж и без твърде много юркане (магистрала 120-130 км/ч, а през останалото както може) и двама  в колата. За мен това е супер разход. Веднъж даже от София до Симитли (разклона за Банско) 3.7, което е по-малко от каталога :)

Преди това съм карал корса 1.0 (55 к.с.). Когато правих тест драйв, 1.2 бензин, спокойно мога да кажа, че корсата беше по-динамична. Този двигател обаче ми допада много – супер е за извънградско България, когато изпреварнето между 80-100км/ч е доста често.. честно казано, родих се след корсата ..

Шумът от двигателя е доста по-силен от колкото бензиновото Рио, но когато загрее и го сравня с Фиеста 2005 1.4 тди, е доста по-тих. Има си специална изолация на капака отпред.

Относно НАС – когато Coolman писа, че имало коли  без и аз си помислих, че съм сред тях. В последствие разбрах, че работи на доста голям наклон.

Малките неприятни неща, с които се живее:
-   Пластмасата на вратите от вътре – ако си държа ръката там 30 мин и после почва да скърца.
-   Аларамата!!! – не знам дали е дефект, но всеки път когато колата се заключи, при мигач или аварийни, алармата се включва (все едно от дистанционното). Ако забравя да я изключа, когато изкарам ключа започва да пищи
-   Дясната чистачка не винаги се връща напълно
-   Аудито – мога да кажа, че свикнах, но все пак.. Забелязах, че оптималното (поне за мен) е 26 с powerbass on, surround on.

Като цяло колата е супер отвън, супер отвътре като дизайн. Достатъчно динамична и икономична. Като гледам новите цени – дизеловият двигател е 1000 лева по-скъп. Докато другите са дигнати с 2000 по мои спомени. Явно се търси по-малко. Това няма значение де..  Останалото съвпада с мненията на другите.. Поздрави.
« Последна редакция: Януари 18, 2013, 11:26:21 pm от courage »

hrist

• Разбирач ;)
  • Публикации: 147
« Отговор #179 -: Януари 19, 2013, 09:43:10 am »
Колеги, какво да се направи с това скърцане, още повече ме е яд, че тука гледам - споделят, че нямало никакви паразитни шумове. Като минавам през паваж, имам чувството, че таблото всеки момент ще се откачи, пука и скърца буквално навсякъде....направо да не повярваш, че е нова кола...
Чудно при мен нищо такова те се наблюдава,по дупките не усещам никакъв паразитен шум.Само ме дразни затварянето на вратите как дрънчат на ламарина
« Последна редакция: Януари 19, 2013, 09:55:12 am от hrist »