Автор Тема: Странно щракане при включено предно предаване,защо ли?  (Прочетена 6310 пъти)

zafo_84

• Новак
  • *
  • Публикации: 7
Здравейте колеги бих искал да попитам защо ли на моя спортаж като включа предното и се получава едно прещракване,което на звук е много кофти,а пък си е ефективно,но дразни,отваряха го едни майстори,казаха че каретата са сухи и уж са ги смазали но ефекта беше за 2 дена,по принцип съм купил целия комплект лагери за главините и 2та малки иглени лагера но не ги смениха защото не е било необходимо,а идва зима а без предно е равно на лека кола със задно предаване,та ако някои има някаква идея какво ли може да е да сподели ,с оригиналните хъбове съм,там зъбчетета също са здрави и немога да си обясня какво св случва,понякога даже като прещрака няколко пъти и е на наклон даже задържа целия джип,става вйпрос за спортаж 2,0 тди 98 година,моля ви помогнете !!!!

ivan kozev

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 84
Как става зацепването при теб,центробежно или с вакум? Аз имах подобен проблем като във време на движение се включваше само предното заради това че клапанчето за вакума оставаше полуотворено и вакума включваше предното без аз да съм го включил с лостчето отвътре и полуоските почваха обратно да въртят зъбчатите колела в кутията и се чуваше такова прещракване.Също ако са вакумни нека се има в предвид че капачката с хебъците не трябва да се пълни с много грес че се запушват  маркучетата с грес и няма вакум.

Dobrichko

• Новак
  • *
  • Публикации: 26
Благодаря на всички за сърдечните пожелания. Хич не мога да и се нарадвам...жена ми два пъти ме спира защото искам да спя в нея:)

zafo_84

• Новак
  • *
Как става зацепването при теб,центробежно или с вакум? Аз имах подобен проблем като във време на движение се включваше само предното заради това че клапанчето за вакума оставаше полуотворено и вакума включваше предното без аз да съм го включил с лостчето отвътре и полуоските почваха обратно да въртят зъбчатите колела в кутията и се чуваше такова прещракване.Също ако са вакумни нека се има в предвид че капачката с хебъците не трябва да се пълни с много грес че се запушват  маркучетата с грес и няма вакум.

Колега хъбовете ми са инерционни,не са вакумни,с перчатка са и тя е напълно здрава при положение че щрака така и незнам какво да правя сега???

zafo_84

• Новак
  • *
Re: Странно щракане при включено предно предаване,защо ли?
« Отговор #4 -: Септември 04, 2012, 12:45:18 am »
Пишете Бе хора не си пестете мнението,много сте кофти в тоя форум за 2 месеца 2 коментара!!!!

vezenkov

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
Spored men e do kare...