Автор Тема: Впечатления от Спортидж 3  (Прочетена 157165 пъти)

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
Re: Впечатления от Спортидж 3
« Отговор #180 -: Февруари 09, 2015, 03:40:19 pm »
Брей този акумулатор много малко май "изкара".
Владо, твоя спортидж направи ли година? Нали всеки ден го караш, как така се изтощи...

vladodikov

• Гост
« Отговор #181 -: Февруари 09, 2015, 04:09:23 pm »
Година и седем месеца...а що толкова....кой да ти каже, чакам докторите да се произнесат... rofl

vladodikov

• Гост
« Отговор #182 -: Февруари 09, 2015, 06:09:54 pm »
И така...резултата е мъртав акумулатор, нов по гаранция с малка разправия crazy...трябва да калкулираме смяна на акумулатор на 40-45к тъй като явно има доста консумация, нали имам навигация,радио....или акумулатора е бил калпав...но нали вече ще е нов, това е важното ok...какво ли още да очаквам в бъдеще rofl

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #183 -: Февруари 09, 2015, 07:47:04 pm »
Вземи си нова гаранция за новият!

vladodikov

• Гост
« Отговор #184 -: Февруари 09, 2015, 09:20:54 pm »
Е, то е ясно за новата гаранция! Задължително е!

vladodikov

• Гост
« Отговор #185 -: Февруари 10, 2015, 11:32:54 pm »
Да поместя малко инфо за положението с акумулатора, което мисля, че ще е интересно и полезно. Оказа се, че нищо не подсказва падането на акумулатора. Просто вкарваш ключа, всичко свети прекрасно и работи като при завъртане на ключа почва едно щракане, всички икони по километража просветват и никакво въртене на стартера - това е изтощен акумулатор %). Предния ден пътувах до провинцията, малко градско и после паркинг. На сутринта щракане и никакъв акумулатор! Представете си, ако сте в планината или някъде по път...единствения изход е да намеите някой, който да ви подаде ток, друг вариант няма. А ако няма кой си оставате там където сте rofl...добре, че беше пред вкъщи на паркинга, че и лесно я качихме на репатрака както го изисква сервиза write. Та не е зле, ако сте вече към края на гаранцията на акумулатора /2години/, да си направите една проверка за по-сигурно и да не увиснете някъде без възможност да реагирате. Но ако проблема е във  Вас / в Кия са установили, че акумулатора е читав, Вие сте го изтощили по някаква причина/ Вие си плащате пътната помощ - за София 66лв bravo

smirn0ff

• Master of KIA
  • Публикации: 1731
  • Шеф диригент
    • Inspire Communications LTD
« Отговор #186 -: Февруари 11, 2015, 12:22:31 am »
Така да ти умре батерията има причина.

Виждал съм на Сийд и на Венга паднала батерия и на двете прави дискотека по таблото
Hyundai Genesis 2015 3.8 V6 AWD
KIA VENGA 1.6 CVVL EX 4AT
[ex]KIA CEED 1.0 T-GDI GT LINE
KIA VENGA FL 1.6 CVVL EX 6AT
[ex]KIA OPTIMA 2.0 CVVL EX 6АТ
[ex]KIA CEED 1.6 CRDI LX 5MT

vladodikov

• Гост
« Отговор #187 -: Февруари 11, 2015, 06:44:30 am »
Диагнозата е дефектирал акумулатор, проверено е,че няма оттечки, системата е в ред. Но като се има в предвид каква консумация има сега зимата/подгряване,аудио система, фарове, клима/ е възможно и пък батерията да не е изчислена точно и да е слаба като ампераж....казва ли ти някой. На старата корола ми дадоха от Тойота един дърт акумулатор като я купувах и с него изкарах 6 години преди да умре. Имаше един индикатор, който ако е наред тока светеше в зелено, а ако е разреден в червено. През годините само в зелено светеше...неприятното е тук при Спортиджа е, че не разбираш кога умира, а става от раз.

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
« Отговор #188 -: Февруари 11, 2015, 09:26:06 am »
Според мен си късметлия, че акумулатора си е заминал в рамките на гаранцията (а защо е имало разправят в КМБ ... те си знаят). Твойта аудио система не беше ли нещо по-специална? Да не се окаже, че алтернатора не може да я захранва добре и от това пада акумулатора/

vladodikov

• Гост
« Отговор #189 -: Февруари 12, 2015, 11:39:29 pm »
Ако алтернатора не успява да зареди акумулатора щеше да цъфне, нали замерват консумацията. Не е в това причината, но възможно е и да съм го пренатоварил. Аудиото ми е китайско, в кия са го слагали, но смятам , че не е в това причината. Тук има много голяма консумация - подгрев  седалки, аудио, навигация, фарове, клима, подгрев стъкла....може и да не е разчетен за такава консумация постоянно. На предишните коли съм товарил акумулаторите с профи уредба и с години нищо такова не се е случвало. Но не е имало толкова консумация като тук. И от Киа си казаха, че причината е в акумулатора, нещо е дефектирал...случвало се било. А според мен и така от раз да стане ще да е или дефектирал или системно претоварен...сега е студено, почти през цялото време се кара на фарове, подгрев, клима и затова става така....причините са комплексни...

