Автор Тема: Може би бъдещ собственик на Kia Ceed 1.6 CRDI !!  (Прочетена 35757 пъти)

cmapmep

• Разбирач ;)
  • Публикации: 212
Re: Може би бъдещ собственик на Kia Ceed 1.6 CRDI !!
« Отговор #45 -: Януари 24, 2013, 11:01:53 pm »
Честито колега! Със здраве да си караш колицата! Много безаварийни километри и само хубави преживявания! ;D
Аз минах горе-долу по същия път преди 2-3 месеца. Само да ти кажа, че форумът на Тойота изобщо не може да се сравнява с този, но ти ще се убедиш сам.

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
« Отговор #46 -: Януари 24, 2013, 11:03:48 pm »
Честита придобивка !!!!
Колега , този форум е за собственици И ФЕНОВЕ на КИА - не е задължително да си собственик за да си тук.
Достатъчно е желание от твоя страна и да се спазват правилата на форума - нищо друго !
Щом искаш - остани.
Пък може с този мерак , следващата ти кола да е КИА , нали ?
Поздрави и успех на пътя !

bongo

• Експерт
  • Публикации: 423
« Отговор #47 -: Януари 25, 2013, 08:56:33 am »
Donatelo ти май доста си противоречиш.Дано нямаш проблеми с поредната италианка въпреки че вече си имал опит с друга такава но забележете какво е писал колегата преди два дни за марката и модела който си е взел:

... първоначално бях се спрял на Toyota Auris 2.0 disel 126 hp  , но след обстойно четене и разследване по тази кола установих че тя се произвежда с не дотам качествени матеряли ( меко казано се пести от тях )  , цената висока като за Toyota , а качеството не струва .... след 3-4 години на експлоатация и започват проблемите а четох също така че дори хваща ръжда по частите на двигателя дори след 100000 км поради липсата на кора отдолу под двигателя , абе ваобще скапан и скъп за подръжка автомобил който се произвежда в Турция (Завода на Тойота) ! ..........

та какво ще я правиш тази бъгава Тойота просто да ти се чуди човек....ти остави това ами ИТАЛИАНКА! :) 

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
« Отговор #48 -: Януари 25, 2013, 09:02:23 am »
Честито и от мен, Donadelo !
Дано нямаш проблеми с новата количка.

Donadelo

• Новак
  • *
  • Публикации: 23
« Отговор #49 -: Януари 25, 2013, 09:05:16 am »
Благодаря колеги ! За форума на Тойота съм сигурен , че неможе да се сравнява с този , а и на хората там по не им се занимава да пишат аз съм забелязъл , че на някой въпроси от съфорумци никой не отговаря със седмици , но това си е тяхна работа ,за това има Киа форум с учтиви и любезни хора като вас готови да си помагат по всяко време !! ;D

Donadelo

• Новак
  • *
« Отговор #50 -: Януари 25, 2013, 09:55:50 am »
Здравей BONGO , специално искам на теб да отговоря за този цитат който си ми изкарал от предишно мое публикуване !! Така както писах снощи не съм я пробвал и оглеждал на живо въпросната Тойота Аурис просто съм чел доста за нея по статии , мнения на други хора и прочие !! Не бях запознат напълно с детайлите на колата и писах менение което явно не е било моето още преди да се запозная с Тойотата ...такаа след като неможах да намеря читава КИЯ кото предварително се бях запознал с такава на живо а не само по форуми и статии както при Тойотата имах шанса да се запозная детайлно с Аурис и да я пробвам !! Ходих разпитвах приятели шоурума на Тойота бях там почти половин ден за диагностика на колата разучавах и питах по тези въпроси които бях чел ,че са правени от евтини материали и имат дефекти по двигателя след определено време !!! Оказа се само за пластмасите по таблото ,че са от не плътна пластмаса / не е запълнена и като я чукнеш удря на кухо / нищо повече от това което бях чел не се оказа вярно ! Двигателя на тази кола се оказа повече от железен , питах познати майстори от моя град и тия от Тойота ми го потвърдиха че това са най не чупещите се и здрави двигатели на този клас автомобили !!! Става въпрос за D-4D дизелови ! А как мърка тоя двигател не е истина толкова тих и равномерно работещ , очарован оставаш ...както се казва лубов от пръв поглед а не мнение натякнато ти от някой друг  :) ! Много балансирана кола мога да кажа че  е Тойотата , за дълги разстояния е уникална 6 степенна ск, кутия  music! Така че Bongo  това мнение ,където съм го писал по рано за Тойота е било моя грешка ,която в последствие се убедих , че за да дадеш мнение за една марка и кола трябва да пробваш и да видиш и след това да пишеш ! Признавам си моя грешка си е да вярвам на прочетени материали  без да съм запознат детайлно !! Но това , че си имах противоречия при избора си е така , дори го отбелязах в по горен коментар може да го намериш , че се колебая между 2 автомобила Kia Seed 1.6 CRDI 115hp / Toyota Auris 2.0 D-4D 126hp ! След като не намерих добре пазена и подържана КИА , но намерих такава Тойота в моя случай какво би направил BONGO! А за това ,че е от Италия не ме притеснява толкова след като си има сервизна книжка и се знае от къде е взета ,  дори собственика на автокъщата с когото се има въпросния ми приятел от София каза , че ги капарирвал колите от много рано в представителството на Тойота в този град и досега само от там взимал Тойота и Мерцедес модели които са върнати от изтекла гаранция и взети нови !!! Моят случай когато се доверих на един автоджамбаз да ми избере кола от там говоря за старата ми Астра е съвсем друг и ако трябва и него да описвам ще стане дълга и широка !!! Така , че Bongo , благодаря ти все пак за критиката , която все пак си е основателна , но това не значи , че немога да се оправя  ;D  А ти досега не си дал едно мнение по темата , как така реши да се вклучиш толкова заедливо в нея и да ме критикуваш , което разбира се приемам основателна критика?????

