Анкета

Какъв срок ви дадоха за доставка?

Не съм чакал
7 (29.2%)
1 месец (30 дни)
5 (20.8%)
2 месеца (60 дни)
3 (12.5%)
3 месеца (90 дни)
1 (4.2%)
4 месеца (120 дни)
3 (12.5%)
5 месеца (150 дни)
2 (8.3%)
6 месеца (180 дни)
2 (8.3%)
7 месеца (200 дни)
0 (0%)
над 7 месеца
1 (4.2%)

Общ брой гласове: 24

Автор Тема: Rio[UB] - поръчка и време на доставка  (Прочетена 103787 пъти)

Jouzzin

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 66
Re: Rio[UB] - поръчка и време на доставка
« Отговор #150 -: Октомври 10, 2012, 07:28:46 pm »
    Трябва да ви кажа че повечето производители много здраво надзирават процеса на товарене и разтоварване на колите-как се укрепват,как се подреждат и т.н!Има доста сериозна армада хора които се занимават с това!Да,случвало се е да усучат някоя кола в някоя колона,ама всеки пат се товарят по 4 или 5 000 е нормално е от врем на време да има някой удар!Корейски коли по рядко возим, а от японските нищо не тече и нищо не капе!Само вода от климатиците!Има някои марки,чиито пластмаси са ужасно миризливи и като минеш по палубите си смърди гадничко !Но само да ви кажа ,че след отплаването на кораба от товарното пристанище половината екипаж няколко дни е зает с това да огледа всяка кола една по една дали е укрепена като хората,дали няма някоя драскотина и т.н,и ако случайно има се изписват кофи с мастило!

chitko

• Разбирач ;)
  • Публикации: 327
« Отговор #151 -: Октомври 11, 2012, 02:50:45 pm »
http://www.automedia.bg/news/article_17816.html

43 552 бройки септември....а ние в булгаристан си чакаме последни на опашката

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
  • Публикации: 933
« Отговор #152 -: Октомври 11, 2012, 02:53:04 pm »
Ние сме срашно малък пазар  :-*

yaskam

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 55
« Отговор #153 -: Октомври 12, 2012, 07:24:08 am »
Дори да е така, важното е да изпращат най-качественно сглобените коли тук! ;D
Иначе чакането на кола може и да ни се стори кратко в сравнение с отстраняването на "пропуснат" монтаж  на нещо си :)

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
« Отговор #154 -: Октомври 13, 2012, 04:25:17 pm »
В момента в КМБ в София няма нито едно РИО. Ходихем днес с жената да го разгледа и само на картинка го видя. Дилърът каза, че в БГ в момента има само една за продажба (във Варна май). Всичко друго е продадено. Като цяло шоурума в София е доста празен, 1 венга, 2 спортиджа, 2 сиида и 1 соренто. По думите на дилърите каквото и да поръчат тука се купува моментално.

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #155 -: Октомври 13, 2012, 04:53:24 pm »
В момента в КМБ в София няма нито едно РИО. Ходихем днес с жената да го разгледа и само на картинка го видя. Дилърът каза, че в БГ в момента има само една за продажба (във Варна май). Всичко друго е продадено. Като цяло шоурума в София е доста празен, 1 венга, 2 спортиджа, 2 сиида и 1 соренто. По думите на дилърите каквото и да поръчат тука се купува моментално.
Значи и те са заприличали на регионалните си дилъри crazy

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
« Отговор #156 -: Октомври 13, 2012, 05:06:35 pm »
Ами скоро може да си променят и работното време, на 4-5 месеца веднъж и поръчки през интернет rofl

BODUR_SD

• Разбирач ;)
  • Публикации: 155
« Отговор #157 -: Октомври 14, 2012, 04:47:49 pm »
От доста врме Риото трудно може да се види в някой шоурум. Преди около месец дилъра в СЗ ме помоло да закарам моето Рио за да може да го огледа потенциален клиент. Каза ми че в цяла България няма къде да се види Рио.
Това е доста показателно.