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #190 -: Февруари 13, 2015, 11:56:51 am »
Тези неща си дефектират.
Аз от доста време съм намразил капсулованите и необслужваеми батерии .
Ползвай си сега новият със здраве,пък като му дойде време,ще го смениш music

vladodikov

• Гост
« Отговор #191 -: Март 08, 2015, 10:54:25 pm »
Привет колеги.
Да спомена относно проблема с тракането на кормилната конзола. Преди две седмици ме извикаха от Киа сервиз и ми смениха кормилната конзола с електромотора. Резултата беше 80% решение на проблема - стегната возия, почти никакво тракане, освен по паветата. Очаквах и рейката, но се оказа, че са объркали поръчката. Така, че ще чакам още месец. Определено колата е различна, тествах я на магистралата и 150-170 не са проблем, колата стои добре, не бяга. Волана е пак лек, но не се усеща сеене, нестабилност. Сега с кеф я карам, вози стегнато и вече знам как вози спортиджа. Само Подръкването по паветата чакам да реша със смяна на рейката. Смятам, че е имало проблем с кормилната конзола и по-скоро с електромотора. Това, според мен, е довело до проблем и в рейката, явно е някакъв луфт. Сега със смяна на конзолата остана само рейката и се надявам окончателно да изчезне луфта в кормилния прът. Според мен, колега Smirnoff, трябва да поискаш смяна на кормилната конзола и ще решиш тракането в кормилната уредба. Има разлика определено. Сега при потегляне волана олеква и позволява лесно маневриране, а при увеличение на скоростта усещаш как се втвърдява. Това го нямаше преди, определено сега е различно. А и  при висока скорост не се налага да корегираш постоянно волана, стои стабилна. Това е засега...
« Последна редакция: Март 08, 2015, 10:57:49 pm от vladodikov »

smirn0ff

• Master of KIA
  • Публикации: 1731
  • Шеф диригент
    • Inspire Communications LTD
« Отговор #192 -: Март 09, 2015, 12:44:34 am »
колега при мене тракането в конзолата изчезна съсвем от нищото, една вечер се хванах и мърдах сигурно 5 минути волана нагоре-надолу, след което го застопорих и до момента няма и помен от тракането... вече съм 1001% сигурен че проблема е в телескопиката на волана.
Hyundai Genesis 2015 3.8 V6 AWD
KIA VENGA 1.6 CVVL EX 4AT
[ex]KIA CEED 1.0 T-GDI GT LINE
KIA VENGA FL 1.6 CVVL EX 6AT
[ex]KIA OPTIMA 2.0 CVVL EX 6АТ
[ex]KIA CEED 1.6 CRDI LX 5MT

vladodikov

• Гост
« Отговор #193 -: Март 16, 2015, 01:04:42 pm »
Колкото и да местя, всяко чудо за три дни. Сега пак трака, имам усещането, че и тази кутия се разтрака. Нищо не помага, един единствен път устиска и като минах през релсите дотам беше. Айде пак тракане, като не е стегната вози като кошница, абе отвратително. Дано като дойде рейката да се оправят нещата, иначе ще трябва пак разправии и то няма да е тук, а ще е навън. Честно казано взе да ми писва...толкова ли една кормилна кутия не могат да сглобят като хората...почвам да си мисля, че в България нова кола не трябва да си купуваш...а и както върви тази простотия все повече се убеждавам в това.

Jojo231

• Новак
  • *
  • Публикации: 9
« Отговор #194 -: Март 17, 2015, 10:52:27 am »
Здравейте колеги,
Аз съм нов във форума и както може да се досетите и аз вече съм собственик на спортидж.
Аз за сега нямам проблеми с моята кола. Нямам и този проблем с волана за който се говори. При ниска скорост волана е доста лек, а на магистралата се втвърдява. Бих казал че тази кола е много добра за цената и качеството което предлага. Все пак да не забравяме че това не е кола от ранга на луксозните Suv. Всяка от тези коли в този сегмент си има недостатъци. На кашкая купето се усуква не можеш да си затвориш вратите. Багажника е малък, както и двигателя, но пък салона е по лъскав. Кугата също има много за дялане, но пък управлението е добро.  Моята кола купих от Германия и съм доволен.