Автор Тема: За гаранцията на Ceed 2012  (Прочетена 3688 пъти)

chofer

• Новак
  • *
  • Публикации: 10
За гаранцията на Ceed 2012
« -: Септември 25, 2012, 12:14:01 am »
Не мога да открия достатъчно информация на сайта на КМБ относно гаранцията. Интересува ме по-конкретно:
1. Важи ли из цяла европа? Ако да - и 10-те години ли и има ли някакви ограничения?
2. Има ли ситен шрифт - неща, които не се покриват или се покриват до много по-малък пробег и години

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
  • Публикации: 933
Re: За гаранцията на Ceed 2012
« Отговор #1 -: Септември 25, 2012, 12:56:21 am »
Здравей,
Това което аз съм разбрал и други допълниха е следното:

Получаваш 10г. гаранция или 150 000км (което настъпи първо), от която 7г. важи в Европа, а другите 3г. са само за България. Те са промоционални само за тази година в която КМБ навършва 10г на българския пазар. Допълнителните 3г. не важат при прехвърляне на собственост.

Гаранцията не покрива:
-светлини,накладки,спирачни дискове
-акумулатора е с две годишна гаранция
-амортисьори до 50 000 км.

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
« Отговор #2 -: Септември 25, 2012, 08:18:51 am »
За боя, лак или ръжда нещо да знаете ?

chofer

• Новак
  • *
  • Публикации: 10
« Отговор #3 -: Септември 26, 2012, 12:05:06 am »
А LED светлините изключение ли са (покриват ли се)?

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
« Отговор #4 -: Септември 26, 2012, 09:23:37 am »
Те въпроси постоянно ще излизат. Като например, какво правим за съединител, шарнир, гуми, джанти които също имат лаково покритие и т.н.
Мисля, че и в КМБ не са наясно, а би трябвало да дават някакъв документ за гаранционните условия, за да може потребителя да се защитава при усложнения.
Според мен, гаранцията е това, което биха признали от Корея.
Например в Ситроен, се правеше запитване към Франция придружено със снимки и ако оттам кажат ДА, всичко е ок, ако НЕ плащаш.
Не трябва да се хващате много за тази гаранция, тя донякъде е просто един PR.

Това което е факт обаче е, че сменят по гаранция - биалетки  :) За друго не знам.

И още нещо, например от тези неща които са написани, че не ги покрива гаранцията - накладки,спирачни дискове. Какво ще стане ако още на 1000км, се счупи диска или се отлепи феродото на накладките? Аз с какво съм виновен, за некачествените части които са ми продали. :-[
« Последна редакция: Септември 26, 2012, 09:34:17 am от coolman_kk »

mb

• Разбирач ;)
  • Публикации: 201
« Отговор #5 -: Септември 26, 2012, 11:19:24 am »
първо щи врътнат една експертиза на таблотоза доказателство че колата наистина ти е все още на 1000 км. ще отнеме има-няма 2-3 месеца, примерно.
после след 3 месеца ще ти кажат - невъзможное за 3 месеца да не си въртял по-малко от 20К километри, значи не влизат в гаранцията.
е това е ако искат да се заядът де.
ако не искат просто ще ти ги подменят. най-много да се наложи да чакаш 2-3 месеца за доставка от корея, щото явно в европа не държат части на склад :)

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
« Отговор #6 -: Септември 26, 2012, 11:29:28 am »
То за заяждане и аз мога да се заяждам.  :-*
Но като цяло корейците не са като европейците и са по-склонни на компромиси.  rofl

Съдя и по севризните бюлетини в които пише, цитирам по спомен  ..."...клиента да остане доволен", а в Европа това би звучало "...майната му на клиента"  rofl rofl
« Последна редакция: Септември 26, 2012, 11:33:30 am от coolman_kk »

iwanst

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
« Отговор #7 -: Септември 27, 2012, 02:44:04 pm »
    Здравейте,
Според гаранционната книжка ограничената гаранция на Киа НЕпокрива:

1.Акумулатор - след 24 месеца
2.Климатик фреон - след 24 месеца 
3.Аудио - след 36 месеца
4.Сервизна поддръжка - филтри, масла, антифриз, крушки и ДРУГИ КОНСУМАТИВИ
6.Износваеми части - спирачни накладки, спирачни дискове, съеденител, ремъци, свещи, гуми, чистачки и др.
7.Повреди от некачествени консумативи - повреди от гориво, смазочни материали и течности
8.Регулиране - по двигателя, предницата, спирачките, гуми и др.
9.Повреди и/или щети - от дъжд

и те трябва да се платят от собственика.

Това без да се задълбочавам за ламарините. С две думи чудесно е написана книжката и стига да искат винаги могат да ти откажат гаранцията. Ако не е консуматив примерно съденител нищо че е свършил на 10 000 значи е износваема част (за износваема може да вкарат всичко - скорости дори дръжки на врати) и т.н. В краен случай казват некачествено гориво и хоп няма гаранция и за двигателя. Така хем те държат с тази гаранция в техния сервиз 10 години хем гаранцията не е точно 10 години към корея. Отивам да паля свещичка да не се чупи нищо.....

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
« Отговор #8 -: Септември 27, 2012, 02:50:44 pm »
 ;D
Аз обикновено след първата година спирам да ползвам гаранцията. Дотогава ако ще става нещо, ще е ясно.
А и на кола която не мога да пипам нищо, все едно не е моя.

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #9 -: Септември 27, 2012, 03:50:25 pm »
Ами те така се измъкват с 3-я стоп!
Писано е за него и как караме с "некачествени" зимни течности  crazy