Автор Тема: Избор на автомобил  (Прочетена 6837 пъти)

vvulevv

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
Избор на автомобил
« -: Октомври 27, 2012, 07:39:55 pm »
Здравейте. Заделил съм бюджет за автомобил до около 4000 - 5000лв. Понеже не разбирам особено много от автомобили, искам да ми дадете съвет за такъв, който е с 4(5) врати, сравнително икономичен и с ръчна скоростна кутия. Чудя се какви са предимствата и недостатъците на отделните марки.. : )

roa

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 83
  • KIA RIO LS
Re: Избор на автомобил
« Отговор #1 -: Октомври 29, 2012, 10:30:17 am »
Здравей колега

при всички случаи, според мен и опита ми със стари коли, бюджета трябва да се раздели на две - за колата, и след това за належащи ремонти, като смяна ремъци и масла, и не дай си боже смяна съединител или друг ключов възел. При мен  колата ми струваш 5000, ремонта 1000 = 6000 като цяло. Но си заслужаваше. Успех!
« Последна редакция: Октомври 29, 2012, 02:57:18 pm от roa »

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
« Отговор #2 -: Октомври 29, 2012, 02:18:40 pm »
Добре дошъл във форума колега !
Е ти , направо ме разби с написаното   write %) %) %) %) %) ...
Щом все пак си пуснал тема в този форум , вероятно искаш кола от марката КИА - или бъркам ?
За какво ще ти е нужна колата (просто за работа или за голямо семейство и багаж) , трябва ли ти 4х4 (ходиш ли често по гори , язовири или в градове като В.Търново или Трявна , примерно) , бензин или дизел , какви "екстри" са "задължителни" за теб , до колко годишна да е колата , какво разбираш под "сравнително икономичен"....
Намери отговори за себе си поне на тези въпроси и сподели отговорите им тък , за да можем с колегите да ти дадем някакви що-годе смислени отговори и да сме ти в помощ.
Иначе , всичко тук (изброено от мен) е тооолкова разтегливо понятие , че всички отговори могат да са съвсем верни и абсолютно погрешни...
Успех !

vvulevv

• Новак
  • *
« Отговор #3 -: Октомври 30, 2012, 12:05:32 am »
Държа да бъде седан или хечбек с 4(5) врати. За основно градско каране и да бъде на бензин/газ. Най-добре ще е да има инсталирана газова бутилка. Понеже това е форум за КИА очаквам да ми споделите кои модели на тази марка бихте препоръчали и какви предимства  и недостатъци имат. Благодаря!

ivannlbc

• Експерт
  • Публикации: 464
« Отговор #4 -: Октомври 30, 2012, 12:35:16 am »
Бих ти продал моята, но ще съм на загуба. И аз така я взех за 5к и после още 1000 дадох за смяна на ремъци, ролки, масла и т.н. Не че е имало нужда, но за всеки случай, все пак не знам в какво състояние я взимам. Сега вече съм вложил толкова пари в нея, че е най-рентабилно да си я търкалям докато издъхне. Определено съм доволен от това, което ми предлага, така че...колата е като жената - бъркаш в торбата и вадиш - каквото ти се падне, твое си е. И ще му береш гайлето. Обаче какво точно си взел, се разбора като мине малко време, щото в началото винаги всичко е перфектно.
KIA Clarus SLX combi 116 hp 1,8 l

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
« Отговор #5 -: Октомври 30, 2012, 10:42:51 am »
Колега , влез в мобиле-то и като зададеш марка , цена (до 5000 лв) , бензин , газова уредба и 4(5) врати излизат достатъчно интересни предложения - аз лично започнах да се двоумя (ако бях на твое място) какво да избера....
Поне за мен - едно от предимствата на марката КИА е , че за сравнително малко пари (за повечето модели) ти се предоставя богато оборудване - клима , БК , ел.стъкла , ел.огледала , въздушни възглавници и др.
Друго предимство се оказват добрите двигатели , сравнително евтини части , не се "търсят" много от крадците...
Като "недостатъци" (според мен) е слабото познаване на марката от автомонтьорите , извън КМБ ; сравнително ниската "престижност" на марката (което  от тази година вече е коригирано) , сравнително слабата шумоизолация...
Ако не си ЧАК толкова придирчив (към супер материали , супер лукс и др.) ,ще си караш колата и ще си гледаш кефа...

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
  • Публикации: 933
« Отговор #6 -: Октомври 30, 2012, 11:00:03 am »
Жоре, когато имах Ситроен никой не разбираше от Ситроен, да не говорим за хидравличното окачване. Сега ти казваш, като имам KIA пак никой няма да разбира от нея.  rofl rofl
Значи извода е, че разбирачите са само от VAG групата  :) :)

vvulevv

• Новак
  • *
« Отговор #7 -: Октомври 30, 2012, 11:31:58 am »
Мерси за съвета. Може ли да дадеш няколко предложения от тези, между които си се колебал, защото на мен нещо в търсенето не ми се получи.. : )

chitko

• Разбирач ;)
  • Публикации: 327
« Отговор #8 -: Октомври 30, 2012, 11:41:28 am »
Жоре, когато имах Ситроен никой не разбираше от Ситроен, да не говорим за хидравличното окачване. Сега ти казваш, като имам KIA пак никой няма да разбира от нея.  rofl rofl
Значи извода е, че разбирачите са само от VAG групата  :) :)

Еми то си има обяснение...имам познати работещи в официалния сервиз на VAG групата...споделят че ужасно много нови вагени редовно посещават сервиза..то се вижда и на паркинга де...а там нали знаете колко е гаранцията  8-)

Коleгата дето търси - може да си вземеш киа рио от старите (дето са комби) - изпитан от бакшишите автомобил. Друг избор от братчеда - hyundai accent, elantra
« Последна редакция: Октомври 30, 2012, 12:07:48 pm от chitko »

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
« Отговор #9 -: Октомври 30, 2012, 12:29:05 pm »
За градски автомобил - КИА Пиканто (ама за мен ми е мнооого малко) , Рио , Сий'д.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi
От всичките обяви от тази страничка (лично аз) не бих си взел само Пиканто-то (ама много ми е малко за мен !!!).
Иначе ми харесва KIA Joyce , Авелите не са лоши , тъмно зеления Кларус - затова ти казвам , че се затруднявам в избора.