Автор Тема: Проблем с CHECK на таблото  (Прочетена 5608 пъти)

Excessive

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
Проблем с CHECK на таблото
« -: Март 11, 2013, 08:13:14 pm »
Колеги.Имаме Carnival CRDi, 144 кончета.
От скоро се яви следния проблем.Като изкачвам баир и я настъпя CHECK-a на таблото се показва.Само тогава. От какво може да е?

Видях че и друг колега има подобно питане в по-стара тема, но не му е отговорено:

"Здравей те колеги значи имам Киа Карнивал 2,9 crdi 144 k.c 2002 год.от известно време имам проблем с двигателя изписва ми  на таблото СНЕК ускоряването на скороста става като че ли на автоматични скорости  същият звук издава и това го прави само когато съм на 5та скорост няма голямо ускорение,къде се намира нафтовата помпа някой ако знае за какво става на въпрос да ми пише"
« Последна редакция: Март 11, 2013, 08:15:22 pm от Excessive »

Space-Dye_Vest

• Новак
  • *
  • Публикации: 12
    • http://www.reverbnation.com/ilpasaro
Re: Проблем с CHECK на таблото
« Отговор #1 -: Март 11, 2013, 09:29:01 pm »
Здравей, колега. Аз също питах доста неща, но може би никой не се е сблъсквал с тях, за да може да помогне. За това прибегнах до:
http://www.kia-forums.com/
Трябва ти елементарен английски език и смятам, че ще намериш отговора. Един съвет, изчети първо какво са писали преди да пуснеш тема, защото и там не са от най-бързите с отговорите...   write

Успех, дано съм помогнал! :)

rockton

• Разбирач ;)
  • Публикации: 123
« Отговор #2 -: Март 16, 2013, 08:23:36 am »
-Най лесният начин да се установи проблема е като се диагностицира ECU-то , дори и да не свети в момента на диагностиката индикаторът(чек енджин) то указанието за временен проблем, тоест "грешката" се запазва в оперативната памет на Двиг.компир , паметта при съвременните електронни модули за управление, е енергонезависима!!!
Тоест, "видял" ли е нещо което не му "харесва", - двигателният компир записва в паметта си "грешка", светва чека, след като елементът който е виновен за некоректна работа възстанови нормалните си параметри(диапазон), То "двигателният умник" гаси чека, но запазва в паметта си грешката и не я трие-чисти дори да държиш разкачен акумулатора един месец!!!
-Това се установява най добре със Фирмената диагностична апаратура(скенер-програматор) и разбира се със кадърен диагностик, който като гледа в дисплея ,знае какво да гледа, къде да гледа и какво да прави в последствие!!!
"четенето на грешки" - не е диагностика , "изтриването на грешки" - не е ремонт!  0896 633459 /autoelectronic/

Jordan

• Новак
  • *
  • Публикации: 9
« Отговор #3 -: Март 16, 2013, 09:46:17 am »
Аз имам същия проблем. Колата ми е Carens от 2007-ма, 2.0 CRDi. През определен период светва и изгасва Check-a. На диагностика показа повреден дебитомер, усеща се и в разхода - около 11/100 градско. Оригиналният Bosch струва малко над 500 лв., а алтернативният вариант - около 350. Диагностицирай я, за да си сигурен.