Анкета

Какъв срок ви дадоха за доставка?

Не съм чакал
7 (29.2%)
1 месец (30 дни)
5 (20.8%)
2 месеца (60 дни)
3 (12.5%)
3 месеца (90 дни)
1 (4.2%)
4 месеца (120 дни)
3 (12.5%)
5 месеца (150 дни)
2 (8.3%)
6 месеца (180 дни)
2 (8.3%)
7 месеца (200 дни)
0 (0%)
над 7 месеца
1 (4.2%)

Общ брой гласове: 24

Автор Тема: Rio[UB] - поръчка и време на доставка  (Прочетена 103802 пъти)

dani

• Administrator
  • Експерт
  • Публикации: 675
  • i30 rider
Re: Rio[UB] - поръчка и време на доставка
« Отговор #240 -: Ноември 10, 2012, 11:00:25 am »
Предупредил съм.
Даже съм му казал да гледа и цени на Спортидж, Рио, Санта Фе и т.н.  crazy
Love is suicide!

Jouzzin

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 66
« Отговор #241 -: Ноември 10, 2012, 11:28:26 am »
  Ох,аз как си мечтая за новото Санта Фе ама ми миришат крачката още!Сега ще си чакам РИО то търпеливо!Прав си колега,има и по зле от тебе!:-)!Аз като гледам във Варна,а то пак от КМБ идва си ги издават долу горе навреме!Те ме предупредиха,че ако искам нещо извън стандартното оборудване ще си чакам търпеливо!Аз исках ISG,но заради чакането се отказах!

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
  • Публикации: 933
« Отговор #242 -: Ноември 10, 2012, 11:35:46 am »
Реално колата се произвежда за няколко часа  :) Въпроса е да стигне до там.
Ще чакаме, аз вече се настроих да дойде края на Февуари 2013. Задължително ще искам 5% /за сега/ отстъпка.

Иначе, наличните автомобили са това  :) :)
http://kiamotors.cars.bg/?t=buyback
« Последна редакция: Ноември 10, 2012, 12:00:37 pm от CoolMaN® »

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
« Отговор #243 -: Ноември 11, 2012, 08:53:12 pm »
   Тоя кораб е Cougar Ace и доколкото знам те КИА не превозват. KIA i Hyundai превозват от EUCOR.Това съм виждал по пристанищата.И ние сме возили i 20 но инцидентно и по малко бройки....

Да с EUKOR са. В Дания знаят и кога ще им пристигне кораба  :)

http://www.eukor.com/homepage/eukor/cargo_type.jsp

Някой знае ли къде акостира кораба с колите за България - Турция, Белгия, Холандия, Германия, Дания?

http://www.eukor.com/homepage/eukor/routes_service.jsp?seq=09

Гледам, че 2 пъти в месеца имат курс.
« Последна редакция: Ноември 11, 2012, 09:05:47 pm от CoolMaN® »

dani

• Administrator
  • Експерт
  • i30 rider
« Отговор #244 -: Ноември 11, 2012, 09:02:03 pm »
Всички коли пристигат от Корея в Копер (Словения) и оттам с автовоз към другите страни.
Love is suicide!

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
« Отговор #245 -: Ноември 11, 2012, 09:08:01 pm »
Ами в Дания говорят за кораб до тях.  ???
Иначе Благодаря за инфото, ще отскоча до там (на 400км ми е)  :) :)
« Последна редакция: Ноември 11, 2012, 09:11:03 pm от CoolMaN® »

dani

• Administrator
  • Експерт
  • i30 rider
« Отговор #246 -: Ноември 11, 2012, 09:56:46 pm »
За Дания може и да е друг кораб.
Но за централна Европа и нас е Копер. Все пак кораба минава през Суецкия канал.

И стискайте палци сомалийските пирати да не ти хванат кораба, защото преди 2г бяха хванали един с Хюндаи близо 1 година.
А пред 4-5 години цял кораб с коли потъна напът за Европа  rofl
Love is suicide!

Jouzzin

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #247 -: Ноември 11, 2012, 10:11:40 pm »
   По принцип Car carrier-ите са по трудни за превземане от пиратите!Не само в Копър се доставят колите!По принцип си има претоварни пристанища-т.е кораби носят колите от заводите до определени пристанище,в което превозвача има частен кей и пт там други кораби ги разнасят по определени пристанища!Аз съм бил по кораби и от двете направления!Датчаните не ги мисли,защото съм бил на линия,обслужвана от няколко кораба на Grimaldi Lines ,които всеки месец ходи по веднъж в Ejberg,т.е всеки 5 или 6 дена има кораб за тях!А не е само Grimaldi RO-RO превозвач!Eucor,Walenius Walehmsen ,K- Line и още няколко се грижат колите ни да идват навреме и в перфектно състояние до крайния клиент-т.е нас!А едно от най-големите автомобилни пристанища в Европа е Zeebrugge!Иначе едно нищо и никакво село,каквото е и Копър между другото:-)!

