Автор Тема: Моля за помощ...задържа високи обороти за около 5-6 секунди  (Прочетена 5302 пъти)

gogali

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
Кия sportage2000.16v. 95г.бензин.
Проблема е следния:задържа високи обороти за около 5-6 секунди след като пуснеш педала на газта.
Когато откача буксата на стъпковото моторче работи добре но при топъл двигател, при студен гасне.
Пробвах с друго стъпково моторче-никаква разлика.
Замерих датчика на дроселната клапа, според мен е добре, няма прекъсване и съпротивлението се променя плавно.
Мисля че причината е в напрежението което компа подава към  стъпковото моторче но не знам вече какво да правя.
Майсторите вдигат ръце, моля помагайте ако имате идеи от какво може да е. :o

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
Възможно ли е и двете моторчета да са замърсени (да се движат трудно) ?
Грешки има ли записани в компютъра (проблема може да отпадне след изчистване на грешките евентуално) ?

gogali

• Новак
  • *
Първо почистих моето моторче и след това пробвах с друго, никаква разлика, и двете се движат свободно.
Не ми свети лампата за грешки а диагностика няма кой да ми направи в Силистра, буксата ми била стар. Не знам дали има смисъл от диагностика щом не свети лампата.
Днес ще сменя така наречения TPS...Датчика на дроселната клапа, макар че се съмнявам че нищо му няма.
« Последна редакция: Февруари 19, 2013, 02:04:16 pm от gogali »

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
Пробвай да откачиш датчици за температурата на антифриза или темп. на входящия въздух (ако има такъв) на загрял мотор и виж дали проблема остава. Ако са няколко - един по един ги разкачай и пробвай.
За грешките и аз не знам дали има смисъл да се проверява ако не свети индикатор.
Просто друго не се сещам.

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
а запитал ли си се какво подава сигнал още към компира?
Примерно,има едни свещи на изпускателната система,ламба сонда им казват.Вин и те в какво състояние са 8-)

gogali

• Новак
  • *
Мите, че какво да и гледам на лан сондата като не ми свети чека за никаква грешка, няма и какво да и меря.
Днес смених и TPS-а ... резултат нулев, само загубено време
« Последна редакция: Февруари 20, 2013, 12:16:07 am от gogali »