Автор Тема: Кой двигател да избера?  (Прочетена 43202 пъти)

yaskam

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 55
Re: Кой двигател да избера?
« Отговор #15 -: Август 14, 2012, 12:19:06 pm »
RE:Здравей,
Аз ще ти отговоря по друг начин, като наблюдател във форумите 

1.2 има повече проблеми с мотора. Повечето се оплакват от промяна на звука на мотора и хрупащ или твърд съединител. За второто има и сервизен бюлетин, който е за смяна на съединителя.
1.2 е D-CVVT, а 1.4 CVVT.
Разходът в градски условия ще е по-добър на 1.2, но максимум с 1л. Извънградско 1.4, ще бъде по-икономичен.
======================================================================================
Благодаря за инфото coolman_kk!
Би ли дал линк, ако обичаш за проблемите с 1.2?
В индийското издание на Top Gear имаше подробно сравнение на новия и стар двигател 1.2 от hyundai i20. Предполагам, че мотора е същия като на RIO-то, макар, че не беше упоменато, защото KIA не се продава в Индия, но всички параметри съвпадаха.
Та там пишеха като цяло, че с промените в от CVVT  към DVVT в 1.2, новия двигател е станал по- бавен, по- неикономичен, но доста по- кулривиран и с по- добри емисий. Ако намеря линка ще го пусна тук във форума

yaskam

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #16 -: Август 14, 2012, 12:29:36 pm »
RE:
Според мен ако се ползва за София по-удачно е 1,2.Разликата в цената от 1400 плюс 1000( разликата от данъка за 5 год.) са прилична сума кято можеш да плзваш за техническото обслужване през гаранционния период.Разликата във вървенето ще се усеща на дълъг път или магистрала.Във града и на кратки преходи 85к.с. са напълно достатъчни.
========================================================================
Благодаря ти bongo за изказаното мнение ;D
Теоретично си абсолютно прав за разликата в цената и градско в София 1.2 ще е повече от достатъчен. Но както винаги има и други фактори натежаващи за едини

yaskam

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #17 -: Август 14, 2012, 12:37:35 pm »
RE:
Според мен ако се ползва за София по-удачно е 1,2.Разликата в цената от 1400 плюс 1000( разликата от данъка за 5 год.) са прилична сума кято можеш да плзваш за техническото обслужване през гаранционния период.Разликата във вървенето ще се усеща на дълъг път или магистрала.Във града и на кратки преходи 85к.с. са напълно достатъчни.
Теоретично си абсолютно прав за разликата в цената и градско в София 1.2 ще е повече от достатъчен. Но както винаги има и други фактори натежаващи за единия или другия двигател. Ако действително 1.2 е по- "чуплив" цялата икономия отива в сервиза :) :)!
Както казах по- горе нов съм при КИА и непознавам добре продуктите им, поради това се нуждая от опита на колегите за да направя по- добрия извод. В производствената гама на всяка компания има добри двигатели и не чак толкова успешни. Важното е да се избегнат последните! Така има полза и за нас като потребители и за компаниите като производители devil

hrist

• Разбирач ;)
  • Публикации: 147
« Отговор #18 -: Август 14, 2012, 01:15:47 pm »
 ;D Имам чувството че това е форум на габровците жевеещи в София

yaskam

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #19 -: Август 14, 2012, 03:52:50 pm »
Неможах да намеря гореспоменатия линк, но ето други които също са интересни:
http://www.autozine.co.uk/text/966.html
http://www.carbuyer.co.uk/reviews/recommended/best-mpg-and-fuel-economy silen

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
  • Публикации: 933
« Отговор #20 -: Август 14, 2012, 04:03:43 pm »
Ако търсиш икономична кола можеш да погледнеш и Picanto LPG.
Изглеждат доста прилично и имат свежи цветове. В Италия гледам ги карат повече тях и Venga.

yaskam

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #21 -: Август 14, 2012, 05:44:57 pm »
Picanto-то e OK, но RIO е далеч по-симпатичен автомобил. На всичко отгоре стандартно е без ESC, а аз кола без тази екстра не купувам! Не е въпроса за цепене на стотинката, а за разумния избор. Поне за сега аргументите за в полза на 1.4, но погледнах статистика на произведени автомобили Hyundai i KIA  и като цяло продават повече 1.2

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #22 -: Август 14, 2012, 06:46:02 pm »
Дам
В киа имаха случай,в който клиент взел си бензинов сиид 105 кончета,отишъл да му го регистрират да е 90,щото му бил висок данъка rofl

rio

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 89
« Отговор #23 -: Август 14, 2012, 08:36:35 pm »
Взимай 1.4 и забрави за случая drink
KIA Rio 2012 (UB) 1.4 MPI CVVT 16V (Gamma engine), 6MT gearbox, 109hp - (EX  equipment)

bongo

• Експерт
  • Публикации: 423
« Отговор #24 -: Август 15, 2012, 12:52:37 pm »

