Автор Тема: Кой къде зарежда  (Прочетена 209116 пъти)

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
Re: Кой къде зарежда
« Отговор #45 -: Януари 28, 2009, 11:18:41 am »
За петрол до тук - или нищо , или лошо.За хубаво или за лошо имах служебна карта за зареждане на гориво (дизел ) само от Петрол.Сипвал съм и зиме и лете само Петрол от бензиностанциите им из цяла Северна България и София и никога не съм имал проблем с горивото. Колата си върви перфектно , зимата не съм закъсвал (дай боже всички да сме така) , колата си пали от раз - въобще аз съм си доволен от Петрол - стига да е истинска бензиностанцията ( познава се дали е истинска , като питате дали може да се зарежда с карта на Петрол). Изминал съм 65 300 км и в Шоурума в София ми казаха , че все още няма кола (Сеед дизел 1,6/115) с постигнат толкова нисък разход на гориво (3,9/100). 

acho_77

• Разбирач ;)
  • Публикации: 309
« Отговор #46 -: Януари 29, 2009, 08:09:24 pm »
Аз по принцип зареждам но петрол и на лукойл най вече но реших да пробвам на ОМВ бензина 95 и останах крайно разочарован заредих в шумен на ОМВ до София разход при макс/скорост 120 - 8.6 но 100 ужас после от софия към Шумен пак на ОМВ на Ботевградско разход 8.7 на сто и колата направо СПРЯ !!! ви казвам ,! не стига че ми удраха стъклото ами ме вкараха вътре и с горивото ! От яд отидъх в сервиза на КМБ в Шумен и ги помолих да ми смъкнат свещите и се оказа че са просто черни ЗАЩО?  :o Веднога ми ги смениха по мое желание и от там право в Петрол и сега разход градско на 100/ 8.2 литра  ok

tosco

• Spammer
  • Публикации: 966
« Отговор #47 -: Февруари 02, 2009, 06:06:00 pm »
Вчера нааай-накрая ми свърши гадното подобие на бензин който бях заредил
по-рано на Лукойл Сточна гара. Та вчера си черпих файтончето с резервоар догоре с
Карера 100 от OMV. Първи впечатления:по тих двигател, малко е по-пъргава, а за разхода
ще информираам по-късно %)

Embezzler

• Почетен член
  • Експерт
  • Публикации: 510
  • Honda CR-V 1.6 i-DTEC AWD
« Отговор #48 -: Февруари 02, 2009, 08:49:51 pm »
Последно заредих V-Power 95 от Шел в Дианабад и съм разочарован. Ръмжи и не върви. И преди съм сипвал от там, но сега  green

tosco

• Spammer
« Отговор #49 -: Февруари 02, 2009, 08:57:55 pm »
ОООО, Шел винаги е било мръсна дума.
същата работа с рмженето и невървенето от Лукойла, но сега май е
по-добре. Дори и кат студена кат и пипна газта скача ;D

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #50 -: Февруари 02, 2009, 09:08:04 pm »
Я направете нова тема "къде да НЕзареждаме" 8-)
Да видим там колко ще са читавите 8-)

tosco

• Spammer
« Отговор #51 -: Февруари 02, 2009, 09:12:44 pm »
А може и друго да се окаже:
Че всичко е на късмет, един път на определена бензинджиийница горивото е читаво,
а пък на другия ден боза.  :o

shantavdundi

• Разбирач ;)
  • Публикации: 112
« Отговор #52 -: Февруари 03, 2009, 02:09:33 pm »
каквото им скимне днес слагат го в бензина, утре решат, че ще сложат нещо друго и го сложат Каквото им дойде в главата :)
« Последна редакция: Февруари 08, 2009, 10:16:30 pm от shantavdundi »

tosco

• Spammer
« Отговор #53 -: Февруари 03, 2009, 02:23:39 pm »
Аз викам да се върне БДС, за по-младите /български държавен стандарт/
дет искат да го вкарат при исренето, така и за горивата а и за доста други неща devil devil devil

D-train

• Почетен член
  • Разбирач ;)
  • Публикации: 339
  • I feel the need for Cee_d!
    • Прайвит Консулт ООД
« Отговор #54 -: Февруари 03, 2009, 05:29:41 pm »
Да де ама БДС няма да е това, което беше преди. Просто сега Хората от бившия Институт по Стнадартизация и Метрология са умрели от глад и нали се сещаш какви пасове под маса ще има за да одобрят едно сирене или един бензин.

Извинете за off-topic-а

Няма глупави въпроси, има глупави отговори.