bongo

• Експерт
« Отговор #51 -: Януари 25, 2013, 10:54:15 am »
Donatelo ти отвори цяла тема и занимава цяла седмица всички с твоите житейски неволи.Хората каквото можаха ти писаха и помогнаха в избора на KIA CEED.Никой не се заяжда с тебе.Аз също мисля че Тойота Аурис е един чудесен автомобил. Но ти се чудя на акъла как може да си купиш кола от Италия.Това с официалните вносител на Тойота за Италия и историите на атводжамбазите трябва да си адски наивник, за да им вярваш.Как можеш да наречеш с предиишния си пост един автомобил цитирам:..."скапан и скъп за подръжка автомобил който се произвежда в Турция"....и след това да си купиш такъв.Прощавай ако мислиш че е обида но това говори, че ти просто четеш доста неподходяща литература.Хубаво е че все пак имаш доблестта да си признаеш грешката.За твоите неволи и перипети по избора на читав автомобил не мога да дам дам мнение още по-вече че тук има един много голям специалист "KIRILITZ" който не дава човек "ръка на хване".Иначе имам стотици мнения по теми близки с твоята за избор на автомобил КИА CEED (предимства и недостатъци) но явно не си имал време да ги прочетеш.И един съвет от мен: "не си изграждай мнение на база на чуждото, а сам се убеди в това".Не си купувайа кола от автоджамбазите дори и да са ти роднини.Стореното, сторено ами си карай колата с кеф и дано нямаш проблеми с нея. ;D

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #52 -: Януари 25, 2013, 03:27:45 pm »
Честито
Каквото и да си избрал,твое си е
Тойотите се славят с проблем на съединителите,ръжда и още нещица.
Дано си я ползваш без тези проблемчета

kirilrz

• Разбирач ;)
  • Публикации: 214
  • още има да се учи
« Отговор #53 -: Януари 25, 2013, 10:29:52 pm »
още по-вече че тук има един много голям специалист "KIRILITZ" който не дава човек "ръка на хване".

написано от bongo

искам да кажа че не се старая да бъда спец по колите просто споделям опит който съм черпил от майстори и от личен опит съм установил впоследствие че е така както казват и особенно  като ходих да оглеждам евентуално за закупуване на кола втора ръка запзена.Естествено черпих опит и от познати които са се занимавали със оглед на коли втора ръка и т.н.bongo това че ме  определяш като спец бъзикня ли е или просто си ме признал за такъв.нещо напоследък доста станаха бъзиците с мене.да не говорим че има доста хора във форума които нямат киа а за 3-4 месеца ги направиха и модератори на някой модели коли.аз тука се старая да помагам с каквото мога като опит с коли-дизели и бензинови и накрая се търсят кусури с цел бъзикане от типа "г-н препинателен знак".някой си мислят че като имат права във форума могат да правят каквото си искат като модератори/администратори.има една камара народ тука дето някой сливат често думи и не слагат препинателни знаци ама не ги бъзикат.форума е всеки да помага с  каквото може и както може а не да си чешем езиците с това онова
да имаш девствена жена и девствена кола е най хубавото нещо на света :-)

alexis_uris

• Новак
  • *
  • Публикации: 6
« Отговор #54 -: Януари 25, 2013, 11:32:31 pm »
Здравейте колеги!