по тази логика всички които обсъждат темата за газифициране на колите си са габровци... :).според мен е желателно човек добре да си претегли всички плюсове и минуси при избора на модел, като някои от аспектите са разлика в ценита на придобиване,годишен данък,цена за гориво, цена на ТО.....и др.успех със сметките.

yaskam

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #25 -: Август 15, 2012, 06:48:05 pm »

по тази логика всички които обсъждат темата за газифициране на колите си са габровци... :).според мен е желателно човек добре да си претегли всички плюсове и минуси при избора на модел, като някои от аспектите са разлика в ценита на придобиване,годишен данък,цена за гориво, цена на ТО.....и др.успех със сметките.
Така е! Прав си! Днес по- малко пиша, но повече чета ;D!
Голяма част от отговорите на моите въпроси вече са изписани във форума- добре че се извиних предварително за непрочетените постинги  :-*
Утре смятам да отида до КМБ за да разгледам Рио-то отблизо.
Да видим там какво ще ми разкажат bye

kirilrz

• Разбирач ;)
  • Публикации: 214
  • още има да се учи
« Отговор #26 -: Август 16, 2012, 08:26:31 am »
едно малко сравнение .мойта кола е сиид 1.6 CRDI 115 к.с комби варианта и си е доста голяма и е 1.4 тона тежка и с тези коне с включен климатик и народ в колата изобщо не се тормози.верно сравнението бензин и дизел е относително защото бензина стига конете при по-високи обороти а дизела при по-ниски както си и го дават в таблцата при цените но все пак разликата си е осезаема при конете и се усеща.карал съм и бензин 100 к.с.-фиат браво 1.6.16V   99г. е на това купе с тези коне направо си набира от раз.отиди в КМБ  питай какви модели рио имат за тест-1.2 или 1.4ако един от двата нямат звънни в друг град наблизо.Пазарджик,Пловдив,Благо-евград,Дупница,Кюстендил и провери там дали имат другия мотор г.е. този който го нямат  и питай и за двата варианта на колко хил.км са тестовите автомобили защото е хубаво да са на поне 1500-2000 км защото са вече поразработени което дава отражение на вървенето.ако има и тестова в тези градове наблизо  която да е на 5000-6000 хил че и повече отиди нея да пробваш..хайде успех при избора.
да имаш девствена жена и девствена кола е най хубавото нещо на света :-)

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #27 -: Август 16, 2012, 11:55:44 am »
Хехе,районите дилъри се радват за кола в шоурима,ти за тестови пишеш music

BODUR_SD

• Разбирач ;)
  • Публикации: 155
« Отговор #28 -: Август 16, 2012, 12:04:01 pm »
Хехе,районите дилъри се радват за кола в шоурима,ти за тестови пишеш music
Да и тя обикновнно е продадена, моята изкара 10 дена в шоурума в Стара Загора.

kirilrz

• Разбирач ;)
  • Публикации: 214
  • още има да се учи
« Отговор #29 -: Август 16, 2012, 07:23:54 pm »
RE:
Теоретично си абсолютно прав за разликата в цената и градско в София 1.2 ще е повече от достатъчен. Но както винаги има и други фактори натежаващи за единия или другия двигател. Ако действително 1.2 е по- "чуплив" цялата икономия отива в сервиза :) :) !
Както казах по- горе нов съм при КИА и непознавам добре продуктите им, поради това се нуждая от опита на колегите за да направя по- добрия извод. В производствената гама на всяка компания има добри двигатели и не чак толкова успешни. Важното е да се избегнат последните! Така има полза и за нас като потребители и за компаниите като производители devil

1.4 двигателя и системата на рио бензин би трябвало да са идентични с другите модели нва киа - сиид,венга така че те са по принцип изпитани двигатели и може би затова не дават дефекти системите  и частите.ето на 1.2 двигателя съединителите давали дефект.явно нещо не е изчислено за този вид двигател.пък и имай в предвид че гледаш новото рио и в него има промени не се знае къде какво са базикнали на фейслифта като части и електроника и може да се окаже че и 1.4 дават дефекти.всичко е относително.позагледай се из софия и ако мернеш бакшиш с рио поразпитай го за колата откога я има дава ли дефекти колко е навъртял с нея и .т.н
да имаш девствена жена и девствена кола е най хубавото нещо на света :-)