Автор Тема: Кой къде зарежда  (Прочетена 209138 пъти)

smirn0ff

• Master of KIA
  • Публикации: 1731
  • Шеф диригент
    • Inspire Communications LTD
Re: Кой къде зарежда
« Отговор #60 -: Февруари 12, 2009, 10:23:09 pm »
много ми е интересно, как тази кола се нагажда към горивото което и сипваш?
3-4 пъти през зимата сипвах само от ОМВ Алпин, сега последно сипах на Лукойл.
Та първоначалните ми впечатления от Лукойл се изпариха ... в момента колата работи сякаш съм сипал Алпин на ОМВ.
само малко в ниските обороти "трепери" двигателя, но това е нормално за 1.6 мотор
Hyundai Genesis 2015 3.8 V6 AWD
KIA VENGA 1.6 CVVL EX 4AT
[ex]KIA CEED 1.0 T-GDI GT LINE
KIA VENGA FL 1.6 CVVL EX 6AT
[ex]KIA OPTIMA 2.0 CVVL EX 6АТ
[ex]KIA CEED 1.6 CRDI LX 5MT

smirn0ff

• Master of KIA
  • Шеф диригент
« Отговор #61 -: Февруари 12, 2009, 10:24:47 pm »
За петрол до тук - или нищо , или лошо.За хубаво или за лошо имах служебна карта за зареждане на гориво (дизел ) само от Петрол.Сипвал съм и зиме и лете само Петрол от бензиностанциите им из цяла Северна България и София и никога не съм имал проблем с горивото. Колата си върви перфектно , зимата не съм закъсвал (дай боже всички да сме така) , колата си пали от раз - въобще аз съм си доволен от Петрол - стига да е истинска бензиностанцията ( познава се дали е истинска , като питате дали може да се зарежда с карта на Петрол). Изминал съм 65 300 км и в Шоурума в София ми казаха , че все още няма кола (Сеед дизел 1,6/115) с постигнат толкова нисък разход на гориво (3,9/100). 

гледам че си имал служебна карта за Петрол-ските бензиностанции, да не работиш в Петролския холдинг???
защото аз - да :)

acho_77

• Разбирач ;)
  • Публикации: 309
« Отговор #62 -: Февруари 12, 2009, 11:10:27 pm »

Ааа после защо се върна в сервиза  :-X......по твое желание 8-)
[/quote]
Ами ти кажи    ??? защо ли се върнах!!!?  write

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
« Отговор #63 -: Февруари 13, 2009, 09:12:10 am »
Не съм работил в "Петрол" - работих в "Алианц" и пътувах с моята кола в командировка,та от там ми беше картата. Вече не работя там - от началото на месеца съм в "Дженерали". Ако имам възможност да избирам , пак бих си взел за там("Петрол") - много съм доволен от дизела им целогодишно и за сега с колата не съм имал проблеми(дай боце всекиму).

gadmrusna

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 90
    • ФБ
« Отговор #64 -: Февруари 21, 2009, 03:21:41 pm »
Отдавна не бях чел темата.
Искам да дам някои пояснения.
Относно БДС-то. В момента няма стандарт(БДС-български държавен стандарт) но има заводски нормали на които тррябва да отговаря определено гориво за да бъде пуснато на пазара. Тези заводски нормали (определени показатели за които се изследва горивото) са "дело" на самия производител, но не би трябвало да се различават много - например произведен А95 в Лукойл и такъв внесен от Гърция или Румъния. Както знаете горивата се правят от нефт, а нефта винаги е различен дори за един и същ производител. Всичко е все едно правите вино или блендирано виски. Друго което трябва да знаете е че самото гориво - било бензин, или дизел са прави от смесването на определени фракции (леки за бензина и тежки за дизела) на които образно казано е разделен нефта. Има определени изисквания за сорта вино (вида гориво) които имат граници. Например 95 означава октаните и се определя като калиброван за целта двигател даде определена мощност. Или нещо такова. Има редица показатели като водно съдържание, сяра, точка на възпламеняване и други като всеки показзател има граница - да кажем до 0,005%. други имат диапазон. Да кажем от 1% до 2%. Така, че не се учудвайте че колата ви реагира на безиностанции от една и съща верига по различен начин. Особенна магия има при дизела и то зимата.
Последно което искам да ви припомня е че производител в България е само Лукойл. Повечето вериги продават тяхното гориво. ОМВ, Еко, Шел и так дале имат рафинерии в Гърция или Румъния и си внасят от там, но имат и договори с Лукойл и купуват и от там горива. Мисля че повето от тях на определени свои обекти предлагат гориво на Лукойл а на други внесени от околните страни. Общо взето това е обстановката в страната.
Сигурно е че Лукойл продава само техни горива докато другите според местоположението на обекта спрямо Бургас.
Мен само ме нервят такива измислени .... алпин дизел ... V пауър ... вътре какво повече слагат. Това е за балъци дето искат като има на пазара стока да вземат от най скъпата щото ако има само с една цена то тя е за простосмъртните и не ги кефи. Няква такава търговска логика си мисля че има.

smirn0ff

• Master of KIA
  • Шеф диригент
« Отговор #65 -: Март 29, 2009, 05:09:13 am »
В момента съм изключително доволен от дизела, който се продава на бензиностация Лукойл в Дианабад, на Г.М Димитров (до блока където живее lilostich)

