Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгубил си
активационния е-мейл
?
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:
Добре Дошли във Форума
Начало
Forum
Помощ
Вход
»
Модели автомобили
»
Ceed, ProCeed, Ceed SW
»
Примигване на светлини след стартиране на двигател?
« назад
напред »
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
2
3
Автор
Тема: Примигване на светлини след стартиране на двигател? (Прочетена 13642 пъти)
ivanpetelov
Новак
Публикации: 12
«
-:
Април 02, 2013, 04:46:47 pm »
Здравейте,
Наскоро забелязах, че след като запаля двигателя се получава промяна в светлината на фаровете и на плафона в купето. В някои моменти примигването е само веднъж, а в други 3-4 пъти. Случи ми се няколко пъти и докато колата е в движение отново малко след потеглянето. Оставил съм колата от 2 дни в Киа, дори се наложи да отида, тъй като ми обясниха, че това не бил проблем и всички Кии били така. Аз помолих да запалят първата, която видях в сервиза и се оказа, че не всички са така. Също така ми обясниха, че трябва да си купя акумулатор. Обясних им, че нямам против да взема акумулатор, но при условие, че преди това се направи тест, за да съм сигурен, че проблемът е там. Разбира се, когато поставиха новият акумулатор проблемът отново го имаше. Колата е Pro Ceed от 2008.
Споделете дали някой друг има същият проблем и дали знае от какво се поражда.
Активен
TATI
Експерт
Публикации: 499
Re: Примигване на светлини след стартиране на двигател?
«
Отговор #1 -:
Април 02, 2013, 07:51:03 pm »
Четките на алтернатора са поизносени, а е възможно и изправителния блок да е тръгнал. Много автомобили го имат този "ефект" с примигването. Провери как и с колко ти зарежда алтернатора (става с мултицет и трябва да е между 13,8 и 14,4 волта. Ако е на ниската граница, си за смяна на акумулатор), а на сервиза много вяра нямай. За тях проблеми няма никога, освен в случаите когато просрочиш с ден два денят за ТО. И внимавайте като си оставяте колите, че са се понаучили да сменят това онова.
Активен
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Seat Ibiza 2007, 1.2, manual
Pro style
VAG група
Експерт
Публикации: 574
Kia Pro_Ceed 1.6 CVVT EX
«
Отговор #2 -:
Април 02, 2013, 08:53:26 pm »
Същия проблем го имах преди 2 години, оказа се хлабави клеми на акумулатора. Провери твоите как са.
Активен
ivanpetelov
Новак
«
Отговор #3 -:
Април 03, 2013, 12:34:29 am »
Ами относно алтернатора аз го замерих при електриджия преди да я оставя за пореден път в сервиза. Той каза, че според него проблемът е там, тъй като зареждането беше около 13,8 и с консуматори и без тях. Когато отидох вчера в сервиза, тъй като по телефона ми казаха, че проблем няма, на техния мултицет стойностите стигаха 14 - 14,1 без консуматори и около 13,8 с пуснати консуматори. От сервиза ми обясниха, че трябвало да е от 13,8 до 14, което ми се стори твърде удобно. Клемите ги гледаха, когато слагаха новия акумулатор и добре ги стегнаха. Иначе първият път смениха някакъв модул за управление на светлините, което по никакъв начин не помогна. Дали знаете къде мога да намеря техническите данни на алтернатора, за да видя дали тия не си измислят. Друго нещо, което забелязах е, че точно при примигването заряда пада на 12,5 - 12,6 и след това отново се дига.
Активен
TATI
Експерт
«
Отговор #4 -:
Април 03, 2013, 09:28:09 am »
На мен тия напрежения ми ги дава при изтощен акумулатор. При теб ги дава на нов, което навежда на мисълта, че най-вероятно има проблем с алтернатор и е най-добре към някой жичкаджия да се обърнеш. Намери някой със Сийд и замери и неговите напрежения и ще видиш разликата. Бих ти съдействал, но колата не е в София до края на седмицата.
Активен
rmk
Наблюдава денонощно
Master of KIA
Публикации: 1403
KIA Sportage III - D4HA
«
Отговор #5 -:
Април 03, 2013, 09:30:47 am »
Колата дизел или бензин е? На колко километра е? Ако е дизел е възможно при включване на свещите(нагревателите) в комбинация с износени четки на алтернатора да се появява пад. Ако е бензин не знам дали нямаха подгрев на всмукателния колектор и пак същото. Така или иначе имаш проблем в алтернатора според мен. Едва ли има смисъл да търсиш спецификации на латернатора. Имам предвид, че едва ли алтернатора на сиид е направен да зарежда видиш ли на по-ниски напрежения - това автоматично води до по-специален акумулатор за сиид спрямо другите коли (а това не е така). Зарядното напрежение според мен трябва да е 14.2 - 14.4, стане ли 14.0 или под това - има проблем (особенно ако караш колата на къси разстояния).