hrist

• Разбирач ;)
  • Публикации: 147
« Отговор #158 -: Октомври 14, 2012, 06:18:35 pm »
От доста врме Риото трудно може да се види в някой шоурум. Преди около месец дилъра в СЗ ме помоло да закарам моето Рио за да може да го огледа потенциален клиент. Каза ми че в цяла България няма къде да се види Рио.
Това е доста показателно.
Същото се случи и с мен

Jouzzin

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 66
« Отговор #159 -: Октомври 14, 2012, 10:43:34 pm »
  Във Варна има едно,защото ще има изложение и то е тук за изложението!Рио има и в Бургас,така че ей го къде е морето...

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
« Отговор #160 -: Октомври 15, 2012, 10:51:07 am »
След седмица правя 4 месеца от както чакам.  ???
Аз лично не виждам вече надежда, че колата ще пристигне в срок, след като още няма информация, че е произведена.  :-\

Тези които вече имат автомобил, може ли да кажат кога са били предупреждавани, че колата е произведена, че тръгва от Корея или че е на митница?

BODUR_SD

• Разбирач ;)
  • Публикации: 155
« Отговор #161 -: Октомври 15, 2012, 10:58:48 am »
Моята беше по пътя когато я поръчах. Обадиха ми се при пристигането в БГ и после в шоурума. Там чака 10-на дена документите от митницата.

chitko

• Разбирач ;)
  • Публикации: 327
« Отговор #162 -: Октомври 15, 2012, 11:27:09 am »
След седмица правя 4 месеца от както чакам.  ???
Аз лично не виждам вече надежда, че колата ще пристигне в срок, след като още няма информация, че е произведена.  :-\

Тези които вече имат автомобил, може ли да кажат кога са били предупреждавани, че колата е произведена, че тръгва от Корея или че е на митница?

Аз вчера направих 3 месеца....изчака ни се чакалото дето се вика...в Плд гледам 2-3 са се появили, явно нефорумци. Куулмане събираш ли инфото за модел 2013....дано я дочакаме и "астрономически" вече карайки модела :)

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
« Отговор #163 -: Октомври 15, 2012, 01:19:53 pm »
А вие от време на време обаждате ли се/пишете ли мейли на дилъта си?
Аз лично по 1 път в месеца пишех мейл и питах какво става. До последния път когато отидох да се разбираме, как ще отказам поръчката и ще си получавам парите и тогава дилърът каза "тъкмо щях да се обаждам, тази седмица ще ти произведат колата". После се разбрахме, че до 15-ти (днес) най-късно колата ще е готова и ще ми се обади да ми каже номерата. Обаждане няма, както може да се досетите :)
Почвам да си мисля, че не ги ли "ръчкате" всеки ден - ефект няма. Свиди им се един телефон да врътнат.

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
« Отговор #164 -: Октомври 15, 2012, 01:30:50 pm »
Питах моя дилър и каза, че няма информация към момента. Веднага щом получи ще ми каже.
Повече от това не мога да изисквам, защото те са направили това което трябва да направят, а то е да изпратят поръчката към KIA.

От излишни нерви, телефонни разговори, заплах и т.н. не виждам смисъл.
Имам договор в него е написано всичко, като не ми изнася им оставям капарото или чакам да закъснеят за да си го взема.

В моя случай ако нямам кола към средата на декември, ще мога да си взема капарото заедно с лихвите. Тогава обаче нещата се променят и може да преговаряме за отстъпка, защото в единия вариант ще си платят автомобила и ще чакат клиент за нея, не че няма, но цената на тази е 30 192лв и по-трудно би я взел някой, а в другия вариант имат потенциален клиент с цялата сума, който иска да ги изхарчи.
« Последна редакция: Октомври 15, 2012, 01:47:46 pm от CoolMaN® »