Автор Тема: НЕ на каруците по пътя !!!  (Прочетена 10571 пъти)

ivannlbc

• Експерт
  • Публикации: 464
НЕ на каруците по пътя !!!
« -: Февруари 14, 2013, 08:30:46 am »
Вчера за малко да стана на кайма. Времето беше сумрачно и ръмеше. Карам си аз на път между две села с 90 км/ч. Нищо не предвещаваше предстоящата драма. Пътят е почти прав и хубав. Зад един лек десен завой внезапно пред мен виждам каруца, а отсреща автомобил. Как съм набил спирачките, как ме спря ABS-а, как се разминах между каруцата и колата отсреща...не знам.
После, след като стреса отмина, осъзнах, че всъщност всеки следващ миг след инцидента ми е нещо като подарен. От една страна бях супер ядосан на каруцаря (бипках с клаксона и наум му нареждах едни нашенски), от друга страна бях много щастлив, че съм жив.

Ако не се направи нещо срещу тези каруци-убийци на пътя, дебнещи зад завоите по пътищата в страната, знайте, че един ден ще ми четете некролога на стълба пред нас.

Затова мога да кажа само - НЕ на каруците! Тотална забрана!!!
KIA Clarus SLX combi 116 hp 1,8 l

kiario2012

• Експерт
  • Публикации: 515
  • KIA RIO 1.4 CVVT 109hp L
Re: НЕ на каруците по пътя !!!
« Отговор #1 -: Февруари 14, 2013, 09:32:24 am »
НЕ на каруците! Тотална забрана!!! - Подкрепям те колега.
KIA RIO 1.4 CVVT 109hp L

KIA CEED 1.4 T-GDI 140hp DCT-7 EX

Стефан

BODUR_SD

• Разбирач ;)
  • Публикации: 155
« Отговор #2 -: Февруари 14, 2013, 09:44:42 am »
Че те са си забранени. Просто няма контрол.

ivan kozev

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 84
« Отговор #3 -: Февруари 14, 2013, 08:02:14 pm »
За това колега имай едно на ум че винаги може нещо да изкочи на завой.В случая каруца , но я си представи че е паднал някакъв товар от товарен камион минал преди теб , че е паднал камък ако има склон , че е паднало дърво  и какво ли не  още . При такова време и такава видимост 90 км си е бая опасна скорост. Това мога да кажа аз. ???

ivannlbc

• Експерт
« Отговор #4 -: Февруари 15, 2013, 09:35:09 am »
Да падат дървета и клони на пътя - това правилата в една държава не могат да променят. Но да се забрани появата на неидентифицирани обекти на пътя /НОП/ във вид на каруци - може. Това искам аз. Откъде-накъде за да си на пътя с кола, трябва да изкараш курс, да учиш правила и да плащаш, а за да си с каруца и кон на пътя не се иска нищо?!

Позволявайки едновременно на 2 движещи се обекта да са на едно и също трасе, но с много различна скорост, е предпоставка за катастрофа. Особено когато по-бавното е след завой, а по-бързото ще може да го забележи едва след като започне да излиза от завоя. Сега предполагам ти се е изяснила моята логика.

Не приемам логика от рода на "Да беше карал по-бавно в тия условия". Във всякакви условия проблема си стои, колега. А и не съм карал с 200, нали. Карах с 90, колкото е разрешено. (Да не говорим, че стрелката на скоростомера ми показва винаги малко повече от реалната ми скорост, поради по-малкия диаметър на гумите, които съм сложил, но това е друга тема.)

Защо в западна Европа няма каруци по пътя бе мама му стара?!

ivan kozev

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #5 -: Февруари 15, 2013, 09:44:52 am »
Ок. Така да бъде както ти казваш . Аз съм от 1967 година водач и мисля, че през тия дълги години съм видял и две  и двеста.Радостното в случая е, че си се разминал без да стане много по лошо. Но по радостното е ще ако си извадиш поука ,че живеем в България  и че от всеки храст може да ти искочи какво ли не. Сам описваш че ръмяло ,видимоста слаба , мокър асвалт и караш с 90 км .И хоп на завоя ..каруца.Това исках да подчертая защото друг път може и да не извадиш тоя късмет . bye

roa

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 83
  • KIA RIO LS
« Отговор #6 -: Февруари 15, 2013, 09:51:16 am »

Защо в западна Европа няма каруци по пътя бе мама му стара?!

