Автор Тема: Кой къде зарежда  (Прочетена 209140 пъти)

pepebg

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
Re: Кой къде зарежда
« Отговор #75 -: Май 15, 2010, 12:55:39 pm »
Или OMV, Lukoil и Петрол.
От Шел веднъж си патих и вече не зареждам.

mb

• Разбирач ;)
  • Публикации: 201
« Отговор #76 -: Май 15, 2010, 01:19:56 pm »
ми не,аз отскоро се преместих на ромпетрола отново,че новото им гориво е супер след 2-я резервоар music
Пробвай :)
е пък пробвах. може и от затоплянето да е но има подобрение. два резервоара ромпетрол - втория значително по-добър. един резервоар с микс (ром+лукойл+петрол)- влошаване, особено откъм шум на двигателя. сега пак ром и имам горе-долу подобрение. поне не накъсва работата при ускорение.

ivannlbc

• Експерт
  • Публикации: 464
« Отговор #77 -: Октомври 24, 2011, 04:15:55 pm »
Айде някой, който има фирма, да извади карти за намаление от бензиностанции на "Ромпетрол" (отстъпка 5 ст.) и да раздаде на колегите си от форума, а?!
KIA Clarus SLX combi 116 hp 1,8 l

tosco

• Spammer
  • Публикации: 966
« Отговор #78 -: Декември 06, 2012, 01:15:19 pm »
Я, да я живнем и таз темичка ;D Тотално разочарование от OMV тази седмица >:(
Резервоар и половина-таратайката стана мудна и ръмжаща. Зареждал съм на бензинджииницата им на Централните гробища в СОфия и до зареждане в Смолян. Ръмжи, не върви и аванс кърка като с 86 съм сипал. >:( >:( >:(

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
« Отговор #79 -: Декември 06, 2012, 04:46:35 pm »
За дизелите , май повечето тук са на мнение , че Еко и Ромпетрол са по-подходящия избор на гориво.
За бензинките - май отдавна мненията са , че трябва да се избягват Шел и ОМВ (+ измислените , естествено).
Интересно - Маринка сипва САМО на Шел и за сега е много доволна....
Не знам - ако пробва на някоя друга марка , може пък да остане още по-доволна...

YANCHO71

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 77
« Отговор #80 -: Декември 06, 2012, 05:12:00 pm »
Аз вече доста години зареждам на LUKOIL и засега никакви проблеми.

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
  • Публикации: 933
« Отговор #81 -: Декември 06, 2012, 05:19:05 pm »
В нашата фирма има няколко колеги сипват само на ШЕЛ, може би вече 10г. и само най-скъпата нафта, досега никой не се е оплакал.
Колите са само нови.

Аз сипвам предимно на ОМВ също по-скъпия дизел или бензин и пак никакви проблеми.
« Последна редакция: Декември 06, 2012, 05:21:11 pm от CoolMaN® »

sugar4o

• Новак
  • *
  • Публикации: 49
  • ex Sportage III EX - 1.6 GDI (откраднат)
« Отговор #82 -: Декември 27, 2012, 11:14:50 am »
И аз да се включа в темата.
На Реното от 2006та насам му сипвам само от Шел-научиха ме да зареждам в неделя, че дават повече бонус точки. :)
Наблюденията ми при него бяха, че ако му сипвам чист 95 при студена кола и ниски обороти, двигателя не работи равномерно и "придрусва". Със 98/100 октанов бензин /от няколко други големи вериги/ не се наблюдава този ефект. Също установих, че и 95 с добавки /V-Power/ също няма проблем при студен двигател и ниски обороти. Това наблюдение го тествах и на други големи бензиностанции с техните 95 с добавки.
От тогава /2006 година/ сипвам предимно V-Power и по-рядко обикновен 95 /при дълги летни маршрути/.

