Автор Тема: Мистерии със KIA RIO 1.5  (Прочетена 14905 пъти)

КИА8006

• Новак
  • *
  • Публикации: 12
Re: Мистерии със KIA RIO 1.5
« Отговор #15 -: Септември 28, 2012, 10:22:23 pm »
И в Благоевград съм я карал,даже я оставихме нарочно вътре в клетката за да я закачат преди да е палена колата и пак нищо,а ламбда сонда и изгорели подгревни свещи ги хваща диагностиката.

kirilrz

• Разбирач ;)
  • Публикации: 214
  • още има да се учи
« Отговор #16 -: Септември 29, 2012, 03:33:49 pm »
колата още ли е гаранционна за електроника,дози и датчици и т.н.?ако е гаранционна и газовата е фабрична трябва да си отстранят проблема в Киа оторизирания сервиз да не се правят на чукнати.на колко хиляди км е колата? и на мен ми мирише на лоша горивна смес въздух-бензин явно "автоматичния смукач"  при студен двигател е дефектирал и подава грешна информация.само не знам дали този смукач е в едно с температурния в смисъл комбиниран.при карбураторните коли бе ръчен смукача а сега са автоматични и там нещата стават сложни.ако температурния датчик се окаже здрав провери смукача в сервиз да го замерят/пробват
да имаш девствена жена и девствена кола е най хубавото нещо на света :-)

КИА8006

• Новак
  • *
« Отговор #17 -: Септември 30, 2012, 09:37:54 am »
Колата е 2004г.,гаранцията отдавна е заминала,а в КИА сервиза не можаха да направят нищо нито в София,нито  в Благоевград,км. са 141 000.

romanpm

• Разбирач ;)
  • Публикации: 136
  • седем фута вода под кила и попътен вятър
« Отговор #18 -: Октомври 09, 2012, 08:27:54 pm »
Измери налягането на бензиновата помпа с паралелно свързан манометър /тетка/ , трябва да е около 3 бара , аз купих моята с тоя проблем и разбрах защо е отишла на продажба  ;D Пробил клапан високо налягане bye

КИА8006

• Новак
  • *
« Отговор #19 -: Декември 16, 2012, 08:01:58 pm »
Малко да съживим темата-проблема с колата е решен,оказаха се няколко неща които на диагностика няма как да се хванат,а именно:
1.дроселова клапа замърсена дотолкова че не затваря плътно и стои полуотворена
2.скъсана гарнитура на дросела и оттам вкарва антифриз и то меша със горивната смес
3.при смяна на ангренажен ремък не са зацепени правилно разпределителните валове-на единия вал имаше измествне с един зъб.За сега колата пали и върви както трябва.