Jouzzin

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #248 -: Ноември 11, 2012, 10:19:40 pm »
   Една любопитна информация от мен:всеки месец от Bremerhaven -Германия(също много голям автомобилен терминал) заминавали 5 000 Мерцедеса....за Китай!

dani

• Administrator
  • Експерт
  • i30 rider
« Отговор #249 -: Ноември 11, 2012, 10:30:16 pm »
   По принцип Car carrier-ите са по трудни за превземане от пиратите!Не само в Копър се доставят колите!По принцип си има претоварни пристанища-т.е кораби носят колите от заводите до определени пристанище,в което превозвача има частен кей и пт там други кораби ги разнасят по определени пристанища!Аз съм бил по кораби и от двете направления!Датчаните не ги мисли,защото съм бил на линия,обслужвана от няколко кораба на Grimaldi Lines ,които всеки месец ходи по веднъж в Ejberg,т.е всеки 5 или 6 дена има кораб за тях!А не е само Grimaldi RO-RO превозвач!Eucor,Walenius Walehmsen ,K- Line и още няколко се грижат колите ни да идват навреме и в перфектно състояние до крайния клиент-т.е нас!А едно от най-големите автомобилни пристанища в Европа е Zeebrugge!Иначе едно нищо и никакво село,каквото е и Копър между другото:-)!

Да прав си за пристанищата, но тук говорим за КИА/Хюндай, и мога да кажа че на всички коли има лепенка с надпис:  Koper/Bulgaria.
A ето и статията за кораба: http://www.speed-press.com/%D0%A1%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BB%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D1%85%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B1,-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D1%89-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-KIA-%D0%B8-Hyundai/?pageId=14188

Цитат
Сомалийски пирати отвлякоха кораб, превозващ автомобили на KIA и Hyundai, намиращ се на 1000 км от бреговете на Сомалия, съобщи Министерството на земята, транспорта и морското дело в Южна Корея. Корабът Asian Glory е превозвал 2400 коли и е бил превзет от пиратите на територията на Аденския залив, близо до пристанище в Саудитска Арабия. Hyundai публикува изявление, в което се съобщава, че колите са били платени и рискът е изцяло върху дистрибутора, също така всички автомобили са били застраховани.

Поздрави
Love is suicide!

Jouzzin

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #250 -: Ноември 11, 2012, 10:40:35 pm »
Абе да не те среща мечка....!Този случай го разглеждахме доста подробно за да не се стига до там...Този вид кораби са доста бързи,високи и трудни за пиратите!Какво да кажат горките бълкери дето борда им е на 2 метра над водата и пъплят с 10 - 12 възела!
« Последна редакция: Ноември 11, 2012, 10:43:46 pm от Jouzzin »

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
« Отговор #251 -: Ноември 12, 2012, 03:23:02 pm »
Сега попаднах на една темичка в датския форум, точно като нашата  :)
Има хора които е трябвало да получат колата си края на Септември и още не са я получили, месец и половина по-късно. Казали са им, че до края на Ноември ще дойде /2 месеца закъснение/  :). И са започнали да им предлагат отстъпки за да не се откажат.

Общо взето очаквайте 2 месеца закъснение и тук /за сега/.  rofl Няма как да наваксат с доставките.
Ако не получа прилична отстъпка се отказвам и ще се ориентирам към друга марка. Без това с това закъснение вече ще имам повече пари и изборът ми ще е по-различен.

Успех на всички чакащи  ;D
« Последна редакция: Ноември 12, 2012, 03:26:27 pm от CoolMaN® »

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
« Отговор #252 -: Ноември 12, 2012, 03:43:34 pm »
Мааалиийй....
А , бре хора....Ма , каква е таз любов към това РИО...
От злато да беше - да му се изчака на човек чакалото ...
Какъв е този мерак - е , не мога да ви разбера...
Я си заведете едни искове към когото трябва - хем пари сте дали , хем пеша ходите , хем за смях да ставате пред познатите ви...
Това си "мерише" на мазохизъм - аз , честно не бих издържал толкова...

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #253 -: Ноември 12, 2012, 03:51:13 pm »
Жорка,убаво си е риото,ама те го искат с всички екстри rofl
Тях чакат :)
Аз бих се метнал на новият вагон с по-високо оборудване,ама на склад да е yahoo

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
« Отговор #254 -: Ноември 12, 2012, 03:55:45 pm »
Както видяхте момчета не става въпрос само за RIO и не само за най-високо оборудване както съм аз. Да, колата ми харесва и искам да я карам, не, че немога да си позволя много по-добра или не съм карал по-добра. Просто искам тази. Cee'd не ми харесва, още повече комби.  :-*
Преди време когато е нямало толкова много интерес към марката поръчките са били ОК в днешно време обаче това не работи.

Това е положението.
На 3.12 е датата за получаване, ще се обадя и ще попитам кога да очаквам колата и има ли смисъл да чакам, т.е. ще има ли отстъпка и каква и за какво забавяне. Ако ме устройва ще чакам, ако не, ще се развеждаме  write
« Последна редакция: Ноември 12, 2012, 04:01:50 pm от CoolMaN® »