Деян

smirn0ff

• Master of KIA
  • Публикации: 1731
  • Шеф диригент
    • Inspire Communications LTD
« Отговор #55 -: Февруари 06, 2009, 10:16:41 pm »
бах аз тоз Лукойл ... днес заредих пълен резервоар и двигателя тресе ... направо да си е*е мамата ...  :-\
Hyundai Genesis 2015 3.8 V6 AWD
KIA VENGA 1.6 CVVL EX 4AT
[ex]KIA CEED 1.0 T-GDI GT LINE
KIA VENGA FL 1.6 CVVL EX 6AT
[ex]KIA OPTIMA 2.0 CVVL EX 6АТ
[ex]KIA CEED 1.6 CRDI LX 5MT

tosco

• Spammer
« Отговор #56 -: Февруари 06, 2009, 10:34:12 pm »
Аз го ядах тоз лукойския, както понагоре съм споделил.
`Бал съм ти и 5-те стотинки отстъпка. СЕга се глезиме с Carerra100 на OMV crazy crazy crazy crazy
Пък да видиме до кога %)

smirn0ff

• Master of KIA
  • Публикации: 1731
  • Шеф диригент
    • Inspire Communications LTD
« Отговор #57 -: Февруари 09, 2009, 12:47:55 am »
Виж, аз картата за отстъпката не я изкарах за мен, а "за да я има" ... все пак ще заредя няколко пъти там и ще преценя накрая ... иначе забелязвам към 20000км двигателя "оляга"
Hyundai Genesis 2015 3.8 V6 AWD
KIA VENGA 1.6 CVVL EX 4AT
[ex]KIA CEED 1.0 T-GDI GT LINE
KIA VENGA FL 1.6 CVVL EX 6AT
[ex]KIA OPTIMA 2.0 CVVL EX 6АТ
[ex]KIA CEED 1.6 CRDI LX 5MT

Gavasoff

• Разбирач ;)
  • Публикации: 130
  • KIA Ceed SW 1.6 LX
    • Svetlio`s Home Page
« Отговор #58 -: Февруари 09, 2009, 07:55:51 pm »
Да споделя и аз моите впечатления:
Откакто съм ди взел Киа-та съм сипвал само на Лукойл, не от някакви предубеждения, а първо, защото и в Сливен, и в София, бензиностанциите им са ми напът, и второ, заради отстъпката от 5 ст. Нямам никакви забележки, колата си върви и топла и студена. Сипвал съм в Сливен на 1-2 техни бензиностанции, в София на изхода на магистрала Тракия, на Ихтиман - никаква разлика, всичко си е наред.
Колкото до нафтата, доскоро карах Шкода Октавия 1.9 TDI, а от 2003 карам и бус Пежо Боксер HDI. Сипвал съм къде ли не, но в повечето случаи пак на Лукойл. Един път пробвах на Ромпетрол, много ми ги хвалиха, нафтата наистина е различна от лукойлската, по-светла е и не смърди така силно. Уж разходът с нея щял да е по-нисък - не усетих никаква разлика, нито в работата на двигателите, нито във вървенето, нито в харченето. От време на време им сипвам по една опаковка Liqui Moly за почистване на дюзи, не защото има някаква конкретна нужда, а ей така, от педантия. Тогава наистина съм усещал разлика в разхода на гориво, особено при Шкодата, може би около половин литър на сто. Инак вървенето си е същото.
Принципно не съм привърженик на "вманиачяването" от типа: "Аз сипвам само еди-къде си" или пък: "Аз не сипвам еди къде си". По всички големи вериги бензиностанции би трябвало горивата да са наред. Проблемите са по някакви селски бензинджийници, дето кръщават горивото с каквото им падне. Общо взето всеки си избира да зарежда там, откъдето е доволен, и където му е изгодно.

Cee`d_sh

• Кандидат Майстор
  • Разбирач ;)
  • *
  • Публикации: 323
  • Малко тунинг ,,,,,,,,,,,,,,,
« Отговор #59 -: Февруари 10, 2009, 11:52:04 pm »
Аз по принцип зареждам но петрол и на лукойл най вече но реших да пробвам на ОМВ бензина 95 и останах крайно разочарован заредих в шумен на ОМВ до София разход при макс/скорост 120 - 8.6 но 100 ужас после от софия към Шумен пак на ОМВ на Ботевградско разход 8.7 на сто и колата направо СПРЯ !!! ви казвам ,! не стига че ми удраха стъклото ами ме вкараха вътре и с горивото ! От яд отидъх в сервиза на КМБ в Шумен и ги помолих да ми смъкнат свещите и се оказа че са просто черни ЗАЩО?  :o Веднога ми ги смениха по мое желание и от там право в Петрол и сега разход градско на 100/ 8.2 литра  ok

Ааа после защо се върна в сервиза  :-X......по твое желание 8-)