Автор Тема: Къде се намира клаксона на Спортич 2000г  (Прочетена 3820 пъти)

ivan kozev

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 84
Един лаишки въпрос. Четвърта година го имам джипа и чак сега реших да му пробвам свирката и се оказа че като натисна на кормилото означено със сирена ,чувам че тракне някакво реле под таблото,а звук никакъв . Вдигнах капака и никъде не видях самия краксон /сирена/. Та някой нека види по неговата кола къде се намира и напише та да знам къде да я търся тая сиренка. bye

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
Re: Къде се намира клаксона на Спортич 2000г
« Отговор #1 -: Август 23, 2013, 09:38:32 pm »

ivan kozev

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #2 -: Август 24, 2013, 01:00:45 pm »
Благодаря. Ще видя и там има ли ги тия два клаксона . ;D

ПП. Свалих решетката отпред и намерих клаксона .Оказа се че е здрав но не идва ток до него .Тръгнах по кабела и след като свалих кората под кормилото видях сложено допълнително едно ключе. Дадох го в другото положение и вече имам свирка.С каква цел е слагано не мога да си го обясня.
« Последна редакция: Август 25, 2013, 10:38:58 pm от ivan kozev »

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #3 -: Август 26, 2013, 08:33:37 am »
Да не би на този спортидж много лесно да се натиска клаксона по грешка като се върти волана?
Или пък някой много често го е ползвал и е решил да се самоограничи  ;D

ivan kozev

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #4 -: Август 26, 2013, 08:49:45 am »
Не знам за каква цел е сложено.А за да свирне клаксона си иска бая натискане  ,така че не е от лесно натискане . Изминах 30км откакто го включих и не ми е свирвал по време на въртене на кормилото . Джипката е внос от Италия и предполагам е имал малки деца и за да не си играят децата с клаксона е направено това с ключето. както и да е важното че 4 години след покупката потърсих да свирна и видях че нямам клаксон.  silen
По принцип съм свикнал да не употребявам клаксон за щяло и нещяло. Вече 46 години зад волана съм се наслушал на какви не клаксони и сирени.

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #5 -: Август 26, 2013, 09:46:02 am »
Абсолютно си прав, че може да го е сложил за да не си играят децата. Важното е, че вече си го разучил  bravo