То и дупки няма ...
 8-)

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #7 -: Февруари 15, 2013, 10:00:50 am »
И идиоти по улиците няма толкова

ivan kozev

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #8 -: Февруари 15, 2013, 10:17:15 am »
Последните два отговора потвърждават моето мнение ,ЧЕ НА ПЪТЯ ВСИЧКО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА!. ;D За това както обичаме да казваме възрастните хора , бий самаря та да се сеща магарето . bye

ivannlbc

• Експерт
« Отговор #9 -: Февруари 15, 2013, 12:49:45 pm »
Ок. Така да бъде както ти казваш . Аз съм от 1967 година водач и мисля, че през тия дълги години съм видял и две  и двеста.Радостното в случая е, че си се разминал без да стане много по лошо. Но по радостното е ще ако си извадиш поука ,че живеем в България  и че от всеки храст може да ти искочи какво ли не. Сам описваш че ръмяло ,видимоста слаба , мокър асвалт и караш с 90 км .И хоп на завоя ..каруца.Това исках да подчертая защото друг път може и да не извадиш тоя късмет . bye

По принцип си прав, трябва да се внимава.
Но и слънчево да беше - още по-зле. А ако отсреща иде и ТИР...не ми се мисли. Затова, дет викаш, карай си на 3-та и тва е. Българина е от хилядолетия с конете си. Няма как да му промениш вековните връзки с това животно. Лошото е, че аз съм с над 100 броя, а оня е с един.  crazy

ivan kozev

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #10 -: Февруари 15, 2013, 01:01:05 pm »
Уф, и аз имам Фиат Стило JTD даже конете са му 115 :-*
Нямам време сега да пиша за една случка с другото ми Стило и тогава ще разбереш че донякъде съм прав. bye

romanpm

• Разбирач ;)
  • Публикации: 136
  • седем фута вода под кила и попътен вятър
« Отговор #11 -: Февруари 15, 2013, 11:19:02 pm »
Всичко е в ръцете на задкормилното устройство което не е само на луната  music

kirilrz

• Разбирач ;)
  • Публикации: 214
  • още има да се учи
« Отговор #12 -: Февруари 16, 2013, 06:43:37 am »
аз затова когато карам на завой винаги намалям даже да е лек завоя т.е. да не е остър и винаги имам едно наум че може да искочи някой кретен отсреща.много пъти като карам в планински местности и най-вече Варна-Бургас горе на Балкана винаги се намира някой кретен да ме изпреварва на между два завоя и то остри дефакто се прибира чак когато е в завоя а разстоянието няма и 200 метра.кретени колкото искаш.Но запомнете-пътя Варна-Бургас лятото е кошмар горе в Балкана има едни 20-30 км са много изнервящи и някой правят простотии .и зимата е кофти щото пак е натоварен макар не толкова много колкото лятото
да имаш девствена жена и девствена кола е най хубавото нещо на света :-)

cmapmep

• Разбирач ;)
  • Публикации: 212
« Отговор #13 -: Февруари 16, 2013, 10:02:26 am »
Проблемът е в каруцарите, а не в каруците. Каруцарят може да е с каруца, мотор, кола, камион... пешеходец. Каруцарят е кон с капаци, за който останалите участници в движението са му длъжници и той е над тях. Всички трябва да се съобразяват с него, но не и обратното. И това е не само на пътя, но и в ежедневните житейски взаимоотношения. Възпитанието и манталитетът правят от човека каруцар.

romanpm

• Разбирач ;)
  • Публикации: 136
  • седем фута вода под кила и попътен вятър
« Отговор #14 -: Февруари 16, 2013, 11:40:08 am »
Проблемът е в каруцарите, а не в каруците. Каруцарят може да е с каруца, мотор, кола, камион... пешеходец....   Възпитанието и манталитетът правят от човека каруцар.

;D Твърдо съгласен , но в графата попада донякъде и започналия темата / ok извинявам се предварително / , каруцата е превозно средство която си я видял , но късно и ако беше я ударил /недай боже/ кой щеше да е виновен познай от първия път  ! Това е "сухият закон ":o