Автор Тема: Дисплей на радиото и отрицателните температури  (Прочетена 4945 пъти)

Twister

• Новак
  • *
  • Публикации: 28
Като падне температурата на вън до -2 -3 и повече градуса и на централния дисплай на касетофона който е му става мнооогооо трудно да работи...... Някой има ли подобни проблеми ?

Shadow

• Експерт
  • Публикации: 447
  • Sportage 2.0® CRDI AWD
Re: Дисплей на радиото и отрицателните температури
« Отговор #1 -: Декември 15, 2012, 04:03:48 pm »
Първо уточни, какво означава да отказва да работи. Изчезват симоволи от него, просто показва едно и също нещо или изобщо не показва. Проблема може да не е в дисплея, а в управлението му.

Twister

• Новак
  • *
« Отговор #2 -: Декември 16, 2012, 02:12:36 am »
Показва неща.... но яркоста му ли, не знам как да го опиша, странно свети, много светло, а надписите които са там се сменят много бавно ако има промяна. Ако променям силата на звука, старата цифра още стои на екрана а то почва да рисува новата.... замръзват му кристалите ли какво.... Струва ми се, че на климатроника и на часовника екраните са едни и същи като този на радиото, но там проблеми не виждам, поне свети нормално. Ще пробвам да направя снимки ако е нужно....

mb

• Разбирач ;)
  • Публикации: 201
« Отговор #3 -: Декември 17, 2012, 02:01:37 pm »
да. течнокристалните дисплеи имат склонността да замръзват.
на моя сийд съм виждал само веднъж забавяне при смяната на цифрите при цъкане на борд-компютъра, но външната температура беше към то -25, а колата тепърва загряваше след като я бях проветрил добре докато си я откопавам и отлепвам вратите :)
ти на минус колко виждаш подобно мръзнене?

Twister

• Новак
  • *
« Отговор #4 -: Декември 18, 2012, 11:37:44 pm »
-2/-3 външна температура..... в смисал горе на таблото термометъра показва -2/-3 и видимо подстветката и цифрите светят нормално.... на климатроника също всичко изглежда нормално, на таблото Super Vision LCD си работи нормално.... но на радиото му е много трудно. Не мога да направя снимка/клипче сега, че тука във Варна е топло още..... Знам че течните кристали не се харесват със студа, но става въпрос за..... не много ниска температура.

mb

• Разбирач ;)
« Отговор #5 -: Декември 19, 2012, 07:01:03 am »
ааа. аз съм със старото сийдче - при мен дисплейчето си е класическо монохромно сегментно, но вероятно същото е и при теб за радиото. при мен е за борд компютър и радио.
при толкова близко до нулата не би трябвало да имаш мръзнене на дисплея, освен някое позакъсняло гаснене на вече светнат сегмент, т.е. да посивява след като бъде изключен. да не би да имаш някакви грижи с откачени тръби на климатика или нещо от сорта, та от въздуховодите на централната конзола, които минават точно покрай дисплея, също да лъха мраз?

Twister

• Новак
  • *
« Отговор #6 -: Декември 19, 2012, 09:39:10 pm »
Ето една снимка с телефона я направих днес, виждат се е двата как светят.

mb

• Разбирач ;)
« Отговор #7 -: Декември 20, 2012, 07:06:22 am »
същия. ама горе и комбиниран.
или му е студено щото се обветря отзад със студен въздух или тока му е слаб от овлажнен контакт някъде извътре на таблото примерно.

Twister

• Новак
  • *
« Отговор #8 -: Декември 20, 2012, 01:53:01 pm »
Като поработи малко колата се оправя, тази снимка е на току що запалена студена кола. Даже не знам и защо го пиша това дали е нормално или не.... На мен определено не ми се струва нормално на -1 да замръзва само единия дисплей, но ако се обадя в Киа най-много пак да ми кажат , не е притеснително или сега заради това нещо няма да отваряме таблото....

С обдухването колега което спомена...... може да има някаква връзка, защото докато карам на спряно парно/климатик/вентилкатор в краката ми винаги влиза въздух, лятото е много гадно да ти духа горещо в краката докато си караш....

kirilrz

• Разбирач ;)
  • Публикации: 214
  • още има да се учи
« Отговор #9 -: Декември 22, 2012, 08:19:55 am »
за първи път ли го прави това с дисплея.Колко дена не си я палил колата.ако не е палена 2-3 дена може и да е замръзнал дисплея
да имаш девствена жена и девствена кола е най хубавото нещо на света :-)

Twister

• Новак
  • *
« Отговор #10 -: Декември 23, 2012, 02:43:13 pm »
От както стана студено, всеки ден като я паля е така...... пробвах да я оставя запалена доста време, вътре в колата стана доста топло, но дисплея не се оправи. Изгасих, запалих отново и вече беше ОК. На следващия ден като я запалих, пак беше кофти, този път не изчаках да се стопли колата, а я изгасих и запалих отново за да проверя, но не се оправи. Единствено като се стопли купето вътре, като изгася и запаля светва нормално.

kirilrz

• Разбирач ;)
  • Публикации: 214
  • още има да се учи
« Отговор #11 -: Февруари 05, 2013, 02:54:22 pm »
какво стана оправи ли се радиото колега.на нашата кола жената постояно го ползва и в студено и в топло време и такова нещо не е забелязвала
да имаш девствена жена и девствена кола е най хубавото нещо на света :-)