Автор Тема: Пробоядисване на калници в неоторизиран сервиз на Kiа  (Прочетена 3475 пъти)

mg_miro_86

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
Здравейте. Преди няколко дни купих употребявана Kia Pro Ceed (2009г.) с валидна гаранция (още 4 години). Има няколко елемента, които са за пребоядисване (2 калника и броня). Обадих се в сервиза на Kia и там ми казаха, че мога да ги пребоядисам само при тях, защото ако го направя в друг неоторизиран сервиз щяла да ми отпадне остатъчната гаранция. Бившият собственик на колата, както и мой приятел пък ми твърдят обратното, че няма проблем да я пребоядисам на друго място, без да ми се анулира гаранцията. В сервиза на Kia направиха оценка и пробоядисването на всичките 4 елемента ще ми струва 1550 лв., докато в друг сервиз всичко ще ми излезе под 900 лв.? Какво мислите? Някой пребоядисвал ли е гаранционен автомобил Kia в неоторизиран сервиз?

chitko

• Разбирач ;)
  • Публикации: 327
Re: Пробоядисване на калници в неоторизиран сервиз на Kiа
« Отговор #1 -: Септември 19, 2012, 03:07:46 pm »
Здравейте. Преди няколко дни купих употребявана Kia Pro Ceed (2009г.) с валидна гаранция (още 4 години). Има няколко елемента, които са за пребоядисване (2 калника и броня). Обадих се в сервиза на Kia и там ми казаха, че мога да ги пребоядисам само при тях, защото ако го направя в друг неоторизиран сервиз щяла да ми отпадне остатъчната гаранция. Бившият собственик на колата, както и мой приятел пък ми твърдят обратното, че няма проблем да я пребоядисам на друго място, без да ми се анулира гаранцията. В сервиза на Kia направиха оценка и пробоядисването на всичките 4 елемента ще ми струва 1550 лв., докато в друг сервиз всичко ще ми излезе под 900 лв.? Какво мислите? Някой пребоядисвал ли е гаранционен автомобил Kia в неоторизиран сервиз?

Ако колата е с КАСКО, можеш да я боядисваш където искаш, тази явно не е щом гледаш разликите...ама дори така, странно ми звучи...то ако ти я боядисат както трябва, как от КМБ ще видят че е боядисвана ?? Или че това не е стара щета/пребоядисване когато колата е имала каско ??

mg_miro_86

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
« Отговор #2 -: Септември 19, 2012, 03:20:22 pm »
Да колата няма каско. Нямам престава дали могат да разберат, аз и затова питам, за да знам дали да ходя на друго място за 2 пъти по-малко пари или да я нося в сервиза на Киа. Все пак искам да разбера как точно стоят нещата, за да знам че няма да имам проблеми ако ми се наложи да ползвам гаранцията.

chitko

• Разбирач ;)
  • Публикации: 327
« Отговор #3 -: Септември 19, 2012, 03:48:08 pm »
Лично на мен ми звучи смешно това... :-*
"пак ще ги пляскаме клиентите"

Нека и някой друг да каже...но аз досега ми се е налагало 1-2 козметични боядисвания след намиране на колата на паркинг чукната...и си е минавало през каското..никой от кия не ме е питал нищо после-реално то няма и как иначе ще излече че застрахователя изнася лични данни за мен пред трето лице
« Последна редакция: Септември 19, 2012, 03:50:10 pm от chitko »

mb

• Разбирач ;)
  • Публикации: 201
« Отговор #4 -: Септември 19, 2012, 03:55:38 pm »
 в гаранционната книжка на колата има една секция за огледи срещу ръжда/пробив, които трябва да се правят и подписват при всяко ТО.
на моята например пропуснаха елегантно на 2 ТО-та да отбележат с подпис и печат именно там, щото не било стандартна практика, пък и все при някое друго ТО някой щял да се разпише.
на третото ТО почнаха да ми обясняват как вече не ми важала 10 годишната гаранция с/у ръжда и пробив, щом съм нямал ежегоден преглед от КИА-сервиз. след малко мерене на.. знания  и повдигане на въпроса дали тогава не би трябвало да ми върнат парите за предишни ремонти правени при тях, като са толкова некачествени, че нарушават гаранцията стигнахме до извода че могат все пак да направят такъв оглед. та имам таквоз печатче там вече.
след този кротък увод: можеш да си пребоядисаш детайлите където искаш, но после все пак се заври в някой КИА-сервиз и им изискай протокол от огледа за ръжда/пробив и отбелязване в гаранционната книжка. а ако дотук в нея нямаш подпис и печат за този оглед и без това си извън гаранция по този параграф според тях.

Embezzler

• Почетен член
  • Експерт
  • Публикации: 510
  • Honda CR-V 1.6 i-DTEC AWD
« Отговор #5 -: Септември 19, 2012, 08:58:43 pm »
За 2 калника и броня няма какво да се притесняваш, но за по сериозни ремонти трябва да се ходи до КМБ. На моята съм правил дребни неща в Хюндай.