Най-напред искам да поздравя колегата Donadelo, който е направил избора си. Пожелавам му безаварийно каране.

Искам да споделя още нещо за КИА-та от Аутоплаза. Оставам с впечатление, че хората от сервиза на КИА са рядко големи мошеници. Здраво са излъгали колегата. Не знам дали е обърнал внимание, но автомобила е обслужван преди половин година за последно, което е отбелязано в сервизната му книжка. Ако наистина е вярно това, което са му казали от сервиза, че колата след 2-рата година не е обслужвана, то това означава че записите в книжката, които са правили, са неверни. Правете си вие изводите.
Същевременно аз отново поисках информация от КИА дали изброените повреди се покриват от гаранцията, т.к. един от приемчиците се изпусна по телефона, че тампоните се покривали от гаранцията. От КИА започнаха да увъртат и така и не отговориха. Оставам с впечатлението, че в желанието си да пробутат собствените си боклуци, "оплюват" други автомобили. Това впечатление особено се затвърди, след като аз организирах преглед на колата в друг специализиран сервиз за КИА, препоръчан от колегата от форума - roa, а именно Колос-мс. Резултатът беше, че автомобилът е без каквито и да е забележки според механиците от сервиза.

Тъй като разликата в позициите на двата сервиза е мноооого сериозна, ще ми бъде наистина от помощ някой да сподели отзиви от сервиза на Колос-мс. Логично е ако има наистина проблеми по колата, да ми ги кажат и аз да ги поправя при тях, т.к. е значително по-евтино от КМБ.... Ако са съвестни и коректни, в което се надявам, най-вероятно наистина няма проблеми с колата и всичко по неин адрес е изфабрикувано от мошениците от КМБ с цел да продадат техните таралясници.

Donadelo

• Новак
  • *
« Отговор #55 -: Януари 25, 2013, 11:57:16 pm »
Благодаря ти Митак за хубавите пожелания , дайбоже всичко да е наред по колата и само Нафта да и сипвам  ;D , много си ме кефи Тойотата даже приятели , познати , роднини , комшии , като я видяха и на тях много им хареса дизайна и големината на Ауриса ! Прав си че са възможни повреди по саединителя / моля се с две ръце аз скоро да нямам такива проблеми/ , но гаранция франция ! За ръжда просто не мни се вярва защото е конструирано купето по много тарикатски начин а боята е много здрава и не се лущи толкова бързо като на Кия ! Слагат някаква карбонова сплав след грунда и тогава боядисват поне така четох в един руски сайт !! Между другото в сряда май те видях с твоята червена кия комби на кръстовището на метростанция Г.М Димитров !! Но не съм сигурен може да е бил и някой друг !!!  ok

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #56 -: Януари 26, 2013, 12:02:51 am »
Май аз съм бил
Ако е имало ски багажник на тавана :)
И червени фенери да светят отзад crazy
« Последна редакция: Януари 26, 2013, 12:06:07 am от Митето »

Donadelo

• Новак
  • *
« Отговор #57 -: Януари 26, 2013, 12:18:16 am »
До колегата alexis_uris!!!
Здрасти колега видях че и ти си се интересувал от този автомобил който външно е  безупречен с изклучение на вратата на багажника , нооо!!! Тук една дилема бешеее ако знаеш що ходене беше че до сервиза на Киа , че до кат софия ли не беше , че говорене по телефона с кат в моя град дали ще може да се регистрира и прочие !!!
Да те запозная малко по детайлно ако и ти си се спрял на този автомобил !! Първо тъмпоните са най малкия и проблем за смяна че били гаранционни друг път !!! Тази кола е с прекъсната гаранция и не е обслужвана в кия за ТО след определен период .... действително е така защото е била и фирмена регистрирана като товарна 4+1 което за целия и животец остава така неможеш да я промениш и да я реег. като лек автом. Фирмата е била някаква си Еко меко незнам си кво , а и колата е нереална с тия 73к км които са на таблото ужжж , карана е като служебна кола / което означава че е карана като за последно и безотговорно !!!  :o  Поне е на 130- 140к км ! Така че колега , бягай настрани от тая кола ми е съвета , да не се опариш после !!! Успех ти пожелавам в търсенето !!!!  :-[