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #66 -: Март 29, 2009, 02:30:30 pm »
чшшшшш,сега ще го развалят като се заредите на колонките.Аз добре си траех деа :)

Embezzler

• Почетен член
  • Експерт
  • Публикации: 510
  • Honda CR-V 1.6 i-DTEC AWD
« Отговор #67 -: Март 29, 2009, 08:15:20 pm »
Там явно има прясно гориво. Скоро зареждах точно от този Лукойл и пистолетът щеше да ми изскочи от ръцете от многото налягане  rofl

kometa3

• Новак
  • *
  • Публикации: 27
  • Кеф цена нема!
« Отговор #68 -: Май 27, 2009, 01:03:23 pm »
        Е,от опит да кажа,че няма единен контрол в страната ни и всеки е на волна програма.Последователно пробвам това и онова гориво,но не съм открил онова вълшебното-чисто като вода.Темата е постоянно актуална и е добре да има повече отзиви и ще можем да спретнем някаква статистика,щом държавата не гарантира нищо. bye

nutonnets

• Новак
  • *
  • Публикации: 10
« Отговор #69 -: Декември 05, 2009, 06:09:56 pm »
ОМВ - единствено.До тази есен бях много доволен от техния дизел , докато насред път не ми се проби горивният филтър.В сервиза ми показаха корозията по корпуса му , както и многото вода в него.За мен основният извод е , че в България просто не се продават истински качествени горива и всички , стъпили у нас рано или късно се побългаряват !

mb

• Разбирач ;)
  • Публикации: 201
« Отговор #70 -: Април 23, 2010, 08:56:01 pm »
Бях Екоист за доста време, а когато не можех - Лукойлер. Зимата обаче и двамата малко ме изненадаха с отчетливи потраквания в двигателя и посгъстяване на нафтичката от което малко ми прихлъцваше двигателя докато се стопли. Пробвах на ОМВ семплата нафта. За Шел не искам и да чувам. Май не ми останаха непробвани. Предложения?

Някой ще ми обясни ли каква е тая мания на автомобилистите да зареждат "премиум" горива? да не би хората да вярват че тези горива са допълнително рафинирани? Само на мен ли тва ми мяса на вярата че ракията на цар Киро е tripple distilled и 15 годишна и за тва е в бутилки от уиски?

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #71 -: Април 23, 2010, 10:20:23 pm »
ми не,аз отскоро се преместих на ромпетрола отново,че новото им гориво е супер след 2-я резервоар music
Пробвай :)

Vlady

• Новак
  • *
  • Публикации: 19
« Отговор #72 -: Април 24, 2010, 03:05:06 am »
Колата вече е на около 37000 км от тях някъде 32 33 хил. са с изминати с Shell V-Power Diesel като предимно е бил от шела в Благоевград.Колата си върви перфектно с клима без клима имаш мощност когато си поискаш и зиме и лете.Незнам защо повечето имате негативно отношение към това гориво на мен пък то най ми харесва.Пробвал съм и нафти от петрол , лук и омв.На петрол нафтата също ми харесва.На лук... каквото и да правиш колата не върви , а пуснеш ли климатика направо можеш да слизаш да буташ.Аз лично не препоръчвам на никой да зарежда лукойска нафта но всеки сам си преценява.Има друго нещо което съм забелязал.Когато карате добро гориво (без значение от каде и имам предвид дизел) всичко е тип топ , но след това ако го смените с калпаво примерно в началото няма да усетите разликата веднага.Защо така се получава незнам може да се задръстват дюзи предполагам но не съм сигурен.Та стигнах и до омв.Досега няколко мои приятели дето все ми хвалеха и зареждаха на омв вече не зареждат там защото бая главоболия имаха.Зареждайте където прецените и безаварийни пътувания :) 

Gavasoff

• Разбирач ;)
  • Публикации: 130
  • KIA Ceed SW 1.6 LX
    • Svetlio`s Home Page
« Отговор #73 -: Април 24, 2010, 09:39:29 am »
ми не,аз отскоро се преместих на ромпетрола отново,че новото им гориво е супер след 2-я резервоар music
Пробвай :)

Относно Ромпетролската нафта, шефът на Сливенската им бензиностанция ми обясняваше, че  до скоро нафтата им е била Евро 4, а вече е Евро 5 и била много по-качествена. Автобусите на не знам си коя си фирма зареждали само от нея и разходът им падал с 2-3 литра на сто. Не знам колко е вярно, просто споделям.
Може би бензиновите Сийдове не са толкова капризни към различните марки бензин на пазара, защото в България не съм усещал никаква разлика. В друга тема бях писал за един бензин от BP  в Гърция миналата година, когато колата ми се скъса да върви без да й давам газ, а разходът падна някъде с литър. Но за чужбинските горива е ясно, че не могат да се мерят с българските, така че ще трябва да се примирим с това, което си имаме тук...  :(

niko79

• Новак
  • *
  • Публикации: 37
« Отговор #74 -: Май 01, 2010, 12:05:28 pm »
Аз зареждам в Лукойл и съм доволен от горивата.Иначе колегата е прав,като съм зареждал в чужбина разхода пада и колата се скъсва от вървене.