Автор Тема: Процедура при приемане на новата кола и оглед  (Прочетена 16687 пъти)

DeBiL.InSidE

  • Новак
  • *
  • Публикации: 19
Re: Процедура при приемане на новата кола и оглед
« Отговор #60 -: Декември 15, 2012, 04:06:45 pm »
Важното е при проблем как ще реагира и какво ще ти каже дилъра, дали ще ти каже точно как са нещата или ще те залъже с някой нереален срок, колкото да не се откажеш.

Да, точно затова попитах, да знам дали като задам въпрос мога да разчитам, че отговора е истината, а не просто някакъв отговор.

Благодаря на отзовалите се : )

direct

  • Разбирач ;)
  • ***
  • Публикации: 298
Re: Процедура при приемане на новата кола и оглед
« Отговор #61 -: Декември 15, 2012, 05:54:01 pm »
Аз май бях писал за моята случка. Видях я колата за сефте на живо на авто изложение в Стара Загора през август. Разбира се имаше 7% отстъпка. Дилърът местният ми каза, че ще има отстъпка цял септември на Пловдивския панаир и после пак на Коледа. Аз си направих сметка да я взимам на Коледа, че очаквах пари тогава (без да се сетя, че пари трябват доста месеци след поръчката  :)). Първата седмица на Октомври обаче минах през офиса в София да разгледам пак колата, че живея супер наблизо. Там въпросният дилър ми казва, че съм супер прецакан, защото нова отстъпка 7% щяло да има чак юни на софийското автоизложение. Аз бях шокиран, защото уж криза и не се продават коли в БГ, а тия 7% не само са били активни до преди точно 3 дена в продължение на месец и половина, а дилърите на всевъзможни марки раздават огромни отстъпки, често от тяхната печалба. Обаче ми казва, че ще ми направи голямо евала, тъй като поръчките чак на 10-ти тръгват и може да пише мойта към пловдивския панаир. За целта обаче трябвало да иска разрешение от шефовете и нищо не обещавал. Това доста ме издразни, защото знаех, че няма да върнат клиент за отстъпка, без която почти никой не си е взимал Спортидж. Разбира се на другия ден (петък) ми звъни, че успял да се пребори за 7%, но трябвало най-късно в понеделник да дам 10-те процента и да подпишем. Аз разбира се звъннах в Стара Загора да питам наистина ли няма да има 7% по Коледа или ме лъжат. Местният дилър потвърди, че няма информация към конкретния момент и е възможно да няма. Аз изтеглих парите за капарото, но в понеделник Иво ми звъни, че офертата му вече не важала, да не съм ходил в офиса и ми затваря. Предполага се, че загорският дилър е направил проблем защо ми дават 7%... После разбира се идва цял месец 7% щото имали годишнина, ден на отворени врати и по тоя повод - 7%. Коледа - 7%. Толкова бях издразнен от случката, че се бях отказал да я взимам, но ми трябваше нова кола, а не можах да си харесам друга. Като се наканих да я взимам декември питах няколко дилъри дали могат да дадат повече от 7%, всички отказаха освен Стара Загора, затова си я взех оттам.