Сега за новата кола ме хвърлихте в размисли, но при положение, че на старо рено не му се случи кой знае какво през тия 6-7 години, предполагам че и новата няма да "кашля" :)

Колкото до описания случай от Туистър -  rofl - дано не си мисли, че са му сипали 10 литра "кофти" бензин и той поради качествата си е решил да изчезне  rofl. Според мен я са му сипали за 10 лева, я са си сипали половината в тубичка - и двете не са по вина на бензина и качествата му.

cmapmep

• Разбирач ;)
  • Публикации: 212
« Отговор #83 -: Декември 28, 2012, 09:11:46 am »
Миналата седмица на двете служебни коли ни замръзна течността за чистачки, закупена от ОМВ. Течността беше готова за употреба и би трябвало да издържа до -20 градуса според етикета. Температурите в Бургас не са падали под -12.

WOLF

• Разбирач ;)
  • Публикации: 100
« Отговор #84 -: Декември 28, 2012, 11:07:24 am »
Заредих за сефте Еcto Diesel-а на Лукойл и съм страшно доволен. За 80л. резервоар изминах 60км. повече от стандартно зареждане
другаде. Лошото е, че отстъпката от 10ст. с карта е до 31.12.12.
2007 KIA SORENTO, 205hp.

smirn0ff

• Master of KIA
  • Публикации: 1731
  • Шеф диригент
    • Inspire Communications LTD
« Отговор #85 -: Януари 27, 2013, 04:05:31 pm »
Миналата седмица на двете служебни коли ни замръзна течността за чистачки, закупена от ОМВ. Течността беше готова за употреба и би трябвало да издържа до -20 градуса според етикета. Температурите в Бургас не са падали под -12.
минали години слагам винаги концентрат или течност която е за -60С, но тази зима реших да сложа за -20 и след като няколко дни подред ми замръзва течността - продължих да си слагам за -60С

Проблема не е за течността която е в казанчето, а остатъците които са по тръбичките - те замръзват
Hyundai Genesis 2015 3.8 V6 AWD
KIA VENGA 1.6 CVVL EX 4AT
[ex]KIA CEED 1.0 T-GDI GT LINE
KIA VENGA FL 1.6 CVVL EX 6AT
[ex]KIA OPTIMA 2.0 CVVL EX 6АТ
[ex]KIA CEED 1.6 CRDI LX 5MT

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
« Отговор #86 -: Януари 27, 2013, 07:49:01 pm »
За първа година реших да рискувам с нещо евтино - купих си 5л туба за 5 лв , за -20 градуса готова от "Кауфланд" (беше на промоция - сега 5 литра са 6,99 лв.) . Страшно съм доволен - неочаквано добра течност се оказва - нито замръзва , нито мирише лошо. Сутринта със запалването на колата веднага си мия стъклата - без никакъв проблем И НЕ ТЪРКАМ ЛЕД !!!
За моя сигурност - като се оправи времето (стане топло) , ще си направя промивка на системата - преди от супер качествените течности имах около 1 см натрупана мръсотия и отлагания на цедката и не можех да си мия стъклата.
Сега пробвах с евтина и съм ОПРЕДЕЛЕНО ПО-ДОВОЛЕН !!!

kiasz

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 66
  • KIA CEED SW 1.6 CRDI
« Отговор #87 -: Април 15, 2014, 10:40:57 am »
Колеги, да пораздвижим темата, някакви нови впечатления?

От мнооого скромния си опит със Сийда съм доволен от ЕКО. Наточил съм се и на Ромпетрол.
Вече си разбрах урока три пъти да премисля преди да сложа добавка и в крайна сметка да си взема бутилка уиски с парите :)

Shadow

• Експерт
  • Публикации: 447
  • Sportage 2.0® CRDI AWD
« Отговор #88 -: Април 15, 2014, 11:17:19 am »
От както съм си купил КИАта изключително и само на РОМпетрол. Имам си фирмена карта за отъстъпка. Даже, като се прибирам към СтЗ зареждам и там само на Ромпетрол. Да си призная слагам и добавка всеки път ТДА кастрол - 1мл на 1л гориво. От Метро я купувам. До сега на всички дизели, нови или стари, които съм имал винаги им слагам при всяко зареждане ТДА - кастрол. Никакви проблеми до сега не съм имал с дюзи, помпи и тн. ok

kiasz

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 66
  • KIA CEED SW 1.6 CRDI
« Отговор #89 -: Април 15, 2014, 02:08:02 pm »
Заралийската бензиностанция трябва да си е тяхна, на Ромпетрол, а не дадена на франчайз, нали?