При премигването когато заряда пада трепват ли и оборотите на двигателя (все едно се тормози)?
Напиши и в кой сервиз (в кой град) се разиграва случката, ще е полезно.
«
Последна редакция: Април 03, 2013, 09:36:55 am от rmk
»
Активен
ivanpetelov
Новак
«
Отговор #6 -:
Април 03, 2013, 10:29:43 am »
Колата е дизел 1,6. Случката се разиграва в София, сервиза в Горубляне. Наистина може да е при подгрева в комбинация със заминал алтернатор, но иди го обясни на ония жичкаджия, който изгуби 30 минути да ме обеждава как това било нормално. Сега ще видим дали днес пак ще ме карат да ходя, аз ясно им обясних, че тая кола мигаща няма да я взема, пък да видим какво ще направят. Иначе оборотите само веднъж ми се случи да трепнат.
«
Последна редакция: Април 03, 2013, 10:54:29 am от ivanpetelov
»
Активен
TATI
Експерт
«
Отговор #7 -:
Април 03, 2013, 12:11:42 pm »
Нали знаеш, че подгревните свещи работят само при палене? Няма как на работещ двигател да са включени и те, че да ти примигват светлини. Едно време Ладите го правеха тоя номер много често и причината винаги се оказваше диодния блок. Та, все си мисля, че алтернатора ти не е наред - я износени и подскачащи четки в леглото, я нещо друго, но си иска сваляне и проверка.
Активен
rmk
Наблюдава денонощно
Master of KIA
KIA Sportage III - D4HA
«
Отговор #8 -:
Април 03, 2013, 12:14:14 pm »
При КИА няма ли "съпътстващо подгряване"?
Това е когато свещите работят няколко минути след запалване (2-3) от екологични съображения. Извинявам се ако съм подвел човека.
Активен
ivanpetelov
Новак
«
Отговор #9 -:
Април 03, 2013, 12:28:08 pm »
Така сега се оказава, че са намерили проблем в алтернатора и са сменили реле регулатор и четките. Твърдят, че това решава проблема с примигването при движение, но продължават да твърдят, че всики такива сиидове имат премигване на светлините веднага след палене. Ще съм благодарен, ако някой може бързо да отговори дали след палене на колата има еднократна промяна на светлината на фаровете и плафона в купето на дизелов сийд 1.6 crdi.
Активен
Митето
Наблюдава денонощно
Master of KIA
Публикации: 5709
1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
«
Отговор #10 -:
Април 03, 2013, 02:19:42 pm »
Има.Не си единствен
Активен
ivanpetelov
Новак
«
Отговор #11 -:
Април 03, 2013, 03:28:38 pm »
На 1.6 crdi, на колко трябва да зарежда алтернатора? Сега зарежда на 13.3-13.4, с консуматори и на 13.7, без. "Майсторите" казват, че било нормално...
«
Последна редакция: Април 03, 2013, 03:32:14 pm от ivanpetelov
»
Активен
TATI
Експерт
«
Отговор #12 -:
Април 03, 2013, 03:30:54 pm »
14,4 трябва да е при напълно зареден акумулатор и включени всевъзможни консуматори
Активен
rmk
Наблюдава денонощно
Master of KIA
KIA Sportage III - D4HA
«
Отговор #13 -:
Април 03, 2013, 04:25:23 pm »
Зарядни напрежения от 13.3 - 13.7 волта хич не са нормални (мое мнение). Така и не каза на колко километри е тази кола?
Активен
TATI
Експерт
«
Отговор #14 -:
Април 03, 2013, 04:51:28 pm »
Колега, я уточни в крайна сметка кой какво мери и какво показва, че с всяко мнение пишеш различни цифри и нещо не се връзват нещата. Първо пишеш 13,8, сега 13,4. После нов акумулатор, после ти сменили регулатора и четките. Нещо не се връзват нещата. Нормален автомобил трябва да зарежда на 13,8 минимум и 14,4 максимум. Всичко останало е проблем, освен ако не караш японски автомобил, защото там тавана е 14,8, но ти си Киа, което те изключва от тази група. При теб, при абсолютно всички включени консумативи (фарове, климатик, подгреви и каквото още се сетиш), не трябва да падаш под 14,2 на празен ход.
Активен
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
2
3
« назад
напред »
КИА Клуб България- фен форум на КИА
»
Модели автомобили
»
Ceed, ProCeed, Ceed SW
»