bongo

• Експерт
« Отговор #58 -: Януари 28, 2013, 10:36:30 am »
Иво...Donadelo....спри да четеш каквото ти падне.Пак си влязъл в някакви филми.Първо от къде разбра че колата от Аутоплаза е на 130хил.км...или така предполагаш само?Мислиш ли че всички служебни коли се карат като за последно или пак си го чул от някъде?А знаеш ли твоята космическа тойота с карбонови нишки как е карана?Да не се окаже че Gabriela е била "палачорка" и не сменяла маслото от както е купила колата..... rofl.Изобщо от къде ги измисли тези лющения на боята при KIA и карбоновите сплави при Toyota?....ти наистина четеш всякакви глупости.Извинявай ама аз пък ще ти кажа някои истини за Auris и то новия(фейс лифт).
Ходих с такъв миналата година до Салерно (Италия) и обратно.Двигателя е 1,4D4D(90 к.с. и 6-степ.ск.кутия).Автомобила беше на 46хил.км.и двете дръжки на вратите(пластмасови сребристи)бяха вече пукнати.Предните седалките са малки,меки и без странична упора.Скапах се и като шофер и като пасажер.Слагах една надуваема възглавничка на кръста.И дума не може да става за удобството което предлага CEED.На задната седалка е тясно, а багажника е много по малък от CEED.Двигателя единствено работеше супер тихо, но...до тук.Имаше супер турбо-дупка и тогава разбрах че всъщност нашите двигатели 115к.с.са направо ракети.6-та скорост беше напълно излишна след като при нея подаването на газ не довеждаше до нищо.Позицията на седене и на шофера и на пасажерите е доста висока и според мен това не е удобство.Стоиш все едно на "тръни".Скоростния лост е на супер неудобно място и до края на пътуването така и не успях да свикна с него.Да не говорим че подлакътника между предните седалки е някъде толкова ниско че няма смисъл от поставянето му.След тази дълга разходка бях безкрайно щастлив, че не избрах AURIS през 2007г.когато имах дилема при избора на автомобил.Прибрах се и като седнах в моя CEED една толкова хубава усмивка се изписа на лицето ми.Тогава оцених още по-вече достойнствата на CEED.
Така че изчакай малко емоциите ти да отшумеят и трезво прецени нещата.И не чети тук там какво пишат ами покарай малко и други коли за да разбереш предимствата и недостатъците на твоята.

roa

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 83
  • KIA RIO LS
« Отговор #59 -: Януари 28, 2013, 11:56:40 am »
Здравейте колеги!

- roa, а именно Колос-мс. Резултатът беше, че автомобилът е без каквито и да е забележки според механиците от сервиза.

Тъй като разликата в позициите на двата сервиза е мноооого сериозна, ще ми бъде наистина от помощ някой да сподели отзиви от сервиза на Колос-мс. Логично е ако има наистина проблеми по колата, да ми ги кажат и аз да ги поправя при тях, т.к. е значително по-евтино от КМБ.... Ако са съвестни и коректни, в което се надявам, най-вероятно наистина няма проблеми с колата и всичко по неин адрес е изфабрикувано от мошениците от КМБ с цел да продадат техните таралясници.

Не мога да коментирам КМБ - имал съм само един контакт с тях, на огледа за моята РИО. Беше подобна ситуация - за най сериозния проблем - ск. кутия - според тях имаше теч на масло - в КОЛОС , казаха че всичко си е на ред (освен съединителя де, който естествено бе сменен). А и в Пазаржик, където ходих по друг повод, но използвах случая да се възползвам от експертизата, не откриха никакъв "теч". Не съм имал досега никакви проблеми с обслужването в КОЛОС. Поддържат редовно база данни на всичко което сменят - издават ти сервизен лист - дори и да го загубиш - по данните от базата данни всеки сменен детайл си излиза. А към тях, ако това може да ти е от полза, ме насочи един таксиметров шофьор с РИО - каза, че няколко пъти сменял лагери на главини и все не нацелвал правилния начин, отново се прецаквали , а откак му ги сменили там - според него нещата заспали. За мен това си беше безспорен признак на професионализъм.
« Последна редакция: Януари 28, 2013, 12:00:28 pm от roa »